Ewout in de prijzen bij finale middenmeerkampen!

Ewout in de prijzen bij finale middenmeerkampen!

Met 8 spelers en 4 coaches waren we goed vertegenwoordigd bij de finale van de middenmeerkampen in Nieuwegein.
In alle ratingklassen hadden we minimaal een vertegenwoordiger, dus er kon volop strijd geleverd worden.

In ratingklasse 6 speelden Nathan en Edward (beiden Hoogland). De eerste wedstrijd moesten ze tegen elkaar en die werd gewonnen door Edward. Daarna kreeg Edward het lastiger, en moest hij alles uit de kast halen om toch nog twee wedstrijden te winnen. Door zijn sterke service en zijn mooie aanvalsballen eindigde hij uiteindelijk op de vijfde plaats. Nathan won ook nog twee wedstrijden en eindigde op de zesde plaats. Een mooi resultaat voor deze twee jonge spelers.

In ratingklasse 5 speelde Louisa (Over ’t Net) en zij had het zwaar in haar achtkamp. Tegen flinke grote jongens moest zij vol aan de bak, en dat ging niet altijd naar wens. Maar dat Louisa een vechtertje is liet ze deze dag wel zien: na vier verloren wedstrijden wist zij de laatste drie keurig te winnen. Helaas net niet genoeg voor een mooie beker, maar een vierde plaats tussen al die grote “mannen” is toch een prima prestatie!

Ewout (Hoogland) was onze enige deelnemer in ratingklasse 4, en hij speelde zoals hij het zelf ook omschreef soms wat wisselvallig. Mooie games met rustig opbouwend spel, tegenover games waarin hij veel haast had en eigenlijk zijn eigen tempo nauwelijks kon bijbenen…. Maar hij was hierin goed te coachen en uiteindelijk won hij vijf wedstrijden. Hierdoor eindigde hij gelijk met Emma Ketzer (Almere United) en Thijs Fortuin (HTTC). Ewout had van beide gewonnen dus was de tweede plaats voor hem: een prima prestatie natuurlijk!

In ratingklasse 3 speelden Marit en Hanno (Over ’t Net). Hanno won in een spannende eerste wedstrijd van Marit. Daarna verliep het bij beiden niet echt naar wens. Uiteindelijk won Hanno in totaal tweede wedstrijden, Marit één. Hierdoor eindigden ze beiden in de onderste regionen van hun achtkamp.

In ratingklasse 2 speelde Maartje en die ging zeer voortvarend van start. Haar eerste vijf wedstrijden won ze met goed spel, maar daarna moest Maartje drie keer haar tegenstander feliciteren. Vooral de laatste wedstrijd tegen Jesper Jansen (Almere United) was een spannende om plek 3 of 4….. Maartje won nog wel de eerste game maar daarna waren er drie games voor Jesper. Helaas dus ook voor Maartje een vierde plaats en net buiten de prijzen.

In ratingklasse 1 speelde David, in een achtkamp met louter landelijke spelers. Dus hij moest vol aan de bak, en dat een dag na je verjaardag…… De eerste rondes kwam hij goed door, met enkel een verliespartij tegen Nick (SVE). De laatste drie wedstrijden waren tegen de sterkste tegenstanders, helaas moest hij Thijs, Bas en Tim feliciteren. Daardoor eindigde David op de vijfde plaats.

Al met al was het een mooie afsluiting van het toernooiseizoen, de spelers hebben een gezellige dag gehad en veel kunnen leren. Daar worden ze weer beter van in het komende seizoen.

Coaches (René, Erwin, Rikkert, Juliet), ouders, opa’s en oma’s bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!