Vijf spelers actief op RLT in Soest

Vijf spelers actief op RLT in Soest

Dat is nog eens lekker dichtbij: het ranglijsttoernooi in Soest!
Een fijn toernooi om wedstrijden mee te pakken, en daar maakten Hanno, Jibbe, Mees, Thomas en Marit gebruik van.

Op zaterdag stond Hanno achter de tafel in de welpenklasse. Coach René was er bij om hem van tips te voorzien. Hanno speelde voor wat hij waard was, volgens René was de laatste wedstrijd de beste van de dag. Soms nog iets te veel de ballen met de “veilige” backhand gespeeld, maar het allerbelangrijkste was dat hij rustig gebleven is: een mooie overwinning en een goede stap vooruit. Hij moest zijn tegenstanders nu nog feliciteren, maar met de ijver en het enthousiasme waarmee hij traint en speelt zal dat niet lang meer duren of het is andersom…..

De zondag is voor de B-spelers en hier hadden we vier deelnemers.
Voor Mees was het het eerste B-toernooi bij de junioren, hij speelde in een vijfkamp en deed dat prima. Hij startte met een verliespartij in vijf games: het was vooral wennen dat je echt alle rally’s scherp moet spelen en je dus geen concentratiedipje kunt veroorloven. Maar Mees pakte het goed op en wist uiteindelijk twee wedstrijden te winnen. Een mooie derde plek in de poule, niet door naar het hoofdtoernooi maar zeker een goede dag gehad!

Marit speelde in een zeskamp en kwam daar een aantal “oude” bekenden tegen. Celine de Jong, Danielle Storteboom en Jolijn Schut waren te sterk. Maar in de andere twee wedstrijden liet Marit zien wat winnen was: met 3-0 en 3-2 zette ze haar tegenstandsters aan de kant. Uiteindelijk dus op de vierde plaats in deze zeskamp.

Thomas speelde in een vijfkamp bij de pupillen. Als eerstejaars pupil is het altijd wat lastig, maar Thomas deed het prima. Hij begon direct met winst op UTTC rivaal Joshua Sweerts: in een thriller won hij met twee punten verschil in de vijfde game! Helaas werd dat zijn enige winstpartij van de dag, maar hij heeft in de andere wedstrijden prima tegenstand geboden. Uiteindelijk wel op de laatste plek in de meerkamp, maar prima ervaringen opgedaan op deze dag.

 Coach Jibbe samen met Thomas in actie

Jibbe kwam in Assen bij de laatste 16, dus dat zou nu ook moeten kunnen…. Hij startte voortvarend met drie winstpartijen. Vooral de winst op Twan Vos was een belangrijke: in de vijfde game nam Jibbe ruim afstand van Twan. Sem van Gameren was oppermachtig tegen Jibbe, maar omdat hij de laatste wedstrijd won eindigde hij op de tweede plaats in zijn meerkamp. In het hoofdtoernooi won Jibbe de eerste game van Pepijn Engels, maar daarna leek de koek wat op te zijn. Game twee en drie waren voor Pepijn en in game vier was Jibbe er dicht bij….. Helaas werd de vierde game met 13-15 verloren en was het toernooi ook voor hem afgelopen. De laatste zestien niet gehaald: dan maar een herkansing op het N.K.!

Ouders en coaches (René, Jibbe, Juliet) bedankt voor de support deze dagen.