Met vijf spelers vanuit de Academie waren we best goed vertegenwoordigd tijdens de kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen (N.J.M.).
Hanno en Thomas hadden een reserveplaats gekregen, en Anouk, Jibbe en Marit hadden zich hiervoor geplaatst.
We waren mooi op tijd aanwezig in het fantastische topsportcentrum in Almere.
Iedereen kon ruimschoots inspelen, en er was voor de coaches en supporters genoeg tijd voor een voorbespreking met koffie!

        

Er werd in twee zalen gespeeld, in de hoofdzaal speelden Jibbe en Marit (junioren) met als coach René. In de breedtesportzaal speelden Hanno, Thomas en Anouk met als coaches Franck en Juliet.
Jibbe stond als vierde in zijn poule geplaatst en dat betekende direct een belangrijke wedstrijd tegen Twan Vos. Hij verloor deze wedstrijd met 2-3, een flinke teleurstelling. Daarna werd ook wedstrijd twee en drie verloren, waarna Jibbe zichzelf weer herpakte en de volgende met 3-2 won. Ook zijn laatste wedstrijd met alle Amersfoorters als supporters op de tribune werd gewonnen door Jibbe.
Helaas op de ondankbare vierde plaats, misschien dat er nog een reserveplekje voor hem is in de halve finale?

Marit startte als vijfde geplaatst in haar meerkamp, en begon met een zware wedstrijd tegen Daantje Lommen. Daantje was een maatje te groot maar Marit was wel tevreden over haar eigen spel. Dat was ook in de tweede wedstrijd het geval: een 1-3 verlies tegen Evi ten Have met spannende games zorgde wel voor vertrouwen. Tegen Machteld Rosema werd simpel gewonnen, maar de vierde en vijfde wedstrijd kon Marit niet meer haar eigen niveau benaderen. Helaas nog twee verliespartijen en dus een vijfde plaats in de meerkamp. Opvallend detail: Marit scoorde meer punten vόόr dan haar tegenstandsters die op plek vier en vijf eindigden!

Thomas kreeg de zo gewenste reserveplek en ook voor hem was de eerste wedstrijd beslissend voor wel of niet doorgaan naar de volgende ronde. Jasper van Doorn (Soest) was een voor hem bekende tegenstander en helaas werd deze wedstrijd een duidelijke 0-3 nederlaag. Daarna volgende twee nederlagen tegen Mathias Scheurwater (1-3) en Robin Vos (0-3). Gelukkig liet hij zich niet uit het veld slaan en pakte hij de volgende twee wedstrijden met 3-0. Uiteindelijk een vierde plaats en ja wie weet toch nog een plekje in de volgende ronde?

Hanno speelde bij de welpen in een vijfkamp. Pelle Kuipers en Seth Oomen waren een maatje te groot, maar Hanno had wel zeker kansen tegen Thijs Timmermans. Misschien dat hij het zelf ook zo verwachtte, maar zijn spel was deze wedstrijd net iets te onrustig om de wedstrijd ook te winnen. Zijn laatste wedstrijd won hij keurig met 3-1, en hierdoor ook voor Hanno een vierde plaats in de meerkamp. Wel fijn dat hij dit toernooi afsluit met een mooie winstpartij!

Anouk stond als tweede geplaatst, en zij had de taak om dat dan ook maar te laten zien…
De start was wat stroef, maar naarmate het toernooi vorderde kwam ze er beter in. Na vier gewonnen wedstrijden volgde de kraker tegen Anne van Bolderen. Het werd een spannende vijfgamer die Anouk won met 11-8. Dus een mooie eerste plaats en een plek in de halve finale.

Wie weet komen er nog enkele spelers bij als zij een reserveplek krijgen toegewezen, we zullen het zien op 3 februari.
Alle ouders en coaches (René, Franck en Juliet) bedankt voor de inspanningen van deze dag.

Op naar het ranglijsttoernooi in Assen over twee weken!

