Drie spelers door naar halve finale NJM!

Drie spelers door naar halve finale NJM!

Vandaag waren er vijf van onze spelers actief in de kwartfinale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Voor het eerst werd dit op drie verschillende locaties gespeeld, en dat werd ook voor ons een organisatorische uitdaging…..

Onze jongste deelnemer Thomas (Over ’t Net) speelde in Nijmegen. We hadden coaches uit de afdeling Midden bereid gevonden om hem deze dag te begeleiden en daar waren we heel blij mee!
Het begon even anders dan gedacht voor Thomas, aangezien ze behoorlijk met de indeling van de groepen hadden geschoven. Het werd nu een 5-kamp i.p.v. een 6-kamp.
De eerste wedstrijd moest Thomas meteen tegen de nummer 1 van de groep. Dat ging boven verwachting goed: Thomas heeft die gewonnen met 3-1! Een hele mooie partij, met heel veel mooie rally’s. De tweede partij was ook superspannend, ook heel mooi om naar te kijken, maar heeft hij net verloren met 2 – 3.
De derde partij was vrij eenvoudig, heeft Thomas vrij makkelijk gewonnen met 3-0.
De vierde partij ging in het begin goed, 1e game gewonnen. Daarna had zijn tegenstander erg veel geluk en verloor Thomas met 1 – 3. Dus 2 gewonnen en 2 verloren: een prima prestatie natuurlijk!
Daarna bleef het tot het eind erg spannend, het kon nog alle kanten op. De laatste partij was beslissend. De jongen die in Thomas’ vierde partij zoveel geluk had, had in zijn laatste partij heel erg vaak net pech, waardoor hij de laatste wedstrijd verloor. Maakte voor hem niet uit, hij was toch al door, maar betekende helaas voor Thomas, dat Thomas net niet door was. Een behoorlijke tegenvaller voor hem.

Toch houden we nog wel hoop op de halve finale voor Thomas, als beste op de reservelijst mag er rond zondag 4 februari best een griepje ergens uitbreken……
Flip, Rob en Pieter geweldig bedankt voor jullie begeleiding deze dag.

In Hilversum waar wedstrijden voor de jongens junioren en meisjes kadetten werd gespeeld, was het al vroeg druk. Ondanks dat de spelers voor tien uur aanwezig waren was er al geen tafel meer onbezet, in spelen moest dus in overleg met de andere sporters.
Marit (Over ’t Net) begon tegen Celine de Jong (Taveba), direct een sterke tegenstandster, waar Marit een game van wist te winnen. De tweede wedstrijd werd nog zwaarder tegen Anna Peters (Landelijk A speelster van Westa). Deze wedstrijd ging met duidelijke cijfers naar Anna, Marit werd er een beetje moedeloos van. De volgende wedstrijd was Lisa Geerling (Stede Broec) haar tegenstandster, na de eerste game was Marit teleurgesteld in haar eigen spel. Deze game was met 11-6 verloren, maar ze wist zich in de tweede game te herpakken en won deze nipt. De volgende games vielen met ruime cijfers beide kanten op. De vijfde game moest de beslissing brengen, een gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk in Marits voordeel beslist. De eerste winst was binnen!
In de vierde ronde speelde Marit tegen Iris Mulderij (Assen), deze wedstrijd kende vele pieken en dalen in het spel, waarin Marit 2x met het kleinste verschil de game wist te winnen. Een game ging er verloren, maar de vierde game was weer duidelijk voor Marit, de tweede winst van de dag.
In ronde vijf de alles beslissende wedstrijd, bij winst door naar de halve finale bij verlies uitgeschakeld. Dit moest eerst uit het hoofd gezet worden om zo goed gefocust aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Tegenstandster Annelien Greydanus (Argus) speelde sterk en maakte het Marit zeer lastig. Na winst van Marit in de eerste game ging de tweede game met ruime cijfers naar Annelien 11-4. Marit kreeg een duidelijke taak mee die goed uitpakte: 11-4 voor Marit. De vierde game hield Marit haar spel goed op orde en wachtte de kansen goed af. Met goede combinaties en een tegenstander die moe van haar zelf werd won Marit met 11-2. Door naar de halve finale in Assen: een hele knappe prestatie!
David (Over ’t Net) speelde in groep 8 van de jongens junioren zijn wedstrijden. David begon tegen Gallery Des Granges (Tanaka), geen onbekende voor David. Met gelegenheidscoach Arnoud Meijer, werd dit met goed en rustig spel van David, 4x 11-9 uiteindelijk in het voordeel van David. Het eerste punt was binnen. De tweede wedstrijd speelde David tegen Denys Sheremet (HTC), een sterk begin 11-3 winst in de eerste game de volgende games waren allemaal erg close. De vijfde game moest de beslissing brengen. Helaas was dit voor David te lang en kon hij onvoldoende weerstand bieden tegen het goede spel van Denys, helaas werd deze wedstrijd dan ook verloren. In ronde drie speelde David tegen de 2de divisie speler Olaf Stolwijk (Avanti), David bood ontzettend goed weerstand en gaf later ook aan dat hij verloor door de scherpe spinballen die werden gespeeld. Als David druk kon houden op … dan kon hij de rally winnen maar zodra hij de druk uit handen gaf verloor David de rally. In 5 games verloren van een 2de divisie speler is zeker niet slecht. Ronde vier was Joeri van Eekeren (Hutaf) de tegenstander, de eerste game ging nog met 11-6 verloren maar daarna kreeg David meer grip op het spel van zijn tegenstander en wist de volgende games te winnen. Wedstrijd 2 was in de pocket.
Laatste ronde, er stond voor David niets meer op het spel, hij was al geplaatst voor de halve finale. Met deze wetenschap begon David iets minder sterk aan de wedstrijd, speelde de ballen te makkelijk terug en gaf Leandro Cossu (DTS) kans om in zijn spel te komen. De games hierop volgend speelde David weer zijn eigen bekeken spel waarop de tegenstander goed kon aanvallen maar David nog beter kon verdedigen. De volgende games gingen allemaal naar David. In totaal 3 gewonnen wedstrijden, voldoende voor een halve finale plaats: knappe prestatie!
    

