Anouk de nieuwe afdelingskampioen in Midden!

Anouk de nieuwe afdelingskampioen in Midden!

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag in Hilversum! Er werd door veel spelers gestreden, er werden mooie overwinningen behaald maar de mooiste zege was van Anouk die de hoogste meisjesklasse wist te winnen.
Maar er waren ook andere successen van onze deelnemers, hierbij even een kort verslagje:

Jibbe dubbelde met Jurre de Bree van TTVN, 1x winst en 2x verlies betekende uitgeschakeld voor het vervolgtoernooi. In de juniorenklasse won Jibbe zijn poule, maar moest in de volgende ronde tegen de latere finalist Mick de Vette: de eerste game werd door Jibbe gepakt, maar daarna drie games op rij voor Mick dus ook hier uitgeschakeld. In de jeugd 1 klasse won Jibbe van Teun van Asselt, maar verloor hij in vijf games van Tanya Misconi. De laatste wedstrijd won hij wel van Luuk Houtgast, maar  helaas was Luuk door en strandde Jibbe dus in de poule.
Mees dubbelde met Olaf, ze zaten in een sterke poule met ook de latere winnaars Mick de Vette en Lars de Visser. Toch had er zeker wel 1 wedstrijd gewonnen kunnen worden, maar helaas ging die in vijf games naar de Bijmaat-jongens Daan en Noah.  In de junioren klasse verloor Mees in vijf games van Kasper Marinus (SVE)  en moest hij ook Sven van de Pol feliciteren. Ook in de jeugd 1 klasse geen winst voor Mees: het was helaas niet zijn dag…..
Olaf speelde het dubbel met Mees. In zijn enkelspel bij de junioren won Olaf van Koen Labrie, verlies was er tegen Jibbe en Martijn van Dijk. In de jeugd 2 klasse won Olaf eenvoudig zijn poule, maar hierna moest hij tegen Daan Bakker (Bijmaat). Het werd een spannende wedstrijd die helaas in de vijfde game gewonnen werd door Daan.
Thom speelde het dubbel met Bas en dat ging prima. De poule werd met een spannende vijf gamer gewonnen, en ook in de halve finale was het spannend. Des te fijner dat de finale in drie games gewonnen werd: de jongens speelden goed samen en vulden elkaar op de juiste momenten goed aan. In het enkelspel kadetten 2 verloor hij nipt van Nick Ketzer, maar won hij ook keurig een wedstrijd. In de jeugd 3 klasse won hij zijn poule, maar was in het vervolgtoernooi Poyraz Birbil (SVE) net te sterk. Al met al een mooi toernooi gespeeld met goede overwinningen op hoger geplaatste spelers.
     

Bas dubbelde met Thom en sleepte de eerste prijs mee naar Amersfoort. In de junioren 2 klasse 1 winst en 1 verliespartij dus helaas niet door naar de volgende ronde. In de jeugd 2 klasse won hij knap van zijn angstgegner Milco Mekenkamp (Bijmaat). Ook van Helia Verkerk (Gispen) werd gewonnen, maar door verlies tegen Yann Beek (Hilversum) was er geen vervolg voor Bas. Maar ook Bas kan terugkijken op een goed toernooi in Hilversum.
Thomas dubbelde met Helia Verkerk (Gispen): ze wonnen knap twee wedstrijden maar verloren er ook één. Dus helaas niet door naar de volgende ronde. In het enkelspel bij de pupillen won thomas twee wedstrijden, maar verloor hij van Yann Beek (Hilversum). Yann is nog net even iets sterker, wat meer ervaring en speelt ook veel hoger in de competitie dus dit was zeker geen schande. Met zijn tweede plaats in de poule was hij wel door naar de volgende ronde, waar Thomas in vijf games verloor van Loek Dreesens (Hilversum). Thomas is de afgelopen maanden wat feller gaan spelen, neemt op goede momenten zijn rust en dat zag je ook deze dag weer goed terug. Een mooie ontwikkeling! In de jeugd 2 klasse waren er twee verliespartijen in vijf games.

Marit dubbelde met Amber Vink (TTVN): er werden twee wedstrijden verloren en één gewonnen. In de meisjes 2 klasse was er ook één winstpartij, maar werd er ook verloren van Lina Bekhuis. Door de tweede plaats hier wel in het vervolgtoernooi waar de latere winnares Helia Verkerk in vier games de sterkere was. In de jeugd 2 klasse waren er twee verliespartijen en werd er gewonnen van Thomas Groot Nibbelink.
Anouk dubbelde met Niral Gupta (Hilversum) en moest dat doen in de hoogste dubbelklasse. Daar wordt je wel goed wakker van: met drie verliespartijen stonden de dames weer aan de kant. Maar daar liet Anouk zich niet door van de wijs brengen: in de meisjes 1 klasse stonden haar toekomstige teamgenoten al voor haar klaar. Anouk won van beide dames met 3-1: het waren spannende games, met mooie rally’s. Door haar eerste plaats in de poule moest ze in de halve finale tegen Tanya Misconi en ook dit was super spannend. Met 11-7 in de vijfde game wist Anouk deze te winnen. De finale was tegen Anne Hoogeveen (Hilversum), in de poule had Anouk gewonnen maar of dat nu ook ging gebeuren??? Het was een gelijk opgaande strijd, in de vijfde game nog een achterstand voor Anouk, maar die wist ze om te draaien: 11-7 winst en dus meisjeskampioen in de afdeling Midden! Supergoed gedaan, tussendoor ook nog in de jeugd 1 klasse gewonnen van Kasper Marinus (SVE) en een gamepje gepakt van Mick de Vette: het was een goede dag voor Anouk.

Voor de meesten werd het ook een lange dag, iedereen bedankt voor het rijden, supporteren en coachen!