Dat is nog eens lekker dichtbij: het ranglijsttoernooi in Soest!
Een fijn toernooi om wedstrijden mee te pakken, en daar maakten Hanno, Jibbe, Mees, Thomas en Marit gebruik van.

Op zaterdag stond Hanno achter de tafel in de welpenklasse. Coach René was er bij om hem van tips te voorzien. Hanno speelde voor wat hij waard was, volgens René was de laatste wedstrijd de beste van de dag. Soms nog iets te veel de ballen met de “veilige” backhand gespeeld, maar het allerbelangrijkste was dat hij rustig gebleven is: een mooie overwinning en een goede stap vooruit. Hij moest zijn tegenstanders nu nog feliciteren, maar met de ijver en het enthousiasme waarmee hij traint en speelt zal dat niet lang meer duren of het is andersom…..

De zondag is voor de B-spelers en hier hadden we vier deelnemers.
Voor Mees was het het eerste B-toernooi bij de junioren, hij speelde in een vijfkamp en deed dat prima. Hij startte met een verliespartij in vijf games: het was vooral wennen dat je echt alle rally’s scherp moet spelen en je dus geen concentratiedipje kunt veroorloven. Maar Mees pakte het goed op en wist uiteindelijk twee wedstrijden te winnen. Een mooie derde plek in de poule, niet door naar het hoofdtoernooi maar zeker een goede dag gehad!

Marit speelde in een zeskamp en kwam daar een aantal “oude” bekenden tegen. Celine de Jong, Danielle Storteboom en Jolijn Schut waren te sterk. Maar in de andere twee wedstrijden liet Marit zien wat winnen was: met 3-0 en 3-2 zette ze haar tegenstandsters aan de kant. Uiteindelijk dus op de vierde plaats in deze zeskamp.

Thomas speelde in een vijfkamp bij de pupillen. Als eerstejaars pupil is het altijd wat lastig, maar Thomas deed het prima. Hij begon direct met winst op UTTC rivaal Joshua Sweerts: in een thriller won hij met twee punten verschil in de vijfde game! Helaas werd dat zijn enige winstpartij van de dag, maar hij heeft in de andere wedstrijden prima tegenstand geboden. Uiteindelijk wel op de laatste plek in de meerkamp, maar prima ervaringen opgedaan op deze dag.

 Coach Jibbe samen met Thomas in actie

Jibbe kwam in Assen bij de laatste 16, dus dat zou nu ook moeten kunnen…. Hij startte voortvarend met drie winstpartijen. Vooral de winst op Twan Vos was een belangrijke: in de vijfde game nam Jibbe ruim afstand van Twan. Sem van Gameren was oppermachtig tegen Jibbe, maar omdat hij de laatste wedstrijd won eindigde hij op de tweede plaats in zijn meerkamp. In het hoofdtoernooi won Jibbe de eerste game van Pepijn Engels, maar daarna leek de koek wat op te zijn. Game twee en drie waren voor Pepijn en in game vier was Jibbe er dicht bij….. Helaas werd de vierde game met 13-15 verloren en was het toernooi ook voor hem afgelopen. De laatste zestien niet gehaald: dan maar een herkansing op het N.K.!

Ouders en coaches (René, Jibbe, Juliet) bedankt voor de support deze dagen.

Het belangrijkste toernooi in het tafeltennisjaar is voor veel jeugdspelers de nationale jeugdmeerkampen (N.J.M.). Dit toernooi begint in de afdeling, en gaat verder met een kwarfinale, halve finale en finale op landelijk niveau. In de finale spelen dan de beste twaalf spelers in iedere leeftijdscategorie.
Op 3 februari was de halve finale en Anouk speelde in een zeskamp bij de kadetten. Als eerstejaars kadet is het altijd lastig om aan te haken bij het niveau, maar gezien de trainingsuren zou dat moeten lukken…..
Het doel was om bij de beste twaalf kadetten in de finale te staan, en dat dan ook nog met aanvallend en secuur spel.

Anouk deed het prima, ze won haar eerste vier wedstrijden met 3-0. Vooral de wedstrijd tegen Lieke Greeve was een mooie overwinning waar hard voor gewerkt moest worden. In de laatste wedstrijd was Fleur Hoogeveen een maatje te groot voor Anouk. Fleur was feller, zocht constant de eerste aanvallende bal en Anouk kon de wedstrijd niet omdraaien.

Maar op een mooie tweede plaats naar de finale in Panningen op 8 en 9 juni kunnen we zeker trots zijn!

