Vier Amersfoortse prijswinnaars bij 1e Keistadtoernooi!

Vier Amersfoortse prijswinnaars bij 1e Keistadtoernooi!

Het eerste Keistadtoernooi, georganiseerd door de twee tafeltennisclubs  uit Amersfoort is een groot succes geworden.
Veel jeugdspelers van beide clubs, trainend bij de tafeltennisacademie Amersfoort hebben zich goed voorbereid op het competitieseizoen dat volgende week gaat beginnen.
Er werd gestart in meerkampen, zodat iedereen voldoende wedstrijdritme kon opdoen. Na de meerkampen speelden de nummers 1 en 2 een kruisfinale om een plek in de echte finale.
In de C-categorie bij de jeugd waren er maar liefst drie spelers van de Amersfoortse tafeltennisacademie bij de beste vier: Anouk en Bas van den Boom en Marit Heitlager stonden in de kruisfinale. Bas won van zijn jongere zus Anouk en Marit won haar wedstrijd ook knap. De finale tussen Bas en Marit was een spannende: Bas wist met 3-1 de titel binnen te slepen.
In de B-categorie bij de jeugd kwam Sven Bakker in de kruisfinale. Een knappe prestatie, mede omdat een aantal tegenstanders beduidend hoger in de competitie spelen. Sven probeerde van alles in de kruisfinale, maar zijn tegenstander Esli Smit van Bijmaat was toch een maatje te groot.
In de A-categorie werd een grote meerkamp gespeeld. Winnaar van de meerkamp werd Danylo van den Bos van Almeerspin. Rikkert Menses, trainend bij de tafeltennisacademie eindigde in de meerkamp op de tweede plaats.
Bij de senioren deden enkele (oudere) jeugdspelers mee. Rik van Es speelde in de A-categorie en wist enkele tegenstanders te verschalken. Helaas net niet genoeg voor een kruisfinale.
Layla Karthaus haalde heel knap de finale in de C-categorie: helaas werd de finale net verloren in vijf games.

’s Morgens waren er journalisten van het AD, die met de organisatie en menig speler een praatje maakten. Anouk had de eer om tegen de journalist te mogen spelen en hem op een aantal moeilijke services te “trakteren”.  Hij snapte niets van al dat effect en kon geen bal op tafel terugbrengen.  Op de foto’s hieronder zie je dat Anouk hem probeert uit te leggen hoe je met effect kunt serveren. Of hij het begrepen heeft??
DSCN9502       DSCN9500

Al met al een goede dag voor het Amersfoortse tafeltennis: vier prijswinnaars en veel plezier en wedstrijdritme opgedaan.
Organisatie bedankt!