14 spelers naar halve finales middenmeerkampen!

14 spelers naar halve finales middenmeerkampen!

Een flinke afvaardiging uit Amersfoort (21!) had zich ingeschreven voor de middenmeerkampen: in drie zalen werd er gestreden voor plekken in de halve finale op 18 juni. De spelers werden ingedeeld in ratingklassen (op eigen niveau) en wij hadden vertegenwoordigers in alle klassen.

Nathan van Kalleveen speelde in Soest in ratingklasse 6. Bij Shot aangekomen bleek er in Nathans poule iemand uitgevallen te zijn en dus bleef er maar een 6-kamp over. Bij Nathan, voor wie dit zijn eerste toernooi was ging het vooral om lekker spelen en zoveel mogelijk punten maken tegen de sterke tegenstanders. Naarmate de wedstrijden vorderde ging hij steeds beter spelen en meer punten maken, met als hoogtepunt een gewonnen game tegen Femke Plijnstra van Bijmaat. Jammer genoeg dus geen gewonnen wedstrijden, maar toch spel laten zien om trots op te zijn.
Louisa speelde ook in ratingklasse 6. Na lekker ingespeeld te hebben met de clubgenoten begon Louisa aan haar slimme en doordachte spel tegen diverse tegenstanders. Louisa serveerde vooral kort, met deze service wisten de meeste tegenstanders geen raad en speelde meestal de bal in het net. Mocht de bal wel terugkomen dan was de volgende bal achterop tafel. Ook dit leverde veel punten op. Als er een rally gespeeld werd ging Louisa naar achteren en speelde ze de ballen vanuit de tweede lijn op alle hoeken van de tafel terug. Op deze manier wist Louisa al haar wedstrijden te winnen en werd ze eerste in de poule en een verdiende plaats in de halve finale van dit toernooi.

In Huizen speelden de kinderen in ratingklasse 4 en 5: Niek en Ignace in klasse 5 en Bas, Daniel en Anouk in ratingklasse 4. Coaches in Huizen waren Henk Dijkman en Juliet. Onze vijf spelers deden het prima: aan het einde van de dag bleek dat er vier van de vijf deelnemers door waren naar de volgende ronde!
Voor Ignace was het in ratingklasse 5 wel lastig: in de zevenkamp kon hij niet tot winst komen. In zijn laatste wedstrijd was hij er wel heel erg dicht bij: helaas moest hij zijn tegenstander na de vijfde game toch nog feliciteren. Voor Ignace was het wel een leuke dag, en in ieder geval heeft hij weer veel wedstrijdervaring opgedaan.
Niek speelde ook in ratingklasse 5 en startte met een winstpartij. Hierna werden er een paar verloren en de laatste partij moest de beslissing geven…. Onder aanmoediging van Donald en zijn ouders speelde hij een knappe wedstrijd en kon coach Henk trots op hem zijn: hij won en eindigde daardoor op de vierde plaats!
Daniël was in zijn eerste wedstrijd nog niet echt “warm” (terwijl er toch ruimschoots was ingespeeld). Maar gelukkig herpakte hij zichzelf en won drie wedstrijden op rij. Tegen de latere winnaar van Huizen (Luca Wagemakers) speelde Daniël een tactisch prima wedstrijd. Rustig afwachtend op zijn kansjes en dan voor de aanval gaan: het leverde een vijfde game op, waarin hij net te kort kwam. Zijn laatste wedstrijd werd gelukkig weer gewonnen en daarom eindigde hij op de derde plaats.
Bas zat in een zevenkamp en begon met een lekkere winstpartij. Het voetenwerk van Bas is de laatste maanden echt fantastisch verbeterd en dat in combinatie met zijn flinke FHtik zorgde voor veel punten. Uiteindelijk vier winstpartijen voor Bas en het was een spannende eindfase: met vier spelers op de eerste plaats!!!! Bas had het beste gamegemiddelde dus een eerste plek voor hem!
Anouk speelde een gedegen toernooi: zij won al haar wedstrijden in de zevenkamp en werd onbedreigd eerste. Er zat geen 5 gamemer tussen: haar vastheid, service en FHtik zorgde voor een mooie eerste plek.

In ratingklasse 3 speelden Hanno, Marit, Olaf, Mees en Rody met coaches Erwin en Frank. Er werd goed ingespeeld en iedereen had zin om te starten. Het waren 8 of 9 kampen en dat was voor de coaches wel even slikken. Daarnaast was er van tevoren gezegd dat de 6e plaats in elk van de 3 poules recht gaf op één plek in de halve finales. Met andere woorden: die moesten aan het einde nog een driekamp spelen. Wat ondergetekende betreft  mochten Marit en Hanno overal eindigen behalve op de 6e plaats. Het is duidelijk dat je zoiets niet tegen Marit moet zeggen want die wordt dan …….. juist, 6e!
Hanno en Marit begonnen uitstekend door direct te winnen. Voor Marit was dit een opsteker vooral omdat ze zelf dacht dat ze in een te zware ratingklasse was geplaatst. Helaas ging het vervolg minder fortuinlijk. Na een aantal verlieswedstrijden werd het belangrijk om het vertrouwen in een overwinning weer te herstellen. Fel spelend met scherp geplaatste ballen won ze haar wedstrijd volkomen verdiend. Met als gevolg een 6e plaats waarover dadelijk meer.
Hanno stond geconcentreerd te spelen. Won zijn partijen, maar had soms de neiging teveel naar achter te stappen. Twee verlies partijen en 5 keer winst. Een hele goede prestatie met perspectieven in de halve finale.
Marit stond aan het einde van de dag in een lege Hilversumse hal nog te spelen voor een plek in de halve finale. Ondanks goed spel en haar herwonnen vertrouwen redde ze het net niet. Balen, maar zij kon met opgeheven hoofd naar huis. Van 10.00 tot 17.00 uur tafeltennissen dat was nog even een dag.
Mees speelde een goed toernooi en won al zijn wedstrijden op één na dus een keurige tweede plaats in zijn poule. Olaf deed het ook prima: hij verloor twee wedstrijden en won al zijn andere wedstrijden en ook hij eindigde op de tweede plaats.
Noppenkoning Rody eindigde zelfs op de eerste plaats: een top prestatie voor deze hooglander!

