4 spelers door naar landelijke ronde NJM

4 spelers door naar landelijke ronde NJM

Op zondag 29 oktober werd de afdelingsronde gespeeld van de landelijke jeugdmeerkampen. Bij dit toernooi wordt er iedere ronde in een meerkamp gespeeld en iedere keer gaan de besten van de meerkamp door naar de volgende ronde.
In deze voorronde was het per meerkamp verschillend hoeveel spelers er door gingen, dus voor een aantal moest er flink worden gestreden voor een plekje in de volgende ronde. Er waren maar liefst 7 spelers uit Amersfoort in Hilversum: een mooi aantal om een dag mee op stap te gaan!
Coaches waren René, Anouk en Juliet en er moest hard gewerkt worden.

Bij de jongens junioren speelde David in een vijfkamp, van deze vijf spelers gingen er 3 door naar de volgende ronde. Dat was relatief veel, maar voor David gelukkig net genoeg. David begon met winst op Timucin (VTV) waar hij de dag daarvoor ook al tegen gespeeld had. Na een 2-0 voorsprong werd het nog heel spannend maar gelukkig winst in 5 games. Daarna tegen Tobias Kers en dit werd ook een winstpartij voor David. Daarna een vreemde wedstrijd tegen Bas Swart (Hilversum): 2-0 voor, en uiteindelijk verliezen met 2-3. De wedstrijden daarna werden ook verloren maar gelukkig een derde plek dus door naar de landelijke ¼ finale.

Bij de kadetten meisjes speelde Marit en zij hoefde maar 1 wedstrijd te spelen tegen Juul Lamers (VTV). Marit won met duidelijke cijfers: 3-0 en kon daarna weer gaan leren voor de toetsweek. Dus wel door naar de volgende ronde!

Bij de jongens kadetten speelden Mees en Olaf en zij moesten de eerste wedstrijd direct tegen elkaar. Olaf won deze strijd en wist er daarna nog 2 te winnen. Mees won daarna nog 4 wedstrijden en eindigde gelijk met Bente op de derde plaats. Helaas voor beide jongens dus geen plek in de volgende ronde.

Thom speelde bij de jongens pupillen, en voor hem was het een zware maar leerzame dag. Met coach Anouk ging hij er vol voor. Veel tegenstanders speelden wel 1 of 2 klassen hoger, dus ook vaak wel iets meer wedstrijdervaring. Thom bleef knokken tot het einde, verloor 2 wedstrijden in vijf games en liet mooie dingen zien. Helaas eindigde hij toch op de laatste plaats in zijn meerkamp.

   

Bij de jongens welpen hadden we twee deelnemers: Hanno en Thomas. De eerste wedstrijd moesten de mannen tegen elkaar en hierbij was Thomas de betere. Hanno speelde voor wat hij waard was, liet zich niet ontmoedigen en won deze dag 1 partij tegen Laurens de Gier (Soest).

Thomas zette zijn zegereeks voort en wist er uiteindelijk 5 te winnen. Yann Beek (Hilversum) was te sterk, maar verder versloeg hij in hele spannende wedstrijden zijn tegenstanders. Vooral de laatste wedstrijd tegen Joshua Sweerts (UTTC) was heel spannend: 0-2 achter, en uiteindelijk winst met 3-2: een hele knappe prestatie! Door deze laatste overwinning werd Thomas tweede en is ook hij door naar de landelijke ¼ finale.

Naast David, Marit en Thomas had Anouk al een plekje in deze ronde, dus hebben we weer een mooi kwartet. Op 3 december is deze volgende ronde op 3 verschillende locaties. Dus dat wordt waarschijnlijk flink puzzelen voor de begeleiders, maar daar komen we vast met zijn allen uit.

Voor nu iedereen bedankt voor het coachen, aanmoedigen en rijden.