Succesvol ranglijsttoernooi in Hoorn: Layla wint toernooi en krijgt B licentie!

Succesvol ranglijsttoernooi in Hoorn: Layla wint toernooi en krijgt B licentie!

Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober was het ranglijsttoernooi in Hoorn.
Met 9 spelers vanuit de Academie hadden we een flinke groep: 7 spelers op zaterdag en 2 spelers op zondag.
Voor de zaterdag waren de coaches René, Henk en Juliet aanwezig om Rik, Rikkert, Kevin, Ivo, Jair, Marit en Layla te begeleiden. Bij de jongens junioren hadden we 4 deelnemers: Rik, Rikkert, Kevin en Ivo. Voor Rik en Kevin is dit het laatste seizoen in deze jeugdklasse, Ivo en Rikkert kunnen voorlopig nog vooruit in deze leeftijdsgroep.

20141018_133317
de deelnemers van de Academie op de zaterdag

Ivo zat in een zware poule, hij won wel games maar kon geen wedstrijd winnen. Hij eindigde op de 5e plaats.
Rikkert speelde goed, verloor van Pieter Rijnders van Steeds Hoger TSB en leek goed op koers om bij de eerste twee te eindigen. De wedstrijd tegen Mitch Fokkenrood was niet de beste van de dag, Rikkert maakte veel eigen fouten en kon niet lekker in zijn spel komen. Hij verloor deze wedstrijd met 2 punten verschil in de vijfde game. Hierdoor eindigde Rikkert op de derde plaats, dat betekende dus geen hoofdtoernooi voor Rikkert.
Kevin won keurig drie wedstrijden in zijn poule. Hij eindigde hierdoor op een gedeelde tweede plaats in zijn poule met 3 spelers. Helaas was het gamegemiddelde van Kevin net iets minder goed als dat van de anderen en viel ook het doek voor hem.
Rik zat met 3 spelers uit de afdeling midden in zijn poule, waarvan Manuel Rincon (SVE) de lastigste zou blijken. Dit werd gelukkig de enige nederlaag voor Rik, dus hij eindigde op de tweede plek. In het hoofdtoernooi won Rik eerst van Joost van de Weerd (SVE) en daarna met 3-0 van Mark Hergelink. In de kwartfinale moest hij tegen Pieter Rijnders (eerder tegenstander van Rikkert) en deze wedstrijd verloor hij met 3-1. De laatste 8 was dus het eindstation voor Rik.
Bij de jongens kadetten speelde Jair, hij eindigde op een keurige tweede plaats in zijn poule.  In de eerste ronde in het hoofdtoernooi had Jair een bye, in de tweede ronde won hij in een bloedstollende partij met 11-9 in de vijfde van Benjamin Slijper . Ook Jair dus bij de laatst 8 spelers, maar hier was de tegenstander echt een maatje te groot. Al met al een goed toernooi voor Jair.

Marit speelde bij de meisjes pupillen in een vijfkamp. Ze moest direct starten tegen Lara Eleveld (SVE) en deed dat prima: met goed spel kwam Marit met 2-0 voor. Hierna begon Lara beter te spelen en ging Marit wat meer eigen fouten maken: helaas toch een verlies met 2-3. Tegen Britt Stellaard en Dagmar Koning speelde Marit nog wat wisselvallig maar vaak wel goed. Ze serveerde gevarieerd en maakte mooie punten met haar forehand. Hierdoor eindigde Marit op de tweede plaats en dus door naar het hoofdtoernooi: direct in de halve finale! Hier moest Marit het opnemen tegen Fleur Neeskens (HBC) en dit werd een prachtige wedstrijd. Mooie rally’s, met uiteindelijk Fleur als winnares. Met complimenten van vele kijkers kan Marit terugkijken op een prima toernooi.
En dan Layla bij de meisjes junioren: pas 2 weken spelend met een nieuw bat! Veel spannende wedstrijden in haar poule, coaches René en Henk hadden het zweet in de handen staan maar….Layla won ze allemaal! Layla speelde fel, goed geconcentreerd en knokte voor ieder punt met een fantastisch resultaat. Ook de halve finale won ze en in de finale stond daar Fleur van Loghem (Scylla). Layla speelde geconcentreerd, kwam met 2-0 voor….het werd 2-1 maar de vierde game won ze met overmacht.

LAYLA KAMPIOEN EN DUS EEN B LICENTIE!!!!!!

20141018_170429
trotse Layla met beker en B licentie

Heel knap gedaan Layla, we hebben met trots genoten van je spel en je enthousiasme.

Op zondag speelden Luuk en Tessa op het B-toernooi.
De eerste keer dat Tessa na het behalen van haar B licentie aan een toernooi mee kon doen op dit niveau. Het is al snel duidelijk dat het niveau hoog is, het spel is compleet en snel, er worden veel en lange rally’s gespeeld. Ondanks het goede spel wat Tessa heeft laten zien, maar niet de gehele wedstrijd op de top van haar kunnen heeft gespeeld wist ze in de poule niet verder te komen dan het winnen van enkele games. Tessa speelde verder in het troosttoernooi waar ze tegen Anne van Geel moest spelen. De eerste game leek vrij gemakkelijk naar Tessa te gaan maar uiteindelijk verloor ze deze game na een 9-5 voorsprong toch nipt met 13-11. De 2e game ging goed en werd er goed gespeeld in het uitgezette spelsysteem, deze game werd dan ook gewonnen. In de 3e en 4e game ging het minder goed met het spel van Tessa, je kon zien dat na een dag tafeltennis de concentratieboog niet lang genoeg gespannen kan zijn, waardoor Tessa tegen zichzelf ging spelen en de minder goede keuzes maakte. De wedstrijd ging met 3-1 verloren.  Al met al wel een leerzame dag voor Tessa.
Luuk was als vierde geplaatst in zijn poule en de eerste twee tegenstanders maakten hun plaatsing meer dan waar. Met goed verzorgd opslag/ontvangst-spel namen zij het heft in handen en het was voor Luuk moeilijk om in zijn spel te komen. Steeds kwam hij qua punten ver in de games maar hij slaagde er niet in het initiatief over te nemen. De laatste poulewedstrijd ging meer gelijk op. Ook hier moest Luuk vaak het initiatief uit handen geven maar kon hij vaak in de rally het initiatief weer overnemen, met bijzonder spectaculaire balwisselingen als gevolg. Het ging tot in de verlenging van de vijfde game en deze trok Luuk naar zich toe omdat hij mentaal beter bestand bleek tegen de spanning dan zijn tegenstander. Helaas werd Luuk, ondanks deze overwinning, op gamegemiddelde laatste in zijn poule. De eerste wedstrijd in de troostronde kon Luuk zelf direct het initiatief nemen en de partij omzetten in een regelmatige overwinning. Ook hier weer aantal spectaculaire overspinrallies, mooi voor de toeschouwers! Helaas eindigde het toernooi in de volgende ronde. Drie games werden verloren met het kleinst mogelijke verschil. Voor Luuk een toernooi waarin is gebleken dat hij nog moeite heeft om op dit niveau zijn stempel op de wedstrijden te drukken, maar ook dat hij zeker sterk genoeg is zodra hij in de open rally terechtkomt.
De coach (Mark) heeft in ieder geval kunnen genieten van het bij vlagen zeer spectaculaire spel.

Al met al twee goede dagen voor onze spelers, ouders en coaches (Mark, René, Henk, Juliet) bedankt en op naar het volgende ranglijsttoernooi (15 november in Tilburg).