Louisa presteert fantastisch tijdens finaleweekend NJM: tweede plaats!!!

Louisa presteert fantastisch tijdens finaleweekend NJM: tweede plaats!!!

Het NJM is bij de jeugd een van de belangrijkste (en eerlijkste) toernooien van het jaar: 12 speelsters uit dezelfde leeftijdscategorie spelen in een weekend tegen elkaar. Uiteindelijk zal de sterkste van die 12 op het einde de winnaar zijn….

Zaterdag 27 mei in relatieve vroegte ging René samen met Louisa op weg naar Panningen voor de eerste dag van deze finaleronde NJM.
In haar eerste wedstrijd was Louisa de eerste game tegen Kyana Vroomen (Hotak ’68) nog niet echt scherp en ze moest alles uit de kast halen om tot een goed resultaat te komen. Dit lukte net niet, maar in de daarop volgende games was Louisa duidelijk de sterkste. Met duidelijke cijfers werd de wedstrijd gewonnen. De tweede wedstrijd ging gelijk op in games en bijhorende standen, de vijfde game moest de beslissing brengen. In deze game wist Sara het spel van Louisa goed te bespelen en ging als winnaar van tafel af. Louisa had nog nooit van Sara verloren, dus dat deed pijn.  Maar na even wat rustgevende woorden was Louisa klaar voor wedstrijd 3, het verlies was vergeten en de wedstrijd ging in een duidelijke 3-0 naar Louisa. Dit spel zette Louisa in de vierde wedstrijd goed door en ook Lienke Stijnen (Kluis) moest Louisa na 3 games de hand geven. Wedstrijd 4 tegen Bente van ’t Hoff (Dov), kon de wedstrijd alle kanten op. Ook deze wedstrijd moest na gelijke gamestanden in de vijfde game beslist worden. Louisa  trok na mooie en spannende slagenwisselingen aan het langste eind 11-9. De laatste wedstrijd van deze dag was tegen Marijn Schipper (OLDAMBT) Louisa was niet tevreden over haar eigen spel en verloor deze wedstrijd in 4 games.
De eerste dag eindigde om 16:45 uur, nu goed uitrusten voor de volgende dag met nog 5 wedstrijden.
Op zondag was Juliet de coach, Louisa ging goed van start en won haar eerste twee wedstrijden met 3-0. Hierna kwamen de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst, dus dat werd wel even andere koek…
Tess Stroeve werd met tactisch goed spel van Louisa met 3-1 aan de kant gezet.
Tegen Lynn Schijven kwam Louisa met 2-0 voor, maar de derde game werd verloren. Gelukkig kwam er in de vierde game direct een grote voorspong voor Louisa die ze niet meer uit handen gaf.
Dat betekende dus al vier winstpartijen op zondag: nu de laatste wedstrijd nog…
Best wel wat spanning, want alleen bij winst was Louisa zeker van een mooie eindklassering, maar met 3-1 werd ook Roos Briefjes aan de kant gezet en eindigde Louisa op de tweede plaats!!!!
  

Wat een topprestatie van deze jonge speelster, klasse gedaan hoor Louisa!

René en Juliet bedankt voor de coaching gedurende deze twee dagen.