Rik bij de beste 8 junioren in Tilburg

Rik bij de beste 8 junioren in Tilburg

Op zaterdag 15 november waren Rik, Rikkert en Maartje de afgevaardigden van de Academie bij het ranglijsttoernooi in Tilburg. Ook Jona was hiervoor ingeschreven, maar hij moest wegens ziekte het toernooi afzeggen.
Rikkert speelde in een zeskamp, hij speelde een aantal prima partijen. Zeker tegen de wat sterkere (aanvallend ingestelde) spelers speelde Rikkert prima. Hij had veel baat van zijn sterke service en hij kon het spelletje goed “lezen”.  Met drie gewonnen wedstrijden van de vier moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Helaas verloor Rikkert met een duidelijke 3-0 van Marnix Robertus en dat betekende dus een derde plaats in zijn poule en dus geen plek in het hoofdtoernooi.
Voor Maartje was dit het eerste ranglijsttoernooi en na een week ziekte was dit wel heel erg wennen. Het duurde even voordat ze lekker in het toernooi zat en de eerste 3 wedstrijden werden verloren. Maar hierna pakte Maartje het goed op en won ze de laatste 2 wedstrijden met 3-0. Uiteindelijk eindigde ze op de vierde plaats: een mooi debuut!
Rik speelde eerst in een vijfkamp, het was een afwisselende poule met 2 aanvallend ingestelde spelers en 2 meer controlerende spelers. Hij begon met 3 mooie winstpartijen. Zijn laatste wedstrijd was tegen Ryan Loch: een landelijk B-speler.  Rik won de eerste game met 17-15, maar helaas verloor hij hierna drie games op rij met 2 punten verschil. Hierdoor eindigde Rik op een gedeelde eerste plaats en door een beter puntengemiddelde eindigde hij op de eerste plaats.
Dus door naar het hoofdtoernooi waar hij een duidelijke zege behaalde op Huub Exel (3-0). Bij de laatste 8 wachtte er weer een noppenspeler maar hierop had hij geen antwoord: na  4 games moest hij Roy Kokx feliciteren.

Al met al is het een goede dag geweest voor onze spelers.
Op naar het volgende ranglijsttoernooi: dat zal zijn op zondag 14 december in Assen. Onze B-spelers spelen daar op zaterdag.

Geert bedankt voor het rijden en supporteren deze dag, Mark bedankt voor het coachen.