Met Anouk en Bas naar toernooi in Frankrijk

Met Anouk en Bas naar toernooi in Frankrijk

Net als vorig jaar waren Anouk en Bas uitgenodigd om mee te doen aan het internationale jeugdtoernooi in Pont a Mousson (dicht bij Metz in Frankrijk). Bij dit toernooi waren spelers uit Frankrijk, België, Zwitserland, Luxemburg en Nederland aanwezig.  Er waren drie Nederlandse ploegen en Anouk kwam uit voor de TTSD uit Den Haag. Bas was in dit team de scheidsrechter.
Juliet ging mee als coach van Anouk en Robert en Karen waren de trouwe supporters.

Op de vrijdag voor het toernooi bleek dat Anouk niet fit was: koorts zorgde ervoor dat zij vrijdag rustig aan moest doen. De geplande heenreis werd dus een dagje uitgesteld. Gelukkig was de koorts op zaterdag wat gezakt en konden we alsnog afreizen, het toernooi begon op zaterdag om 14.00 uur en liep door tot in de avond.
Het leuke van dit toernooi is dat het helemaal wordt uitgespeeld totdat de ranking in jouw leeftijdsgroep bepaald is, dus dat betekent lekker veel spelen!

Een niet geheel fitte Anouk deed zaterdag haar uiterste best om wedstrijden te winnen, maar helaas lukte dat nog niet. Anouk speelde in een negenkamp, en de laatste twee wedstrijden werden op zondag gespeeld. Toen was de vorm al weer wat beter en uiteindelijk eindigde Anouk met 1 gewonnen wedstrijd op de achtste plek in haar poule. Daarna moest ze tegen een tegenstandster om plek 13 t/m 16 en deze werd met knap spel gewonnen. Haar laatste wedstrijd werd met 1-3 verloren, waardoor Anouk op de 14e plek eindigde.
Voor een niet fitte Anouk was dit een mooie plek.

Bas had het druk deze dagen: een tafel-tijd schema vol met wedstrijden! Hij was enthousiast en voerde zijn taak prima uit!

     

De overnachting was met de ploeg in een prachtig hotel, dat vroeger een klooster was geweest. Met elkaar waren het twee fijne dagen: weer veel geleerd en veel plezier gehad.