NJM afdelingsfinale: zware dag voor Jona en Luuk

NJM afdelingsfinale: zware dag voor Jona en Luuk

De afdelingsfinale van de jeugdmeerkampen werd 26 oktober gespeeld in Hilversum. Vanuit de Academie waren deze dag  2 spelers actief: Jona bij de jongens kadetten en Luuk bij de jongens junioren.
Om 11.00 uur brandde de strijd los, maar voor Jona begon alles een stukkie later: doordat er 3 spelers van TTVN in zijn poule zaten moesten deze jongens eerst onder elkaar uitmaken wie de sterkste was die dag. Jona won uiteindelijk 2 wedstrijden: van Gino Kader (TTVN) en van Timucin Stam (VTV). Er was een verlies in de vijfde game van de latere winnaar Douwe Peper (speelt landelijk B bij TTVN). Uiteindelijk eindigde Jona op de zesde plaats, helaas niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinale in Almere.

NJM coachen Jona
Luuk speelde in de juniorenpoule en hier waren alleen  landelijke spelers te vinden. Hij had een valse start tegen Joeme Tepa (ATC Almere), kwam met 0-2 achter maar wist de wedstrijd te kantelen en won uiteindelijk met 3-2. Verlies tegen Willem Bakens (VTV), maar winst tegen Ruben van Straten (ATC Almere) hielden Luuk in de race voor de bovenste 4 plekken.  Helaas begon er toen een iets mindere periode voor Luuk: verlies in 5 games tegen Manuel Rincon (SVE) en tegen Jorrit van de Kooi (VTV) zorgde voor een terugslag. Luuk herpakte zich geweldig door met 3-0 te winnen van Patrik Roest (landelijk A bij Hilversum) en van Elroy Pijnenbrug (Almeerspin). Helaas bleek dit toch net niet genoeg te zijn voor de vierde plaats: Luuk eindigde met 4 gewonnen wedstrijden op de vijfde plaats. Nu maar hopen dat de afdeling Midden nog een extra plek krijgt toegewezen in de kwartfinale, zodat Luuk daar toch ook actief kan zijn.

NJM Luuk tegen Joeme

In de kwartfinale op 6 december in Almere spelen in ieder geval onze “dames”: bij de meisjes junioren speelt Tessa van Antwerpen, bij de meisjes kadetten Maartje van der Lingen en bij de meisjes welpen Anouk van den Boom.

 

René en Mark bedankt voor de coaching van deze dag, het was weer een leerzame dag voor onze spelers.