Op zaterdag 15 juni was het jaarlijkse  kwalificatietoernooi in Aalsmeer. Op dit toernooi spelen de spelers al in de leeftijdscategorie van het volgende seizoen, en kunnen ze proberen hun B-licentie te behouden of te behalen. Olaf en Hanno hadden hiervoor ingeschreven, en we gingen al vroeg op pad met ouders en coaches René en Juliet.
Olaf speelde bij de junioren in een zeskamp. Hij begon nog niet helemaal scherp aan zijn eerste wedstrijd, deze werd dan ook verloren in 5 games. Olaf herstelde zich goed en verloor in de poulefase geen wedstrijd meer, zelfs de nummer 4 geplaatst werd in 3 games opzij gezet. Een eerste plaats in de poule, goed voor de vervolg ronde tegen Nils Dijkstra (Nieuw Vennep). Deze spannende wedstrijd welke 2 kanten op kon gaan, werd uiteindelijk door Olaf in 5 games gewonnen. Op naar de laatste wedstrijd voor een B-licentie, in deze wedstrijd mocht Olaf aantreden tegen Niels de Klerk (Rijnsoever). Dit zou een lastige wedstrijd worden, Niels speelde met lange noppen.
De games waren zeer wisselvallig van beide spelers, dus ook hier moest de vijfde game de beslissing brengen. In deze game had Olaf het erg lastig en stond al snel enkele punten achter. Olaf vocht zich goed terug, maar vond helaas zijn Waterloo in deze game. Zwaar teleurgesteld en met de uitdrukking “ze moeten dit materiaal verbieden” keerden we om vier uur weer naar Amersfoort.

          

Hanno speelde bij de pupillen ook in een zeskamp.
Zijn eerste wedstrijd werd met 1-3 verloren maar hier zaten hele spannende games bij: Hanno speelde goed en bleef rustig maar de tegenstander was (nog) net een maatje te groot. Ook de volgende tegenstander werd door Hanno gefeliciteerd, maar ook in deze partij was zijn spel prima.
De volgende twee wedstrijden werden gewonnen: de goede service en mooie aanvalsballen zorgden voor de punten. In de laatste wedstrijd nam de spanning wat toe en was er een time out  nodig, maar dat kon het tij niet keren: Hanno verloor met 1-3. Wel weer veel geleerd vandaag en het doel was bereikt: rustig blijven en genieten van wat er al goed gaat.
We hebben ook gezien waar we aan kunnen werken de komende periode, dus daar gaan we weer mee aan de slag. Voor Hanno komt er nog één groot toernooi aan de komende periode: de Jeugdcup op Papendal…….

Ouders en coaches weer bedankt voor de support!

De finale van de jeugdmeerkampen is toch wel het mooiste toernooi voor de spelers en speelsters in alle leeftijdscategorieën. Door het jaar heen hebben de beste spelers en speelsters zich hiervoor geplaatst en Anouk en Janneke (trainend bij de Academie, competitie spelend bij SHOT Soest) hadden zich bij de beste twaalf speelsters geplaatst.
Op zich al een prima prestatie van beide dames omdat zij beiden ook volgend jaar nog mogen uitkomen in dezelfde leeftijdscategorie.

Janneke speelde bij de meisjes welpen en was er vooral om te genieten van deze twee dagen en veel ervaring op te doen. Met coach Holger lukte dat prima, met één winstpartij op zaterdag zat er helaas nog niet meer in, maar dat gaat alleen maar beter worden…. Janneke speelde lekker aanvallend, soms nog wat last van de effecten die gespeeld werden, maar ze mag trots zijn op wat ze heeft gepresteerd. De twaalfde plek en een mooi aandenken waren voor haar.

Anouk speelde bij de kadetten, ook als eerstejaars maar voor haar was het inmiddels al haar vierde finale weekend…. Anouk speelde een goed toernooi, het spel iets meer uitgebalanceerd en de openingen steeds beter op tafel. Op zaterdag waren er vier winstpartijen, waarbij de winst in de vijfde game tegen concurrente Tanya Misconi (na 10-6 achter in de vijfde game) wel de lekkerste overwinning was. Op zondag volgden daar nog drie winstpartijen bij, uiteindelijk een gedeelde vierde plaats met Tanya en Anne van Bolderen. Anouk werd vijfde, een mooie prestatie en zeer zeker goed spel laten zien.

