Anouk doet internationale ervaring op in Straatsburg

Anouk doet internationale ervaring op in Straatsburg

Afgelopen weekend zijn in Schiltigheim in Frankrijk de Minichamps, de officieuze Europese kampioenschappen voor welpen en eerstejaars pupillen gespeeld.
“Onze” Anouk mocht hier ook aan deelnemen, en samen met coach Juliet heeft zij hier een mooi toernooi gespeeld. Helemaal onervaren was Anouk niet: al twee keer heeft zij een internationaal toernooi in Metz gespeeld, dus niet alles was nieuw voor haar.
  
Alle Europese landen waren vertegenwoordigd op dit toernooi, en Anouk heeft negen wedstrijden gespeeld tegen zeven verschillende nationaliteiten.

De start was nog wat onwennig, tegen een Zweedse: 1-3 verlies. De vierde game in deze wedstrijd werd maar liefst 25-23 dus spannend was het zeker. Daarna tegen een Russische, dit bleek later ook de winnares van het toernooi te zijn: 0-3 verlies.
De volgende poule was tegen een Italiaanse die verschrikkelijk hard kon schreeuwen. Verder was ze ook razend snel en had ze een lastige service. Niet van tafel gespeeld, maar wel een 0-3 verlies. De volgende wedstrijd tegen een Portugese werd krap verloren.

De tweede dag begon Anouk niet sterk, met 0-2 achter tegen een Française maar ze herpakte zich goed. De 3e game ging al beter, er werd flink geknokt maar uiteindelijk moest ze de tegenstandster toch feliciteren. De volgende wedstrijd tegen een Griekse verdedigster was een topwedstrijd! Niet alleen omdat er gewonnen werd, maar ook door de rally’s goed op te  bouwen en haar kansen goed af te wachten. Verder zorgde haar goede service voor veel punten of een goede start van de rally. De eerste winst was binnen (na 0-2 achter, 3-2 winst).
De wedstrijd daarna was tegen een Letse: een duidelijke 3-0 overwinning voor Anouk.
Haar laatste wedstrijden waren tegen een Francaise en een Slowaakse. Beide wedstrijden werden in de vijfde game met 2 punten verschil verloren.
Uiteindelijk dus 2 wedstrijden gewonnen en heel veel ervaring opgedaan!

Het was een mooi weekend, met fijne teamgenotes en momenten van hard werken (’s morgens om 7.00 uur buiten footing!) en momenten van gezellig met elkaar eten in de “eettent”.
De komende weken weer hard aan het werk, op naar de volgende krachtmeting!