Anouk derde in Den Haag!

Anouk derde in Den Haag!

Tijdens het lopende seizoen zijn er voor de A-spelers enkele toernooien waarbij zij zich direct kunnen meten met hun leeftijdgenoten: dat zijn de A-toernooien In Tilburg en Den Haag en de Nationale Jeugdmeerkampen.
Voor Anouk was het dit weekend weer zo’n meetmoment: het A-toernooi in Den Haag.
Al vroeg op pad om lekker in te spelen met clubgenoot Niral (die trouwens ook een prima toernooi speelde!).
In de poule was Liecke Greven wegens ziekte uitgevallen, dus dat betekende dat er nog twee tegenstandsters over waren: Vera Kastelein en Eline Smeets.
Beide poulewedstrijden werden door Anouk met 3-0 gewonnen, het spel was nog wat wisselvallig maar uiteindelijk wist Anouk alle games naar zich toe te trekken. De laatste keer dat Anouk tegen Eline speelde moest ze haar nog feliciteren, maar nu was dit duidelijk andersom.

In de vervolgronde werd er dus gestreden om plek 1 t/m 4 en was de als eerste geplaatste Xijin Zheng de tegenstandster. Brutaal werd de eerste game gepakt door Anouk, maar game twee en drie waren voor Xijin. Met enkele tactische aanpassingen die Anouk prima uitvoerde werd game vier gewonnen en werd het zelfs 7-3 in de vijfde game voor Anouk…..door een verrassende servicevariant van Xijin werd het superspannend en uiteindelijk verloor Anouk met 11-13.
Deze teleurstelling werd snel verwerkt, want ook tegen Anne van Bolderen voor plek drie of vier moest met volle focus gespeeld worden.  Dit was ook weer een spannende wedstrijd, waarbij de vierde game (na een time out op 13-13!) door Anouk gewonnen werd met 16-14. In de vijfde game werd het uiteindelijk 11-7 en dat was een prima resultaat voor deze dag.
Hard gestreden, nooit opgegeven en altijd positief gebleven: goed gedaan Anouk!

Nu weer even focus op de competitie, en dan straks in mei het Nederlands kampioenschap: mooie doelen om weer voor te trainen!