   

Komende week gaat Anouk en trainingsstage volgen in Roemenië: het walhalla van het dames/meisjestafeltennis: we kunnen dus nog wel wat van haar verwachten!

Voor Janneke staat de Jeugdcup op Papendal nog op het programma: ook een mooi toernooi om je te meten met leeftijdgenoten.

Een mooi weekend is weer voorbij: veel mooie wedstrijden gezien met strijd en passie: klasse dames!

In het weekend van 11 en 12 mei werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld in Nijmegen.
Op zaterdag waren de welpen en de B-spelers aan de beurt.
René en Juliet waren deze dag de coaches.
Jibbe speelde bij de jongens junioren en als tweedejaars junior heeft hij al wel wat ervaring in zijn rugzak. Hierdoor legt hij zichzelf soms ook te veel druk op, en dat komt niet altijd ten goede van zijn spel. Jibbe speelde deze dag iets te lief voor zijn tegenstanders en dat zorgde ervoor dat hij in zijn zeskamp één wedstrijd wist te winnen. Helaas ook twee keer een verlies in de vijfde game, en dus geen plek in de volgende ronde voor hem.
Voor Mees is dit zijn eerste juniorenjaar en dat is altijd erg wennen. Uiteindelijk deed hij het best goed en mocht hij met 1 overwinning op zak terug naar Amersfoort.
David is laatstejaars junior en stond in zijn poule ook eerste geplaatst.  Hij liet zien dat die plaatsing terecht was: hij wist al zijn vijf poulewedstrijden te winnen. In het vervolgtoernooi most hij tegen Maurice Storteboom: een tegenstander die hij ook volgende week gaat ontmoeten bij de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor clubteams.
David liet zien dat hij vandaag de beste was, en ook de wedstrijd daarna werd in een spannende viergamer gewonnen. Hierna moest hij tegen de nummer één geplaatste Erik Verzijl (SKF) en dat was een maatje te groot. In vier games wist Erik te winnen, later werd hij ook de winnaar van het toernooi. David heeft er deze dag het maximale uitgehaald, een plaats bij de beste acht spelers was het hoogst haalbare vandaag.
Hanno speelde bij de welpen en had vooral de eerste wedstrijd nog last van zenuwen. Hierdoor verloor hij deze wedstrijd wat ongelukkig in vijf games. Pelle Kuipers was te sterk, maar daarna herpakte hij zich prima. Met goede blokballen en mooie openingen wist hij twee wedstrijden op rij te winnen. Daarna volgde de laatste wedstrijd tegen Jayce van den Berg en die werd met 1-3 verloren. Maar ook Hanno kan terugkijken op een goed toernooi: mooie rally’s laten zien en positief geknokt voor ieder punt!

Op zondag waren de A-spelers aan de beurt en hier kwam Anouk in actie. Zowel in het dubbel (met Anna Peters) en in het enkelspel.
In het dubbelspel in de halve finale moest een 0-2 achterstand worden omgebogen in een overwinning: dat lukte! In de finale waren Liecke Greven en Fleur Hoogeveen duidelijk te sterk, tweede van Nederland is een mooi resultaat.
In het enkelspel moest Anouk in een vierkamp spelen. De eerste twee wedstrijden werden met 3-0 gewonnen, hierna werd de beslissende wedstrijd voor de winst in de poule gespeeld tegen Liecke. Anouk zat er niet lekker in, te veel eigen fouten en het spel soms wat te eenzijdig. De games werden krap verloren, maar het werd een 0-3 nederlaag. Gelukkig wel door naar de volgende ronde, maar hierin bleek Fleur te sterk. Anouk kwam niet onder de druk van Fleur uit en met 0-3 moest ze haar tegenstandster feliciteren. Helaas verliep deze dag niet zoals we verwacht hadden, maar ook hiervan kunnen we weer leren voor het volgende toernooi. En een plek bij de beste acht speelsters van Nederland kunnen er niet veel zeggen!

Het was een vol weekend voor spelers en coaches, iedereen weer bedankt en op naar het volgende leermoment!

Sponsors

Facebook

Vind ons leuk
op Facebook