Anouk behaalt een tweede plaats in Maasbracht!

Anouk behaalt een tweede plaats in Maasbracht!

Het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen is tevens de verste: in Maasbracht konden de tafeltennissers zich met elkaar meten. Vanuit Amersfoort een kleine delegatie: Layla, Rikkert en Anouk met coaches René en Juliet en supporters Karen en Rina gingen al vroeg op pad.

Layla speelde in de juniorenklasse in een zevenkamp. Ze startte met een duidelijke 3-0 overwinning. Hierna zat het Layla niet echt mee: de games werden vaak met twee punten verschil verloren en het geluk zat duidelijk bij de tegenstander. Misschien ook wel een beetje te veel onder druk gespeeld, maar na de drie verliespartijen kwamen er weer twee mooie overwinningen. Uiteindelijk eindigde Layla op de vierde plaats: niet wat ze gehoopt had maar wel strijdbaar en weer een bak vol ervaring opgedaan!
Rikkert speelde bij de jongens junioren en begon met twee mooie overwinningen. Hierna kwamen de cruciale partijen en dat verliep niet al te goed. Volgens Rikkert moeten de noppen echt verboden worden: hij moest zijn noppentegenstander feliciteren. De laatste wedstrijd won hij nog wel, maar hierdoor eindigde hij voor de zoveelste keer op de derde plek in zijn poule en dat betekende geen vervolgrondes voor hem. Ook voor Rikkert geldt natuurlijk dat hij weer veel ervaring heeft opgedaan, en ja die noppen blijven echt vrij te koop hoor!
De jongste van het drietal was Anouk die speelde bij de meisjes welpen in een achtkamp. Enkele speelsters kende ze al van eerdere momenten, dus ze wist dat ze volop aan de bak moest. Gedreven en geconcentreerd speelden ze haar wedstrijden. Soms een foute service (10x opdrukken Anouk!) , maar er werden vooral veel mooie aanvalsslagen en gevaarlijke spinballen gespeeld. Na twee overwinningen moest Anouk tegen Vera Kastelein (FVT) een tegenstandster uit de NJM finale. Een 2-0 voorsprong in games, en toen dacht Anouk: ik ga winnen……en ja dat was de ommekeer: het werd 2-2 en de vijfde game werd een overwinning voor Vera. Maar ze herpakte zich prima: de volgende vier wedstrijden won ze allemaal en dus een prachtige tweede plaats voor deze kanjer!

20150920_144616
Anouk en Vera met hun prijs20150920_133819

 

Al met al een mooie dag, coaches en supporters bedankt!