Maartje en Thomas scoren op Nederlands Kampioenschap in Nijmegen!

Maartje en Thomas scoren op Nederlands Kampioenschap in Nijmegen!

Met zes spelers waren we goed vertegenwoordigd op het Nederlands kampioenschap voor B-spelers in Nijmegen. David, Jibbe, Maartje, Marit, Thomas en Hanno hadden er zin in en stonden al ruim voor aanvang van het toernooi in de mooie hal in te spelen.
Iedereen speelde in een poule, en kwam daardoor toe aan het spelen van voldoende wedstrijden.

David speelde bij de jongens junioren en zat in een vijfkamp. Hij won uiteindelijk drie wedstrijden, maar verloor van Rikke Schilstra. Hierdoor kwam hij in een driehoekje met Rikke en Sven van de Pol (Rega) en hieruit kwamen Sven en David als 1 en 2 uit te voorschijn. In het hoofdtoernooi verloor David in drie games van Ewout van Dijken: een niet verwachtte nederlaag. Hierdoor werd de laatste 32 zijn Waterloo.

Ook Jibbe speelde bij de junioren in een vijfkamp: hij won één van zijn vier wedstrijden. Van Jonne Poels werd eenvoudig gewonnen, maar de als vijfde geplaatste Ewout van Dijken (ook de plaaggeest van David) werd uiteindelijk de winnaar van de poule. Jibbe werd vierde.

Jeffrey (uitkomend voor SKF) was een grote pechvogel deze dag. Ook hij belandde in een driehoekje en werd net derde. Heel zuur omdat hij prachtige winstpartijen had laten zien.

Marit speelde bij de meisjes kadetten in een zeskamp. Lekker veel wedstrijden, en Marit kon de focus lang vast houden. Marit won vier wedstrijden op rij en de laatste wedstrijd moest ze tegen een oude bekende: Melanie Bosselaar. Het werd een hele spannende wedstrijd die Melanie uiteindelijk won in de vijfde game. Hierdoor was Marit tweede, maar wel door naar het hoofdtoernooi! Hierin speelde Marit een hele spannende wedstrijd tegen Iris Mulderij (Assen): met 11-9 in de vijfde game werd de wedstrijd verloren. De laatste acht was dus het hoogst haalbare deze dag.

Maartje speelde bij de junioren ook in een zeskamp. Zij verloor van Britt Heij die ongeslagen bleef, en ze won knap haar andere vier wedstrijden. Hierdoor een mooie tweede plaats in de poule en door naar het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi was er eerst een eenvoudige overwinning op Femke van Schaik (3-0), maar tegen Lisa Mattheij in de kwartfinale werd het een spannende wedstrijd. Met 3-2 winst ging Maartje de halve finale in: een prima prestatie! Ook de halve finale werd gewonnen dus dat betekende een finaleplaats voor Maartje! Daantje Lommen was in vier games net even te sterk, maar een prima prestatie van Maartje natuurlijk.

Bij de welpen speelden Hanno en Thomas.
Hanno had een zware poule. De tegenstanders waren vaak net iets ouder en hadden ook wel iets meer ervaring. Hanno liet zich van zijn goede kant zien: volop inzet en blijven proberen om de punten te scoren. Helaas was de laatste plaats voor hem, maar wel weer heel veel geleerd vandaag!

Thomas zat bij de welpen bij de nummer 1 geplaatst in zijn poule. Maar daar liet hij zich niet door uit het veld slaan: vijf wedstrijden op rij werden met 3-0 gewonnen! Hierdoor in het hoofdtoernooi een vrije ronde, en daarna tegen Seppe Swerts (Scylla).  Dit werd een gelijk opgaande strijd die Thomas met 3-1 won. Daarna in de halve finale tegen Joshua Sweerts (UTTC) en ook dit werd een gelijk opgaande partij. Uiteindelijk verloor Thomas met 13-11 in de vijfde game met een randbal! Het mooiste was wel dat hij zijn tegenstander met een glimlach een hand gaf en na een kleine teleurstelling ook heel blij kon zijn met zijn derde plaats. En dat is natuurlijk ook een prima prestatie!

Dus twee podiumplekken voor onze spelers en daar zijn we super trots op!

Maar zonder al die andere spelers hadden ze niet zo goed kunnen worden, zonder de ouders waren we er niet gekomen en ook de coaches (René en Juliet) hebben weer een flinke dag achter de rug. Iedereen geweldig bedankt!