Jeffrey uitkomend voor SKF en competitie spelend in Over ’t Net 1 speelde ook bij de junioren. De eerste wedstrijd speelde Jeffrey tegen Davey Hu (Hotak ’68). Deze gelijk opgaande strijd werd door Jeffrey helaas in 4 games verloren, waarvan 3x met 2 punten verschil. De tweede wedstrijd was tegen Nick de Jonge (Taveba) met gedegen en bekeken spel wist Jeffrey deze wedstrijd in 5 games naar zich toe te trekken, ook Jeffrey had zijn eerste wedstrijdpunt binnen.
In de derde ronde stond Elwin Huiden (Salamanders) tegenover Jeffrey, deze 2de divisie speler was een maatje te groot voor Jeffrey, in 3 games met kleine verschillen moest Jeffrey zijn tegenstander feliciteren. In ronde vier stond Bas Swart (Hilversum) aan de overkant van de tafel. Deze wedstrijd ging 3 games lang gelijk op en werden deze games met telkens 2 punten verschil beslist. In de vierde game was Jeffrey het spel even helemaal kwijt en verloor met een duidelijke 11-2. De 5 game moest de beslissing brengen in deze wedstrijd. Na een gelijk opgaande strijd en een wat gehaast spelende Jeffrey wist Bas de vijfde game te winnen.
De laatste wedstrijd voor Jeffrey was tegen Gijs de Klerk (Assen), ook in deze wedstrijd gingen de games gelijk op, met goede rally’s van beide kanten gingen de eerste 3 games ook hier gelijk op. In de vierde game vond Jeffrey het genoeg en bleef hij rustig zijn kansen afwachten om uiteindelijk deze game naar zich toe te trekken. Met 2 winstpartijen was dit net niet voldoende om door te gaan naar de halve finale.
Al met al een mooie dag in Hilversum met goede resultaten en mooie wedstrijden. Arnoud bedankt voor het coachen van David.
      

Anouk (Hoogland) speelde in Arnhem bij de meisjes pupillen. Ook hier waren er veel afzeggingen en werd de zeskamp een vijfkamp. Anouk begon scherp en eindigde ook scherp: 4 wedstrijden met 3-0 gewonnen dus een prima eerste plaats! Toch ook leermomentjes gehad deze dag, lekker veel spin kunnen spelen en goed concentreren bij de ontvangst van de service waren de belangrijkste aandachtspunten en dat pakte Anouk goed op.

Dus op 4 februari in Assen in ieder geval David, Marit en Anouk. We duimen voor een reserveplaats voor Thomas!