Afdelingskampioenschappen: dag 1

Afdelingskampioenschappen: dag 1

Op zaterdag 14 januari gingen 10 spelers en 3 coaches richting Hilversum voor de eerste dag van de afdelingskampioenschappen. Een flinke groep spelers, die allemaal speelden in een dubbelklasse, en twee enkelspelklassen: op leeftijd en op rating.
Er werd gestart met de dubbels en Rikkert en David zorgden in hun poule voor een daverende verrassing: zij schakelden het favoriete dubbel Sander van Buul/Erwin Huiden uit! Een hele knappe prestatie van onze mannen, helaas waren Patrick Nieuwendijk en Milo van Wierst in de halve finale met 1-3 te sterk. Al onze andere dubbelcombinaties wisten soms wel een wedstrijd te winnen, maar kwamen niet door hun poules heen.

         

Voor David en Rikkert was de indeling in het enkelspel sterk: ze kwamen enkel landelijke spelers tegen. Beiden wonnen wedstrijden, maar niet genoeg om in de volgende ronde te belanden.
Maartje zat bij de meisjes in de poule bij de latere winnares: Neha Gupta (Hilversum). Maartje was hier niet tegen opgewassen. Ook in de ratingklasse was haar poule te sterk, trots was Maartje wel op de wedstrijd waarin ze heel veel had aangevallen!
Ook Marit speelde in sterke poules, en wist wel een game te winnen van Elin Nootebos, maar kwam niet in de volgende rondes.
Ivo, Laurens, Sven, Rody en Hanno, zaten sterk ingedeeld. Sven en Laurens kwamen in een klasse tot de halve finale maar moesten toen hun tegenstander feliciteren.
Anouk speelde in de meisjes 2 klasse en won verrassend haar poule. In de halve finale tegen Lotte Hoogeveen (Hilversum). Met een knappe winst behaalde ze de finale waarin ze voor de tweede keer tegen Niral Gupta moest spelen. In de poule won Anouk in de vijfde game, nu was Niral de sterkste in vijf games. Het was een mooie finale, spannend tot het einde met mooie rally’s en aanvallend spel van Anouk.
Om 18.30 uur werd de laatste bal geslagen, na de prijsuitreiking konden we terug naar Amersfoort.
Het was een gezellige, lange dag, met mooi tafeltennis.

            

Alle ouders, coaches en spelers bedankt voor jullie enthousiasme en inzet.
Volgende week zijn Bas, Daniël en Louisa aan de beurt: veel succes!