De Jeugdcup op Papendal: Anouk en Juul deden mee!

De Jeugdcup op Papendal: Anouk en Juul deden mee!

Het allermooiste jeugdtoernooi is volgens vele tafeltennisliefhebbers de Jeugdcup op Papendal. Alle 8 afdelingen sturen hun beste 3 welpen en pupillen naar dit toernooi, zowel meisjes als jongens.
Twee dagen wordt er intensief gesport, maar dit gaat in een fantastische ambiance!
Wie wil er nu niet tafeltennissen vlak naast de Nederlandse jeugdselectie die bijna naar het EK in Portugal gaat? En al die foto’s van die beroemde sporters….Arnold Vanderleyde liep er rond….. en dan eten met de hele groep, slapen in het sporthotel op Papendal: het was een hele belevenis.

    

Anouk en Juul waren door de afdeling Midden geselecteerd voor dit toernooi, Anouk bij de pupillen en Juul bij de welpen. Juliet was op zaterdag coach bij de meisjes welpen.

Op zaterdag werd er gespeeld tegen Zuid-West, Noord en Holland-Noord. Het was een zware poule, maar onze speelsters deden hun uiterste best. Met opgeheven hoofd konden ze de zaal verlaten, wel verloren maar zeker de eerste twee wedstrijden prima gepresteerd. De avondwedstrijd tegen Holland-Noord was niet de beste, maar gelukkig kwam daar de volgende dag nog een revanche…..
Op zondag werd er gestreden voor plek 5 t/m 8, en natuurlijk optimale focus voor onze dames.
Tegen Oost werd met 11-6 gewonnen en daarna dus om plek 5 of 6 tegen…..Holland Noord!
Dat werd dus tijd voor een revanche en dat deden de dames dus ook!
Met een prachtige 11-6 zege werd Holland Noord verslagen en was de vijfde plek een feit!

     

Een prachtige prestatie van dit jonge team, als je dan weet dat 3 van de 6 speelsters ook volgend jaar nog in dezelfde leeftijdscategorie uit mogen komen belooft dat natuurlijk ook iets voor de toekomst.
Ook de jongens van Midden deden het prima: in de finale moesten zij West feliciteren, maar ook dat kon met opgeheven hoofd.

Het was een topweekend, waarin spelers en begeleiding genoten hebben van mooi tafeltennis en sportief gedrag: iets om trots op te zijn!
Al met al een mooie seizoensafsluiting voor Anouk, Juliet en Juul, nu genieten van een heerlijke vakantie en straks weer flink aan de bak in de trainingszaal.

Meer foto’s van deze Jeugdcup staan onder het menu bij foto’s.