Een weekend in Assen….

Een weekend in Assen….

Na een afmelding van Rikkert vertrokken we zoals elk jaar in alle vroegte met de spelers Marit en David van Over ’t Net naar Assen. Na een reis van bijna anderhalf uur en lekker ingespeeld te hebben begon David om 10 uur zijn eerste wedstrijd.
David speelde zijn wedstrijden in een 4-kamp tegen Thomas Jansen (Pecos), Maurice Storteboom (Argus) en Bram van Kuijck (Tios ’51). David was goed in zijn spel en maakte het zijn tegenstanders direct lastig en won 2 van de 4 wedstrijden. Door naar het hoofdtoernooi, waarin Mark Coelman de tegenstander was. Deze passieve speler die weinig snelheid maakte was duidelijk een lastige speler in de eerste game 11-9. De volgende games wist David makkelijker te winnen, door naar de achtste finale, waar de nummer 1 geplaatste Bas Douma stond te wachten. Bas was duidelijk gewend om tegen de noppen van David te spelen en bouwde de rally’s goed op. David nam enkele rally’s van achter uit de zaal goed over en scoorde zo zijn punten. Dit leverde regelmatig applaus op van de toeschouwers en van Bas. Uiteindelijk was Bas in 3 games te sterk.
Marit speelde een 5-kamp tegen Anne Hoogeveen (Hilversum), Britt Heij (TTV Zwolle) Zenne van Rooij (Stiphout) en Dorianne Treffers van Bitt.nl. Na lang wachten, Marit speelde haar eerste wedstrijd om 12 uur tegen de nummer 1 geplaatste in haar poule Anne Hoogeveen. Anne was in 3 games te sterk voor Marit. De overige poule wedstrijden gingen met regelmatig goed spel van Marit toch in 4 games verloren, helaas moest Marit verder strijden in het troosttoernooi. Na weer een lange tijd wachten mocht Marit na bijna 2 uur de kwartfinale spelen tegen Nina Romano (Trias). Deze spannende wedstrijd werd na een 10-7 achterstand in de vijfde game toch gewonnen door Marit, door naar de halve finale. Deze strijd moest gestreden worden tegen Ellen Mogezomp (De Toekomst). Ellen was de eerste game duidelijk sterker en Marit verloor met 11-3. De tweede game kwam Marit duidelijk beter in haar spel en zag ze de kansen die er waren. Helaas net niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Marit strandde in de halve finale van het troosttoernooi.
Om kwart voor zes gingen we na een lange dag weer terug naar Amersfoort.

De dag erna was het toernooi voor C/D spelers: hier waren Ivo en Joost van de partij.
Voor Joost was dit zijn eerste ranglijsttoernooi. Joost speelde een zevenkamp. De eerste wedstrijd moest hij wennen aan de drukte en verloor hij. Daarna leek hij wat beter in zijn spel te komen en won 2 wedstrijden. De drie laatste wedstrijden kwam hij niet lekker in zijn spel en verloor hij. Twee gewonnen wedstrijden was niet genoeg om door te gaan, maar wel prima voor de eerste keer!
Ivo speelde een zeskamp. Na 2 overwinningen moest hij spelen tegen een speler die landelijk C speelt. Deze verloor hij in 3 games. Na nog een overwinning was de laatste wedstrijd tegen de nummer 1 van de poule. Deze won Ivo overtuigend met goed spel met 3-0. Omdat er 3 spelers waren met 1 verloren wedstrijd, moest er naar de gewonnen en verloren games worden gekeken. Daardoor eindigde Ivo als 2e in de poule. In het hoofdtoernooi kwam Ivo er na 2 verloren games achter dat hij tegen een noppenspeler speelde. Dat bleek te laat en hij verloor met 3-0.

Al met al weer een mooi weekend, coaches bedankt en Jacqueline heel erg bedankt voor het rijden!