Hanno speelde op zaterdag in een zeskamp bij de jongens welpen.
Hij begon voortvarend met twee 3-0 overwinningen. Hanno speelde deze wedstrijden goed geconcentreerd, ondanks de hele grote zaal met maar liefst 44 tafels!
De derde wedstrijd was tegen de hoger geplaatste Jayce van den Berg. De eerste game werd nog ruim verloren, maar in game twee en drie kwam Hanno dichtbij. Helaas toch een 0-3 verlies, maar zeker geen schande om van deze jongen te verliezen. Hierna tegen de nummer één geplaatste van het toernooi: Narik Mirzoyan (Westa). Ook dit werd een 0-3 wedstrijd, waarbij Hanno mooie punten wist te maken, maar ook soms te snel en te slordig was. Maar hij werd zeker niet van tafel geslagen, dus mooie leermomenten voor hem. De laatste wedstrijd was tegen Simon Rook die op dat moment nog geen wedstrijd had gewonnen. Hanno was de kluts kwijt, en kwam met 0-2 achter. Hij knokte zich terug tot 2-2, maar moest uiteindelijk Simon feliciteren: dat was toch wel een teleurstelling. Zo zie je maar hoe het in de sport kan gaan: winnen en verliezen liggen soms dicht bij elkaar en je kunt er niet altijd iets van zeggen hoe een wedstrijd gaat verlopen.
Ondanks deze nederlaag eindigt Hanno op de derde plaats in de zeskamp: een terechte plek voor deze hardwerkende welp!

Anouk ging op zondag naar Tilburg en ook zij zat in een zeskamp, maar dan bij de meisjes kadetten. Voor haar is dit het eerste jaar in deze leeftijdscategorie, met een groot aantal meisjes die een jaar ouder zijn.
Haar eerste wedstrijd tegen Rianne de Vogt ging Anouk goed van start maar de 2-0 voorsprong veranderde in een 2-3 nederlaag. Anouk had moeite met de harde knallen van Rianne en kon het spel onvoldoende ontregelen. Dat was wel even een tegenvaller, maar daar zette ze zich goed overheen. Na winst op Vera Kastelein volgde de wedstrijd tegen Xijin Zheng: momenteel spelend in de landelijk A klasse. Ook hier een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk toch de winst voor Xijin. Dit was zeker een mooie wedstrijd, lange rally’s en mooie punten gescoord door beide dames. De wedstrijd hierna tegen Fleur Hoogeveen (als eerste geplaatst) werd de topwedstrijd van Anouk. Anouk won in de vijfde game met 12-10: bloedstollend was het!
Met hierna nog een winstpartij tegen Melanie Bosselaar eindigde Anouk gelijk met Rianne. Omdat ze hiervan verloren had werd ze vierde in de zeskamp. Door verlies tegen Eline Smeets en nogmaals winst op Melanie werd Anouk uiteindelijk negende. Het werd een dag met wisselende gezichten, wat overheerst waren vooral de goede momenten en dat is iets om vast te houden.

Al met al twee intensieve dagen in Tilburg, met veel mooie leermomenten voor spelers en coach.

Op zondag 28 oktober werd de afdelingsfinale van de nationale jeugdmeerkampen gehouden in Hilversum. Met vijf spelers van de Academie waren we aardig vertegenwoordigd. Met de coaches Ivo en Juliet moesten we onze spelers naar de volgende ronde zien te loodsen.
Anouk was vrijgesteld voor deze ronde, en zal op 2 december haar opwachting maken in dit toernooi.
Jibbe en Olaf speelden bij de junioren.
Olaf had duidelijk zijn dag niet en wist geen wedstrijd te winnen. Jammer, want in deze poule had hij wel kansen gehad om de volgende ronde te halen. Maar zo is het in de sport, nu de focus weer op de competitie!
Jibbe had een zware poule, maar knokte zich met drie knappe winstpartijen naar de volgende ronde.

     

Marit speelde ook bij de junioren, en had een vierkamp. Heel bijzonder was het dat alle vier de speelsters al geplaatst waren voor de volgende ronde; er kon dus lekker ontspannen gespeeld worden. Marit won wel games, maar kon geen wedstrijd winnen helaas. Gelukkig toch door naar de volgende ronde, en dan maar knallen!
Thomas had als eerste jaars pupil een zware poule, vaak tegen spelers uit de 1e of 2e klasse. Maar hij liet zich niet van de wijs brengen, en won knap drie wedstrijden. Door gelijk eindigen met Jasper van Doorn toch net uit het toernooi gewipt, maar misschien toch nog kans op een reserveplek?
Hanno speelde bij de welpen ook een vierkamp waarvan hij één wedstrijd won. Misschien is er voor hem ook nog een reserveplek in de kwartfinale?

Al met al een leerzame dag, Ivo bedankt voor het coachen en op naar het vervolg in de competitie!

Sponsors

Facebook

Vind ons leuk
op Facebook