4 Amersfoorters actief op Nederlands Kampioenschap B in Nijmegen

4 Amersfoorters actief op Nederlands Kampioenschap B in Nijmegen

Zaterdag 9 mei was het dan zover, met Luuk en Rik (Hoogland) en Tessa en Layla (Over ’t Net) naar de NJK voor B-licenties in Nijmegen. Voor de jongens was het vroeg op pad, vertrek om 8.00 uur bij de Neng vandaan. De meisjes zouden later op eigen gelegenheid komen, zij zouden om 12.00 uur pas hun eerste wedstrijden moeten spelen.
Na de aankomst om 9.00 uur in Nijmegen konden Luuk en Rik nog samen goed inspelen op 1 van de 44 tafels die opgesteld stonden in de zaal.

Rik begon aan zijn eerste wedstrijd tegen een verwachte top tien speler van het toernooi David Dijkhoff. Rik kon niet goed in zijn spel komen en David wist dan ook alle ballen goed te retourneren, wat Rik ook probeerde David was duidelijk te sterk. De daarop volgende wedstrijden in de poule tegen Paul Verhaard (ODT) en Jelle Haagen (Kluis) gingen helaas voor Rik ook verloren. In de troostronde mocht Rik aantreden tegen Melvin Hoogeboom (kluis). Dit werd een spannende wedstrijd, maar hoe goed Rik ook zijn best deed en goede rally’s speelde trok ook bij deze wedstrijd Rik aan het kortste eind. Helaas Rik al snel uitgeschakeld in het toernooi.
Luuk mocht beginnen tegen Jelle Schoenmakers (ODT), Luuk zat nog niet in zijn optimale spel en liet zich te makkelijk in de verdediging drukken, waardoor Jelle vrije ruimtes op tafel kreeg en hier dankbaar gebruik van maakte. Luuk verloor deze wedstrijd met 3-0. De wedstrijd tegen Matthijs van Beek (HBC) ging al beter, Luuk bleef meer bij de tafel en kon zelf druk zetten bij zijn tegenstander. Ondanks het coachen van Wim (TTVN team coach van Luuk) werd het toch een 3-1 nederlaag voor Luuk. De laatste poule wedstrijd van Luuk was tegen Patrick Roest (Hilversum). Hier was Luuk op zijn best en speelde een hele goede wedstrijd met een spannend slot. Luuk verloor helaas met 11-9 in de vijfde game. Luuk ging verder in de troost ronde tegen Wessel van ’t Walderveen (VVV). In deze wedstrijd wist Luuk de ballen goed te raken en bleef goed bij tafel spelen met een 3-1 overwinning ging Luuk door naar de derde ronde van het troost toernooi, waar Luuk tegen Tom Kasperski (Sittard) mocht spelen. Door het goede spel van Luuk wist hij al snel uit te lopen naar 2-0. De derde game werd zeer spannend en kon beide kanten op gaan. Door een slimme service en goede plaatsing in de laatste rally’s ging deze game ook naar Luuk (3-0). De kwartfinale stond Paul Verhaard (ODT) op Luuk te wachten. Dit was een lastige tegenstander voor Luuk want alles wat Luuk ook probeerde werd teruggebracht door Paul. In de tweede en derde game ging Luuk meer spreiden over de hele tafel heen waardoor er meer grip op de wedstrijd kwam voor Luuk. Helaas mocht dit niet genoeg zijn en werd de wedstrijd met 3-1 verloren.
Om 12 uur begon Layla aan haar eerste wedstrijd tegen Femke Bulthuis (VVV). Layla begon zeer sterk tegen deze top 10 geplaatste speelster en trok brutaal met 11-4 de eerste game naar zich toe. Gaande weg wist Femke meer grip op het spel van Layla te krijgen en trok uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 naar zich toe. De overige wedstrijden tegen Emma Mattheij (Alexandria 66) en JoniDrissen (Hutaf) gingen respectievelijk met 3-1 en 3-0 verloren. Helaas voor Layla moest ze verder spelen in de troost ronde.

NK B
Tessa mocht in haar eerste ronde aantreden tegen Noor Rooding (Hutaf). Tessa speelde erg passief en durfde niet echt aanvallend te spelen waardoor Noor in haar spel kon komen. Deze wedstrijd ging met 3-0 verloren voor Tessa. De overige twee wedstrijden werd het spel van Tessa beter maar dit was niet voldoende om van Nynke Stam (Salamanders) te winnen, wel wist Tessa van Sterre Reinders (Heksenberg) te winnen met 3-0. Ook voor Tessa lag het troost toernooi in het verschiet.
Layla en Tessa hadden allebei een bye en zodoende moesten beide meisjes van Over ’t Net tegen elkaar aantreden in de tweede ronde. Afgesproken dat er tijdens deze wedstrijd geen coaching gedaan zou worden en dat de wedstrijd op eigen inzicht en kracht gespeeld moest worden. Beide meisjes hadden het zichtbaar moeilijk met deze wedstrijd en werd het een titanen strijd welke pas in de vijfde game werd beslist door Layla met 11-7. In de kwartfinale moest Layla aantreden tegen Anouk Broekhuizen (DTS). Deze wedstrijd leek snel de kant van Anouk op te vallen, Layla stond redelijk snel 2-0 achter. Mede door het goede coachen van Rik en de vechtlust van Layla kwam ze terug tot 2-2 en moest de vijfde game de beslissing brengen. Deze laatste game ging lang gelijk op en werd een echte thriller op 11-12  (voor Layla) werd er een netbal door Layla gespeeld, Layla stak haar hand op en zei “sorry” echter kwam deze bal nog terug, voor deze bal was Layla niet meer klaar en sloeg mis 12-12. Door deze bal was de concentratie weg en werd de wedstrijd helaas maar waar met 14-12 verloren.

Moe maar voldaan ging iedereen om 18.00 uur huiswaarts. Alle ouders, opa’s, oma’s en overige toeschouwers bedankt voor jullie aanwezigheid. Ook alle coaches bedankt Rik, Wim (TTVN) en René.