Twee derde plaatsen in finale middenmeerkampen

Twee derde plaatsen in finale middenmeerkampen

In ons eerdere bericht spraken we over negen spelers uit Amersfoort, maar uiteindelijk waren het acht spelers die in de finale in Nieuwegein stonden.
Jorik speelde in ratingklasse 5, en won zijn eerste wedstrijd knap tegen (wat later bleek) de nummer twee van zijn poule Max Hendricks (SVE). Helaas bleek dit de enige winstpartij te worden, hierdoor eindigde Jorik op de achtste plaatst in zijn poule.
Laurens speelde in ratingklasse 4, voor hem was dit toernooi een goed oefenmoment voor zijn nieuwe spelsysteem. Laurens richt zich meer op het verdedigen, en dat deed hij ook in deze finale heel knap. Hij won van spelers waar hij nog nooit van had gewonnen, zijn laatste wedstrijd moest zorgen dat hij ook in de prijzen ging vallen. Helaas verloor hij deze wedstrijd in vijf games van Kevin van Reenen (HTTC), te moe en net even zelf te veel fouten makend. Natuurlijk ontzettend balen voor Laurens, maar hij mag echt niet ontevreden zijn over zijn eigen spel. Uiteindelijk eindigde hij op de gedeelde vierde plaats.
Tessa, Jona, Niels en Joep speelden alle vier in ratingklasse 3. Natuurlijk eerst de onderlinge wedstrijden tussen de clubgenoten: Niels won in een spannende wedstrijd met 3-2 van Joep en Jona won met 3-1 van Tessa. Joep had duidelijk niet zijn dag: hij won uiteindelijk de wedstrijd tegen Jona, maar eindigde op de achtste plaats. Tessa won drie wedstrijden en eindigde op de vijfde plaats, Niels won er twee en werd zesde.

20150627_140905
supporters en coaches uit Amersfoort
20150627_112805
clubgenoten tegen elkaar…….

Jona viel in de prijzen: met vier winstpartijen was een prima derde plaats voor hem.
20150627_133025

In ratingklasse 2 speelden Nick en David. Nick begon goed met drie winstpartijen, David had een mindere start: verlies van Hans Hazelzet (SVE). Maar hierna keerden de rollen om: David verloor geen wedstrijd meer en Nick liet steken vallen. Uiteindelijk won Nick vier wedstrijden en werd hij hiermee vierde.
David eindigde samen met Hans Hazelzet en Mak Temmet (Huizen) met zes winstpartijen op een gedeelde eerste plaats. Door onderlinge games te tellen werd Mak eerste, Hans tweede en David derde.

Al met al weer een lange en mooie dag, met twee Amersfoortse prijswinnaars.

Alle coaches en supporters geweldig bedankt, de grote jeugdtoernooien zitten er nu even op voor de meeste spelers. In september pakken we de draad weer op, voor nu even een verdiende pauze.