Verslag van twee dagen Hoorn…..

Verslag van twee dagen Hoorn…..

Op zaterdag 20 oktober ging René op pad met Olaf naar het JRLT in Hoorn.
Olaf was vandaag de enige speler uit Amersfoort, dus was het even zoeken naar een speler om mee in te spelen. Gelukkig gevonden bij Tempo team, zij stonden met 3 spelers in te spelen.
Olaf keek op het wedstrijdschema en mocht de tweede wedstrijd spelen, hoefde ook niet te tellen. Echter na 5 minuten werd hij omgeroepen of hij naar zijn tafel wilde komen. Wat bleek: speler nummer 6 van de poule had zich afgemeld.
Hierdoor moest Olaf toch de eerste wedstrijd spelen en was hier nog niet helemaal klaar voor, de vastheid die hij normaal gesproken laat zien was nog niet helemaal aanwezig in de eerste game. Dit lukte in de daarop volgende games en wedstrijden wel goed en hij wist in de poule 3 van de 4 wedstrijden te winnen.  Door naar de vervolgronde.
Omdat de poule kleiner was dan de overige poules hebben we ruim 2 uur moeten wachten voor de achtste finalewedstrijd. In deze wedstrijd moest Olaf zelf het spel maken omdat zijn tegenstander hetzelfde spel speelde als Olaf. Helaas was Vince Schilder (Victory 55) in vier games te sterk.
Al met al een enerverende dag met goede leermomenten en andere spelinzichten, waar we met de trainingen zeker mee verder kunnen.

Op zondag was het B-toernooi en hier speelden Marit en Jibbe bij de junioren. Ook oud Academie-speelster Maartje was van de partij. Juliet ging mee als coach.
Jibbe startte in zijn zeskamp met een kraker tegen Jordi Mulder, het werd de zoveelste vijfgamer die hij dit seizoen verliezend afsloot: het geloof en vertrouwen om een wedstrijd in vijf games te winnen is momenteel niet aanwezig bij Jibbe. Van noppenspeler Tiemo Laban werd gewonnen, dit bleek later de enige winstpartij te zijn. Jibbe eindigde in een driehoekje op de laatste plaats in de poule.

Marit begon voor het eerst aan een B-toernooi bij de meisjes junioren. Ook hier een zeskamp, waarbij Marit de eerste wedstrijden nog wel even aan het niveau moest wennen. Ze kwam er steeds beter in, kon op goede momenten rustig blijven en had veel baat bij haar gevarieerde service. Uiteindelijk ook voor haar één winstpartij, eindigend in een driehoekje op de laatste plaats in de poule.

Onze oud-Academiespeelster Maartje studeert nu in Enschede en deed namens DTS mee aan het toernooi. Maartje won het toernooi bij de junioren en behaalde hierdoor haar A-licentie!
Ook Sven van de Pol (Rega en teamgenoot van Jibbe en David) behaalde zijn A-licentie!
Beiden gefeliciteerd!

Het werd zondag een hele lange dag, nu even een weekje vakantie en volgende week zondag is het iets dichterbij: afdelingsronde NJM in Hilversum…..