Weer een toernooi gespeeld!

Weer een toernooi gespeeld!

Eindelijk was het dan zo ver: er mocht onder veel coronarestricties weer een toernooi(tje) gespeeld worden! Daar waren we reuze blij mee.
Het werd een zeskamp bij VTV in Nieuwegein, en Anouk was een van de deelneemsters.
Er stond ook wel heel wat op het spel want de nummers 1 en 2 kregen een startbewijs voor het Europees Jeugdkampioenschap van deze zomer.

Anouk was de jongste deelneemster van de zes speelsters, maar daar liet ze zich niet door afschrikken.
In de eerste wedstrijd tegen de latere winnares Karlijn van Lierop  liet Anouk zien dat ze veel progressie heeft geboekt. Service en het rallyspel waren van hoog niveau, helaas in de vijfde game net iets te veel haast waardoor Karlijn er met de winst vandoor ging.
Hierna volgden wedstrijden tegen Emma van der Zanden en Dobrila Jorguseska. Deze ervaren eredivisiespeelsters maakten het Anouk lastig, ieder klein foutje werd effectief afgestraft en dat zorgde voor twee nederlagen.
De wedstrijd tegen Fleur Hoogeveen werd niet wat Anouk ervan verwachtte: na winst in de eerste game was het effectieve spel van Fleur een te lastige opgave.
Maar Anouk liet zich niet uit het veld slaan en won haar laatste wedstrijd tegen Hannah de Ruiter (ook spelend in de eredivisie) overtuigend.
Uiteindelijk dus een vijfde plaats voor deze younster, niet genoeg voor deelname aan het EJK maar wel met een goed gevoel over het vertoonde spel.

We wensen Karlijn, Dobrila en de reeds geplaatste speelsters Emine Ernst en Chana van de Venne heel veel succes komende zomer in Kroatië.

VTV bedankt voor de organisatie deze dag, we hebben de smaak weer te pakken!

(de foto is gemaakt door Rob de Ruiter)