Anouk en Juliet op Papendal

Anouk en Juliet op Papendal

In misschien wel het warmste weekend van het jaar  waren Anouk en Juliet bij de Jeugdcup op Papendal. Ieder jaar wordt daar gestreden tussen de welpen en pupillen van alle afdelingen. Wedstrijden op zaterdag en zondag, eten in het prachtige Papendalhotel, overnachten , elkaar aanmoedigen en plezier maken met elkaar!
De wedstrijden van de meisjes welpen en de meisjes pupillen werden bij elkaar opgeteld. In totaal dus 20 wedstrijden op 2 tafels. Anouk speelde in het meisjes welpenteam, Juliet was daarbij de coach.
Teamgenoten van Anouk  waren Nilsu Batman (Bijmaat) en Juul Lamers (TTVN).  Nilsu en Juul kwamen afgelopen jaar uit in de starterscompetitie, Anouk was de “kopvrouw” van het team.
Afdeling Noord was de eerste tegenstander: in dit team zaten 2 topwelpen van Nederland: een 10-0 verlies voor de welpen was dan ook niet eens verrassend. De meisjes pupillen speelden 5-5, dus de eindstand werd 15-5 voor Noord.
Ook de tweede wedstrijd werd voor de welpen een 10-0 nederlaag, de drie meisjes speelden voor wat ze waard waren maar konden geen wedstrijd winnen. De meisjes pupillen wonnen 3 wedstrijden dus de eindstand werd 17-3.
Op zaterdagavond werd er tegen afdeling West gespeeld: Anouk had de schroom van zich afgegooid en won met lekker actief spel haar eerste wedstrijd. Uiteindelijk werd dit een 9-1 nederlaag voor de welpen. Met de 5-5 van de pupillen werd dit een 14-6 nederlaag. Op zondag werden de kruisfinales gespeeld: hierbij werden de wedstrijden niet meer helemaal uitgespeeld . Anouk won knap 2 wedstrijden. Dat waren ook de enige punten van Midden: een 11-2 nederlaag was een feit.
De laatste wedstrijd was om plek 7 of 8: net als de avond ervoor tegen afdeling West. De dames gingen er nog vol voor en er waren zeker kansen op de overwinning. Anouk en ook Nilsu wonnen knap 1 wedstrijd, de meisjes pupillen haalden 6 punten binnen. Helaas werd het toch een 11-8 nederlaag.
We eindigden dus op de achtste plaats, maar er is hard gestreden voor ieder punt.
De meisjes kregen ook van de coaches van de tegenstanders veel complimenten wat betreft hun inzet en enthousiasme.
Het was een mooi weekend, er is veel geleerd en we hebben ook  veel plezier gehad.

Nu gaan we echt van onze vakantie genieten!

IMG_6178
De volledige selectie van de afdeling Midden
20150704_171336
Diner in het restaurant met de meisjes pupillen, Anouk geniet!