Marit en Mees winnen B-licentie in Aalsmeer!

Marit en Mees winnen B-licentie in Aalsmeer!

Aan het einde van het seizoen wordt er al een toernooi gespeeld om de B-licenties voor het volgende seizoen vast te stellen. Spelers worden uitgenodigd om hun B-licentie te  verdedigen (Marit en Olaf) of om te kijken of ze er een kunnen behalen voor het volgende seizoen (Mees en Sven).
Dus al vroeg op pad met deze spelers en coaches René en Juliet.

Sven speelde bij de junioren, een pittige klus want de meeste spelers spelen al in de landelijke klassen. Maar Sven liet zich niet van de wijs brengen: even wennen de eerste wedstrijd, maar de volgende wedstrijd werd de eerste game al gewonnen. Helaas moest hij deze tegenstander nog feliciteren, maar daarna pakte Sven twee mooie wedstrijden met 3-0! Hierdoor eindigde hij op een derde plaats in zijn poule en zat hij in het hoofdtoernooi: een knappe prestatie! Daar moest hij tegen Wouter van der Niet (Tavebo): een speler uit landelijk C (Over ’t Net kent hem wel). Het werd een 1-3 nederlaag, maar Sven liet zien dat hij al heel dicht tegen het landelijke niveau aanzit: goed gedaan Sven!

Olaf speelde bij de kadetten en ging flitsend van start. Hij won zijn eerste drie wedstrijden  met 3-0. Daarna stond de wedstrijd tegen Maikel Saritas (Taverzo) op het programma en dat werd een ware triller. 0-2 achter haalde hij bij tot 2-2, maar helaas ging de laatste game met 9-11 verloren. Nu was het zaak om het koppie erbij te houden en dat deed hij prima. Er werd gewonnen van de nummer 1 geplaatst (!) en ook zijn laatste tegenstander moest hem feliciteren. Olaf speelde goed actief, bleef bij tafel, en menig tegenstander werd door hem uit de rally geblokt. Hierdoor werd  hij tweede in de poule en dus ook door naar het vervolgtoernooi. De eerste ronde won Olaf met 3-1, maar in de laatste ronde verloor hij met 0-3. Tegenstander Julian Kha was echt een maatje te groot, jammer maar helaas….

Mees speelde op de tafel ernaast ook bij de kadetten. Het was een zeskamp en Mees won al zijn wedstrijden met overmacht. Met goed aanvallend spel, mooie topspinballen en zijn goede services werden er maar twee games verloren! In het vervolgtoernooi was zijn eerste tegenstander Nick Ketzer (Almere United) de dupe van de dradendrang van Mees: met 3-0 werd Nick aan de kant gezet. Daarna volgde een lastige wedstrijd tegen Lucas Petzinger (GTTC). Het was spannend tot diep in de vijfde game, maar Mees won uiteindelijk met 11-7 en zijn B-licentie was binnen!

Marit speelde bij de meisjes kadetten in een achtkamp. Marit speelde een goed toernooi: ze bouwde het spel mooi op met mooie topspinopeningen en een snelle tweede bal op de andere hoek. Uiteindelijk verloor Marit maar vier games over de hele dag: een hele mooie prestatie! De spanning werd in de loop van de dag opgebouwd, in de laatste wedstrijd moest Marit tegen haar concurrente om de eerste plaats…. Het werd een spannende wedstrijd met drie close games, die gelukkig door Marit gewonnen werden! Dus ook een B- licentie voor Marit het volgende seizoen!

Al met al werd het een lange dag voor iedereen, maar we hebben mooi spel van onze spelers gezien. Goede opbouw, verzorgde services en lekker veel plezier hebben voor deze prestaties gezorgd. Top spelers, coaches en ouders: op naar het volgende toernooi!