170 basisschoolkinderen maken kennis met tafeltennis

170 basisschoolkinderen maken kennis met tafeltennis

Een van de doelen van de Academie is het tafeltennis in de regio te promoten.
Wat is er dan beter dan het bezoeken van de basisscholen om te laten zien hoe leuk onze sport is?
Juliet is op 2 woensdagochtenden op basisschool  De Marke geweest, en heeft aan 6 groepen “tafeltennisles”  gegeven. Dat betekent dus dat ruim 170 kinderen nu ook weten hoe leuk onze sport is! Het gaat volgens het principe van Table Stars, de kinderen volgen een circuit met tafeltennisgerelateerde oefeningen.
Zij komen langs 6 stations, waar zij bijvoorbeeld werken aan bal-bat vaardigheid, effect, voetenwerk of overspelen. Door lekker bezig te zijn met bat en bal ervaren zij hoe leuk tafeltennis is, maar ook hoe moeilijk het kan zijn. Ook de juffen waren actief bezig, superleuk om te horen dat de kinderen na de les ook nog gekeken hebben naar het filmpje van Klokhuis over effect:
http://schooltv.nl/video/het-klokhuis-sportlab-76-baleffect/#q=klokhuis%20tafeltennis
Aan het einde van de les was er nog een uitnodiging om op een instuif bij de club te komen om daar het echte Table Stars diploma te behalen.

DSCN7542 Table Stars Hoogland 17-10-2014

Afgelopen vrijdag was de instuif en er waren 12 enthousiaste kinderen in de zaal van ttv Hoogland.
Met de hulp van maar liefst 7 kinderen van de Academie (bedankt Joost, Marit, Mees, Olaf, Sven, Anouk en Bas) hebben we de kinderen na een lekkere warming up laten oefenen met o.a. serveren, mikken, vangen en terugspelen. Vooral het balapparaat was een groot succes, de kinderen merkten dat het steeds beter ging en menig bal kwam al goed op de tafel terecht. Aan het einde was daar natuurlijk het felbegeerde diploma. Bijzonder was het dat al 3 kinderen voor het tweede jaar meededen: voor hen was er een diploma met een zilveren rand!
Al met al een leuke ervaring.

Met diploma en informatie van de beide clubs gingen kinderen en ouders voldaan naar huis. Op naar de volgende Table Stars activiteit.

Belangstellende scholen kunnen zich aanmelden via  juliet@tafeltennisacademieamersfoort.nl

DSCN7543 Table Stars Hoogland 17-10-2014
Trots op hun diploma!