Het afgelopen half jaar is er hard gestreden door de spelers uit de verschillende teams van Over ’t Net en Hoogland. Bij Over ’t Net deed de unieke situatie zich voor dat alle drie de jeugdteams tot op de laatste dag kampioen konden worden, en: DAT DEDEN ZE OOK!
Fantastisch natuurlijk van al deze spelers met hun coaches!

Bij  team 1 was het een flinke uitdaging om de verloren thuiswedstrijd goed te maken, maar Marit, Bas en Jorik lieten zich niet kennen en versloegen hun concurrent ATC Almere met 9-1. Hierdoor eindigden ze op de eerste plaats met negen punten voorsprong op Almere. Coaches bij dit team waren Jeroen, Juliet en Bas (die ook de laatste uitwedstrijd meeging om het team te ondersteunen!).

Team 2 van Over ’t Net werd kampioen in de vierde klasse: een mooie prestatie van Thomas, Louisa, Eva en invaller Timon. Coaches Rikkert en Paul mogen trots zijn op deze kanjers! Omdat er soms maar met twee spelers gespeeld werd door dit team werd het nog wel heel spannend maar met twee punten voor op Hilversum konden ze de bekers in ontvangst nemen.

Team 3 van Over ’t Net deed het ietsje ruimer: tien punten voorsprong op de concurrent Almere United. Timon, Peter, Bram en Jasper hebben het goed gedaan in de zesde klasse: veel geleerd en ook heel veel plezier gehad. Coaches Henk en Juliet zijn tevreden over de ontwikkeling die deze jongens doorgemaakt hebben.

Bij Hoogland is er ook een kampioensteam: team 1 met Mees, Olaf en Sven is kampioen geworden in de landelijke C klasse. Een topprestatie van dit drietal dat nu laat zien toe te zijn aan de volgende stap: landelijk B!!

Maar er zijn nog meer successen voor spelers die trainen bij de Academie: Laurens de Gier, Isa Kruiswijk en Janneke Standaar (SHOT SOEST) zijn kampioen in de zesde klasse geworden.

Verder strijden David en Jibbe nog voor het landskampioenschap voor Rega op 19 mei. De strijd zal dan gaan tussen Rega en Swift Deventer, dat zal een spannende middag worden en we wensen onze jongens en hun teamgenoten uiteraard heel veel succes!

Al met al dus veel mooie resultaten deze competitiehelft.
Door met elkaar hard te trainen komen we tot goede prestaties, en dat zorgt voor veel speelplezier: laten we zo verdergaan!

Het seizoen is nog niet afgelopen: we gaan ons richten op een aantal toernooien die nu op de kalender staan.

Alle trainers, bestuurders, coaches, ouders en spelers bedankt voor het vertrouwen in de tafeltennisacademie Amersfoort.

Tijdens het lopende seizoen zijn er voor de A-spelers enkele toernooien waarbij zij zich direct kunnen meten met hun leeftijdgenoten: dat zijn de A-toernooien In Tilburg en Den Haag en de Nationale Jeugdmeerkampen.
Voor Anouk was het dit weekend weer zo’n meetmoment: het A-toernooi in Den Haag.
Al vroeg op pad om lekker in te spelen met clubgenoot Niral (die trouwens ook een prima toernooi speelde!).
In de poule was Liecke Greven wegens ziekte uitgevallen, dus dat betekende dat er nog twee tegenstandsters over waren: Vera Kastelein en Eline Smeets.
Beide poulewedstrijden werden door Anouk met 3-0 gewonnen, het spel was nog wat wisselvallig maar uiteindelijk wist Anouk alle games naar zich toe te trekken. De laatste keer dat Anouk tegen Eline speelde moest ze haar nog feliciteren, maar nu was dit duidelijk andersom.

In de vervolgronde werd er dus gestreden om plek 1 t/m 4 en was de als eerste geplaatste Xijin Zheng de tegenstandster. Brutaal werd de eerste game gepakt door Anouk, maar game twee en drie waren voor Xijin. Met enkele tactische aanpassingen die Anouk prima uitvoerde werd game vier gewonnen en werd het zelfs 7-3 in de vijfde game voor Anouk…..door een verrassende servicevariant van Xijin werd het superspannend en uiteindelijk verloor Anouk met 11-13.
Deze teleurstelling werd snel verwerkt, want ook tegen Anne van Bolderen voor plek drie of vier moest met volle focus gespeeld worden.  Dit was ook weer een spannende wedstrijd, waarbij de vierde game (na een time out op 13-13!) door Anouk gewonnen werd met 16-14. In de vijfde game werd het uiteindelijk 11-7 en dat was een prima resultaat voor deze dag.
Hard gestreden, nooit opgegeven en altijd positief gebleven: goed gedaan Anouk!

Nu weer even focus op de competitie, en dan straks in mei het Nederlands kampioenschap: mooie doelen om weer voor te trainen!

      

Bij de academietrainingen zijn ook spelers actief die bij een andere vereniging hun competitiewedstrijden spelen. Zo hebben we spelers van SHOT Soest, Hilversum en het landelijk A-team van Rega die door de week bij ons hun trainingsuurtjes maken.
David en Jibbe spelen bij Rega in de kampioenspoule en daar gaat het zelfs om het kampioenschap van Nederland!
Beide jongens zijn ook lid bij Over ’t Net, op de jeugdtoernooien komen ze voor Over ’t Net uit.
David en Jibbe doen het met hun teamgenoten Thijs, Sven en Stef prima: met 33 punten uit 4 wedstrijden staan ze aan kop. Na zeven wedstrijden moet het team bij de eerste vier staan, om de halve finale om het landskampioenschap te behalen.
Wat dat betreft liggen de mannen goed op koers.
Nog een aantal weken flink doortrainen, zodat ze straks een puike prestatie kunnen leveren.
Misschien al handig voor de agenda´s: op zondag 19 mei zal de finale om het landskampioenschap zijn in Hilversum……
Maar eerst nog drie wedstrijden in de kampioensgroep en dan hopelijk de halve finale.

Wij mogen trots zijn op onze jongens, en zijn blij dat de tafeltennisacademie Amersfoort kan bijdragen aan dit succes!
Veel succes mannen!
De foto´s zijn gemaakt tijdens de wedstrijd tegen concurrent Amsterdam, die maar liefst met 8-2 werd gewonnen door Rega!

Sponsors

Facebook

Vind ons leuk
op Facebook