Acht Amersfoortse deelnemers in finale middenmeerkampen!

Acht Amersfoortse deelnemers in finale middenmeerkampen!

Al twee rondes zijn er gespeeld voor de middenmeerkampen en van onze 15 spelers zitten er nog steeds acht deelnemers in de race!
De eerste ronde werd op twee locaties gespeeld, heel veel spelers met relatief weinig coaches…..Erwin, David en Rikkert hebben hun uiterste best gedaan om iedereen van dienst te zijn.
Geweldig bedankt hiervoor!
Gelukkig konden de oudere spelers ook de jongeren coachen en ook dat is natuurlijk erg leerzaam.
Helaas werden Rody, Sven, Hanno en Laurens uitgeschakeld. Door afmeldingen van andere spelers mochten Hanno en Laurens alsnog meedoen aan de halve finale in Hilversum.

In ratingklasse 6 speelden Edward de Groen (Hoogland) en Nathan van Kalleveen (Hoogland). Gelukkig niet bij elkaar in de poule, maar beide jongens deden niet voor elkaar onder! Ze wonnen beiden drie wedstrijden, en eindigden allebei ook nog op de derde plaats dus goed voor een finaleplek!

In ratingklasse 5 speelde Louisa (Over ’t Net). Zij was de eerste ronde vrij omdat ze toen in Panningen de finale van de NJM speelde. Maar nu moest het dus gebeuren, en Louisa deed goed haar best. Ze won vier wedstrijden, en eindigde daardoor op de derde plaats: dus ook zij door naar de finale!

In ratingklasse 4 speelden Bas en Ewout (beiden Hoogland). Beide mannen in een negenkamp dus er moesten flink wat wedstrijden gespeeld worden. Bas won drie wedstrijden en eindigde op de 7e plaats. Ewout verloor enkel zijn laatste wedstrijd en eindigde op een gedeelde 1e plaats. Door onderling gamegemiddelde werd Ewout 2e. Maar dat belooft nog wel wat voor de finale!

In ratingklasse 3 speelden Hanno, Daniël, Marit (Over ’t Net) en Anouk (Hoogland). Hanno, Daniël en Anouk zaten bij elkaar in de poule: voor veel spelers is het niet echt fijn om tegen trainingsmaatjes te moeten spelen… Maar ja, niet te voorkomen en iedereen ging er vol voor. Uiteindelijk deed Hanno het fantastisch:  als reserve opgeroepen eindigde hij gewoon op de 1e plaats met 5 gewonnen wedstrijden! Daniël werd 5e en Anouk 6e in deze poule.
In de andere poule zat Marit en zij eindigde op een keurige 2e plaats met drie gewonnen wedstrijden. Dus ook voor haar een finaleplek!

Ook in ratingklasse 2 veel Amersfoorters: Ivo, Maartje, Laurens (allen Over ’t Net) en Mees en Olaf (Hoogland). Ivo eindigde als 5e, Olaf werd 6e. In de andere poule eindigde Mees als 6e en Laurens werd 5e. Maartje wist in deze poule maar liefst zes wedstrijden te winnen en eindigde hierdoor op de 1e plaats!

In de hoogste ratingklasse hadden we door de vakantiereis van Rikkert maar 1 deelnemer: David. David deed het goed, hij moest er hard voor werken, maar dat is hem wel toevertrouwd….David verloor van Nick van Dijk (SVE), maar won alle andere wedstrijden. Hierdoor gedeeld 1e en ook op gamegemiddelde werd hij eerste.

Nu op naar de finale op 24 juni in Nieuwegein!

Coaches (Koen, Henk, René, Juliet) en ouders bedankt voor jullie inzet.