Afgelopen weekend was het jaarlijkse toernooi om de Jeugdcup op Papendal: een toernooi waarbij de sterkste welpen en pupillen van alle acht afdelingen tegen elkaar spelen.
Wedstrijden spelen, eten en slapen in dit sportcentrum is voor vele jonge sporters een droom die uitkomt. Het is ook direct het laatste toernooi van het seizoen, dus ook een prima afsluiting.
Anouk (pupillen) en Marlieke (welpen) en Juliet (coach meisjes welpen) waren van de Academie bij dit toernooi actief in de ploeg van Midden.
De jongens van Midden veroverden in een super spannende finale de felbegeerde beker: in de finale werd Holland Noord op games verslagen. De meisjes hadden het lastiger, maar presteerde top: zij eindigden op de vijfde plaats. Hier waren twee super spannende wedstrijden bij tegen Oost en Noord waarbij ons team beide wedstrijden op games wist te winnen (uitslag was 10-10 in beide wedstrijden).

Al met al een succesvol weekend voor spelers, coaches en captain Flip Valero: we mogen trots zijn op deze toppers!
Nu even lekker pauze, en na de vakantie gaan we er weer vol tegenaan!

    

Met zeven spelers en twee coaches hadden we een mooi aandeel in het deelnemersveld in Nieuwegein. In alle ratingklasse was er een vertegenwoordiger uit Amersfoort, dus we hadden het mooi verdeeld.
Maartje en Rody speelden in ratingklasse 1 en hadden een zware dag.
In de zeskamp won Rody van Maartje, en hier bleef het bij qua winstpartijen. Dapper gestreden, maar de tegenstanders waren vaak toch wel een maatje te groot. De wedstrijden tegen Denis Dimitrov (SVE) leverde nog de meeste winstkansen op: zowel Maartje als Rody verloren met 2-3.

Joost speelde in ratingklasse 2 en moest het vooral opnemen tegen de jeugd uit Hilversum. Hij begon met drie verliespartijen, maar daarna herpakte hij zich prima. Met drie winstpartijen hierna eindigde hij op de derde plaats: een mooie resultaat!

Bas van den Boom speelde in ratingklasse 3 en ook in deze poule bleef het tot het laatste moment spannend.  Bas speelde deze dag wat wisselvallig en de krachtverschillen in deze poule waren klein. Uiteindelijk won hij drie wedstrijden net als Liam Mohlman (Hilversum). Op onderling resultaat werd Bas zesde. Wel wist hij bijvoorbeeld van de nummer twee te winnen, dus dat bewijst dat het een spannende poule was.

Thom speelde in ratingklasse 4 en voor hem werd het de dag van “net niet”. Met twee wedstrijden krap in vijf games verloren en vier winstpartijen (waaronder winst op de uiteindelijke winnaar) eindigde hij op de gedeelde derde plaats. Omdat hij van Niels Brinkman (Hilversum) had verloren eindigde Niels op de derde plek en werd Thom vierde. Helaas dus net buiten de prijzen…..

Hanno en Bas Luiten speelden in ratingklasse 5 en deden dit vol overgave. Bas won van Sai-Kee-LI (Almere United) en liet in de andere wedstrijden mooie forehand aanvalsballen zien. Helaas niet genoeg om nog meer wedstrijden te winnen, maar zeker hard gewerkt deze dag!
Hanno won van Bas en van Sai-Kee-LI waarbij deze laatste wedstrijd superspannend was: met 8-10 achter in de vijfde game wist Hanno het tij te keren en de winst met 12-10 binnen te slepen. Een mooi resultaat en uiteindelijk was de zesde plaats in de achtkamp het eindstation voor hem.

Het was weer een leerzame dag voor iedereen, ouders en coaches (Gert Jan, Juliet) bedankt voor de begeleiding vandaag. Nu is er voor de meeste spelers even rust, nog enkele trainingen en dan straks genieten van de vakantie.

Op 1 september staat het volgende grote toernooi voor de deur: ons eigen Keistadtoernooi in sporthal de Bieshaar!

 

Een van de doelen van de tafeltennisacdemie Amersfoort is het promoten van de sport in de regio.
Dat begint natuurlijk met het neerzetten van onze sport op scholen, en hiervoor heeft de NTTB een mooi programma ontworpen: Table Stars.

Juliet werkt al een aantal jaren met dit programma tijdens gymlessen op basisscholen, en dat zorgt voor veel enthousiaste kinderen en leerkrachten. Er komen ieder jaar weer nieuwe attributen en spelletjes bij om aan te bieden en vandaar ook deze clinic.
Eric (Hoogland), Marit, Joost, Henk (Over ’t Net) en Juliet waren bij deze avond in Huizen aanwezig. We kregen veel informatie en oefenden ook in het lesgeven en werken met de verschillende materialen. Mikken op een aantrekkelijk doel, effect oefenen met hoepels, spelletjes als start en schuiftafeltennis: alles werd met veel plezier uitgeprobeerd……
Ook voor de eerste opvang bij de club werden handige tips gegeven, waar we zeker iets mee kunnen doen bij onze verenigingen.

                      

Al met al een leerzame (lange) avond die geleid werd  door Sven Groot (NTTB).
Aan het einde ook nog een certificaat voor alle deelnemers: laten we er met zijn allen de schouders onder zetten om de jeugdopvang goed neer te zetten!

Sponsors

Facebook

Vind ons leuk
op Facebook