DSC01081     Bas, Anouk, Daniel, Niek 20160528_151715

Ratingklasse 2 speelde in Soest. Hier waren 6 Amersfoortse spelers: Rikkert, Jona, Tessa, Ivo, Laurens, Joost met coaches René en George. In alle poules zaten 2 spelers van Over ’t Net waardoor deze wedstrijden vooruit gespeeld moesten worden. In poule A zorgde dit meteen voor de eerste verrassing van de dag. Tessa wint met duidelijke cijfers (3-1) van Rikkert. Deze klap is Rikkert niet meer te boven gekomen en heeft van zijn overige 6 wedstrijden alleen van Luuk Houtgast gewonnen. Voor Rikkert een achtste plaats, niet voldoende om door te gaan.
Tessa was blijkbaar nog zo in de wolken van haar overwinning op Rikkert dat ze de volgende 3 wedstrijden maar 1 game wist te winnen. Hierna toch weer met beide benen op de grond en strijden voor een plaats in de volgende ronde. Met wat peptalk wist Tessa de daarop volgende 2 wedstrijden te winnen. De laatste wedstrijd voor Tessa ging helaas weer verloren. In totaal 3 gewonnen wedstrijden voldoende voor een vijfde plaats en een volgende ronde.
In poule B begonnen Ivo en Laurens tegen elkaar. Dit was een spannende wedstrijd met strijdt op het scherpst van de snede. Met standen 11-7 (2x), 9-11 wist Ivo de wedstrijd in de vierde game met 11-5 in zijn voordeel te beslissen. Hierna volgde twee spannende 5 gamers tegen Thijs Beentjes en Jurre de Bree allebei in het voordeel van Ivo. Deze wedstrijden hebben veel energie gekost en Ivo verloor zijn volgende 3 wedstrijden tegen Joost van de Weerd, Jeroen Lugtenburg en Koen Houtgast. De laatste wedstrijd voor Ivo was tegen Sven Bakker van Hoogland. Deze wedstrijd wist Ivo met 3-0 te winnen met telkens het kleinst mogelijke verschil van 2 punten. In totaal 4 gewonnen wedstrijden en goed voor de volgende ronde. Laurens had zijn dag en won na het verlies tegen Ivo van Joost van de Weerd en Jeroen Lugtenburg. De wedstrijden vergde een hoop van Laurens zijn conditie en moest de volgende 2 wedstrijden gewonnen geven aan Jurre en Chris. Ook Laurens wist te winnen van Hoogland speler Sven en kwam uit op een totaal van 3 gewonnen wedstrijden. Helaas leverde dit een zevende plaats op die niet voldoende is voor de vervolg ronde.
Ook Sven speelde in ratingklasse 2, als één van de twee enige 3e klasse spelers in ratingklasse 2 stond het al van te voren vast dat dit een moeilijke dag ging worden. Sven liet goed en scherp spel zien in zijn 6 wedstrijden, maar maakte alleen soms net de verkeerde keuze welke bal hij op welk moment moest slaan. Toch zette Sven een superprestatie neer door met 3-0 te winnen van A welp, Koen Houtgast, voor de rest waren er jammer genoeg niet nog meer overwinningen voor Sven.
In poule C troffen Jona en Joost elkaar in de eerste wedstrijd. Jona was nog niet helemaal warm en verloor de eerste game met 11-1. Jona herstelde zich goed en won de wedstrijd met 3-1. Jona wist verderop in het toernooi nog met goed spel te winnen van Daphne Tollenaar en Bas Swart. Tegen Nick van Dijk, Bart den Boef en Jesper Jansen wist Jona helaas niet tot winst te komen, maar zijn huid wel duur te verkopen. De tegenstanders moesten 1x vier games en 2x 5 games spelen om Jona te verslaan. 3 gewonnen wedstrijden, een vierde plaats en de volgende ronde voor Jona. Joost heeft goede wedstrijden gespeeld maar het niveau was toch nog net een klein beetje te hoog. Joost wist in 5 games te winnen van Jesper Jansen. De andere wedstrijden gingen helaas in vier of vijf games verloren. Joost eindigde hiermee op de zevende plaats, niet voldoende om verder te gaan naar de tweede ronde.

In ratingklasse 1 spelen Rik en David, zij waren deze eerste ronde vrij en mogen in de halve finale aan de bak!

Al met al straks 14 spelers in de halve finale: een mooi resultaat van onze Amersfoortse jeugdspelers!

Alle ouders en coaches bedankt voor de begeleiding en support.