 

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag in Hilversum! Er werd door veel spelers gestreden, er werden mooie overwinningen behaald maar de mooiste zege was van Anouk die de hoogste meisjesklasse wist te winnen.
Maar er waren ook andere successen van onze deelnemers, hierbij even een kort verslagje:

Jibbe dubbelde met Jurre de Bree van TTVN, 1x winst en 2x verlies betekende uitgeschakeld voor het vervolgtoernooi. In de juniorenklasse won Jibbe zijn poule, maar moest in de volgende ronde tegen de latere finalist Mick de Vette: de eerste game werd door Jibbe gepakt, maar daarna drie games op rij voor Mick dus ook hier uitgeschakeld. In de jeugd 1 klasse won Jibbe van Teun van Asselt, maar verloor hij in vijf games van Tanya Misconi. De laatste wedstrijd won hij wel van Luuk Houtgast, maar  helaas was Luuk door en strandde Jibbe dus in de poule.
Mees dubbelde met Olaf, ze zaten in een sterke poule met ook de latere winnaars Mick de Vette en Lars de Visser. Toch had er zeker wel 1 wedstrijd gewonnen kunnen worden, maar helaas ging die in vijf games naar de Bijmaat-jongens Daan en Noah.  In de junioren klasse verloor Mees in vijf games van Kasper Marinus (SVE)  en moest hij ook Sven van de Pol feliciteren. Ook in de jeugd 1 klasse geen winst voor Mees: het was helaas niet zijn dag…..
Olaf speelde het dubbel met Mees. In zijn enkelspel bij de junioren won Olaf van Koen Labrie, verlies was er tegen Jibbe en Martijn van Dijk. In de jeugd 2 klasse won Olaf eenvoudig zijn poule, maar hierna moest hij tegen Daan Bakker (Bijmaat). Het werd een spannende wedstrijd die helaas in de vijfde game gewonnen werd door Daan.
Thom speelde het dubbel met Bas en dat ging prima. De poule werd met een spannende vijf gamer gewonnen, en ook in de halve finale was het spannend. Des te fijner dat de finale in drie games gewonnen werd: de jongens speelden goed samen en vulden elkaar op de juiste momenten goed aan. In het enkelspel kadetten 2 verloor hij nipt van Nick Ketzer, maar won hij ook keurig een wedstrijd. In de jeugd 3 klasse won hij zijn poule, maar was in het vervolgtoernooi Poyraz Birbil (SVE) net te sterk. Al met al een mooi toernooi gespeeld met goede overwinningen op hoger geplaatste spelers.
     

Bas dubbelde met Thom en sleepte de eerste prijs mee naar Amersfoort. In de junioren 2 klasse 1 winst en 1 verliespartij dus helaas niet door naar de volgende ronde. In de jeugd 2 klasse won hij knap van zijn angstgegner Milco Mekenkamp (Bijmaat). Ook van Helia Verkerk (Gispen) werd gewonnen, maar door verlies tegen Yann Beek (Hilversum) was er geen vervolg voor Bas. Maar ook Bas kan terugkijken op een goed toernooi in Hilversum.
Thomas dubbelde met Helia Verkerk (Gispen): ze wonnen knap twee wedstrijden maar verloren er ook één. Dus helaas niet door naar de volgende ronde. In het enkelspel bij de pupillen won thomas twee wedstrijden, maar verloor hij van Yann Beek (Hilversum). Yann is nog net even iets sterker, wat meer ervaring en speelt ook veel hoger in de competitie dus dit was zeker geen schande. Met zijn tweede plaats in de poule was hij wel door naar de volgende ronde, waar Thomas in vijf games verloor van Loek Dreesens (Hilversum). Thomas is de afgelopen maanden wat feller gaan spelen, neemt op goede momenten zijn rust en dat zag je ook deze dag weer goed terug. Een mooie ontwikkeling! In de jeugd 2 klasse waren er twee verliespartijen in vijf games.

Marit dubbelde met Amber Vink (TTVN): er werden twee wedstrijden verloren en één gewonnen. In de meisjes 2 klasse was er ook één winstpartij, maar werd er ook verloren van Lina Bekhuis. Door de tweede plaats hier wel in het vervolgtoernooi waar de latere winnares Helia Verkerk in vier games de sterkere was. In de jeugd 2 klasse waren er twee verliespartijen en werd er gewonnen van Thomas Groot Nibbelink.
Anouk dubbelde met Niral Gupta (Hilversum) en moest dat doen in de hoogste dubbelklasse. Daar wordt je wel goed wakker van: met drie verliespartijen stonden de dames weer aan de kant. Maar daar liet Anouk zich niet door van de wijs brengen: in de meisjes 1 klasse stonden haar toekomstige teamgenoten al voor haar klaar. Anouk won van beide dames met 3-1: het waren spannende games, met mooie rally’s. Door haar eerste plaats in de poule moest ze in de halve finale tegen Tanya Misconi en ook dit was super spannend. Met 11-7 in de vijfde game wist Anouk deze te winnen. De finale was tegen Anne Hoogeveen (Hilversum), in de poule had Anouk gewonnen maar of dat nu ook ging gebeuren??? Het was een gelijk opgaande strijd, in de vijfde game nog een achterstand voor Anouk, maar die wist ze om te draaien: 11-7 winst en dus meisjeskampioen in de afdeling Midden! Supergoed gedaan, tussendoor ook nog in de jeugd 1 klasse gewonnen van Kasper Marinus (SVE) en een gamepje gepakt van Mick de Vette: het was een goede dag voor Anouk.

Voor de meesten werd het ook een lange dag, iedereen bedankt voor het rijden, supporteren en coachen!

Sponsors

Facebook

Vind ons leuk
op Facebook