Academiespelers laten zich zien in Zwolle!

Academiespelers laten zich zien in Zwolle!

Wat een dag was het gisteren bij het jeugdklassentoernooi in Zwolle. Hier speelden de hoogste percentagespelers uit heel Nederland tegen elkaar in een meerkamp en vervolgrondes.
In de zaal naast ons werd het N.K. voor senioren gespeeld, dus het was een prachtige ambiance.
Met maar liefst 5 spelers was de academie goed vertegenwoordigd: Thom, Coen, Marlieke, Thomas en David wilden het beste van zichzelf laten zien. Ook Timon (Over ’t Net) en Joost (Hoogland) deden mee aan dit jaarlijks terugkerende toernooi.

Timon speelde in de B-klasse een prima toernooi met spannende wedstrijden en mooie geplaatste rally’s. Uiteindelijk eindigde hij heel ongelukkig op een gedeelde tweede plaats maar onderling werd het toch een derde plek. Met 4 winstpartijen mag hij trots zijn op zijn prestaties en spel!

   
Joost eindigde in de C-klasse met 3 gewonnen wedstrijden op een vierde plaats. Een mooie prestatie ook voor hem.
David speelde in de B-klasse in een zeskamp en won hier 4 wedstrijden. Voor hem viel het gelijk eindigen gunstig uit, en kwam hij op de eerste plaats. Met goed aanvallend spel en soms wat wisselvalligheid wist hij de vervolgronde te halen. Hierin was Lars Nijmeijer te sterk: na vier games moest hij zijn tegenstander feliciteren. Maar ook voor David was het een prima toernooi.

In de A-klasse kwamen Thom, Marlieke en Thomas uit, en dat deden ze met verve.
Thomas maakte er de dag van de 5-gamers van: maar uiteindelijk won hij wel al zijn wedstrijden! Met goed spel, soms iets te veel naar achteren maar toch steeds de aanval opzoekend veroverde hij de felbegeerde 1e plaats. De finale tegen trainingsgenoot Marlieke werd met 3-0 gewonnen. Vooral de kwartfinale tegen Rens Loozen was een prachtige partij met lange rally’s en gedurfd spel van beide spelers.


Thom eindigde in zijn poule op de tweede plaats met vier gewonnen wedstrijden. In de vervolgronde stuitte hij in de kwartfinale op teamgenoot Marlieke waarvan hij in vier games verloor.
Marlieke werd eerste in haar poule met vijf gewonnen wedstrijden. De kwartfinale en halve finale werden gewonnen in het vervolgtoernooi, maar Thomas was in de finale toch nog wat te sterk.

           

Al met al natuurlijk een prima toernooi voor onze spelers, alle academiespelers in het vervolgtoernooi: een prima prestatie! De afdeling Midden won de jeugdklassenbeker met verve want ook spelers van o.a. Woerden en SVO vielen in de prijzen.
Veel dank aan de coaches Maarten, René en Juliet en ook aan alle ouders voor de support van deze dag.