Anouk 3e van Nederland bij de pupillen!

Anouk 3e van Nederland bij de pupillen!

Wat een fantastisch Nederlands Kampioenschap hebben we gehad in Nijmegen.
Het hele weekend hebben onze Amersfoortse deelnemers zich positief laten zien, en dit begon allemaal op zaterdag met het N.K. voor B- licenties…..

Louisa was de jongste deelneemster van ons, en zij startte prima in haar vierkamp: alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Omdat Louisa eerste werd in haar poule was ze de volgende ronde vrij en moest ze het daarna opnemen tegen Sanne van der Schoot. In deze wedstrijd waren er echt wel kansen voor Louisa, maar iets te voorzichtig gespeeld door Louisa waardoor Sanne met prachtige backhand openingen de wedstrijd in de vijfde game naar zich toe kon trekken. Een plek bij de beste acht meisjes werd het eindstation voor Louisa.

Marit speelde bij de kadetten en begon tegen Lara Eleveld (SVE). Dit werd direct een hele spannende vijfgamer die zij in de vijfde game wist te winnen. Daarna volgden twee nederlagen en Marit eindigde in een (ongelukkig) driehoekje met Lara en Carlijn Kusters. Met 1 game te weinig eindigde Marit op de vierde plek en dat betekende een plek in het troosttoernooi.
Marit begon met twee prima overwinningen en in de halve finale was Aniek Jansen (Almere United) haar tegenstandster. Afgelopen donderdag nog mee getraind, nu werd het een serieuze match….Marit kwam met 2-0 voor, maar moest uiteindelijk haar tegenstandster feliciteren: dus net geen finale gehaald…..

Rikkert speelde bij de junioren en begon met een verrassing door Pepijn van der Hoeven (landelijk A-speler) te verslaan.  Met nog een winstpartij in zijn poule eindigde hij op een gedeelde eerste plaats en op onderling resultaat was Rikkert eerste! Helaas geen geluk in het hoofdtoernooi: Erik Verzijl (SKF kampioenspoule) werd zijn tegenstander en dat was een maatje te groot. Dit werd dus het eindstation voor Rikkert.

David speelde ook bij de junioren en won zijn eerste wedstrijd overtuigend. Daarna een ware thriller tegen Jannes van Bragt (VTV kampioenspoule). Prachtige rally’s, mooie aanvalsballen en solide verdediging van David deed iedereen genieten. Helaas voor David was de zaal toch nog net iets te klein en belandde hij regelmatig in de omheining. In de vijfde game ging het lang goed voor David, maar helaas zette Jannes er op het einde nog een tandje bij…. Wel in het hoofdtoernooi, maar daar was Tom Boessen te sterk: in drie games verloor David en ook voor hem was het toernooi ten einde.

Anouk speelde bij de pupillen en won haar poule met overtuiging. In het hoofdtoernooi zette ze deze reeks goed door met een 3-0 en een 3-2 overwinning. Anouk in de finale: wat een prestatie!!!!
Haar tegenstandster was Elve Haeck (een bekende voor Anouk uit Ede). Anouk probeerde van alles, maar kon het spel van Elve niet genoeg ontregelen: Elve werd de kampioen en Anouk werd tweede.
Een prachtige prestatie natuurlijk, en als extra prijs mocht Anouk ook de volgende meedoen aan het NK voor A-spelers.

 
Nou en dat werd me het dagje wel: Anouk zou vooral gaan genieten en ervaring opdoen…..dat hebben we geweten!!!! In haar poule de nummer 3, 5 en 9 van Nederland, maar Anouk ging er onbevangen in.
Haar eerste wedstrijd werd een 3-0 overwinning op Annelien Greydanus, maar ook in de tweede wedstrijd liet Anouk fantastisch spel zien: met 11-8 in de vijfde game werd ook van Eline Smeets gewonnen! Nu nog tegen de nummer 3 van Nederland (Fleur Hoogeveen): met 11-7 won Anouk in vier games van Fleur en werd ze eerste in haar poule: wat een fantastische prestatie!
Bij de beste acht van Nederland, maar dat werd niet het eindstation: in de kwartfinale een 3-1 winst op Kaera Yi en dat betekende dus een halve finale!
Dit werd het eindstation voor onze Amersfoortse topper: gevochten als een tijger, maar net met 11-8 in de vijfde game verloren van Anne van Bolderen.
Maar wat hebben we genoten van het spel van Anouk, vele complimenten van coaches en spelers: Anouk mag trots zijn op deze geweldige prestatie: 3e van Nederland!!!

Al met al een lang weekend, maar genoten van het spel van onze Amersfoortse deelnemers: René bedankt voor het coachen en ouders en spelers bedankt voor het aanmoedigen: op naar het volgende toernooi!