Anouk zevende in finale Nationale Jeugdmeerkampen!

Anouk zevende in finale Nationale Jeugdmeerkampen!

Wat een fantastische prestatie van onze nog maar tienjarige Anouk van den Boom bij de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Twee dagen lang was Anouk in Panningen actief: de beste twaalf speelsters van Nederland speelden tegen elkaar.

inspelen net als de professionals
inspelen net als de professionals
spelen met een rugnummer
spelen met een rugnummer

Op zaterdag startte Anouk nog wat onzeker, het was natuurlijk ook best indrukwekkend allemaal: een prachtige zaal met centrecourts, je coach met een badge, spelen met een plastic bal  en een rugnummer…..
Maar na twee verloren games pakte Anouk het prima op: met een vreselijk spannende vijfde game won Anouk deze na 10-7 achter met 10-12! Haar eerste winstpartij was binnen!
Hierna moest Anouk vijf wedstrijden spelen tegen hoger geplaatste speelsters en ze verweerde zich prima. Haar service en haar harde forehandballen zorgden voor veel punten, games werden gewonnen maar helaas geen hele wedstrijd.
Met de wetenschap dat zondag tegen het andere deel van het schema gestreden moest worden konden we met een gerust hart gaan rusten: Anouk had al prachtige dingen laten zien en dat kon alleen maar met meer winstpartijen beloond worden.

De eerste wedstrijd op zondag werd door veel  punten met de service een snelle 3-0 overwinning.  De tegenstandster kwam echt te kort, en dat terwijl Anouk zelf ook nog even moest inkomen. De wedstrijd hierna werd nipt in vijf games verloren, waarna het zelfvertrouwen wel een deukje kreeg. Maar Anouk herpakte zich fantastisch: met twee 3-1 overwinningen eindigde ze op een geweldige zevende plaats.

Deze prestatie is nog nooit door een Amersfoortse jeugdspeelster behaald! Het is mede zo bijzonder omdat Anouk ook volgend jaar nog in deze leeftijdsgroep mag uitkomen. De meeste van haar tegenstandsters zijn een jaar ouder en komen volgend jaar bij de pupillen uit. Anouk mag nog een jaar in deze leeftijdscategorie uitkomen.

de 12 finalisten
de 12 finalisten

20150531_162456

Een prima weekend voor Anouk, die heeft laten zien dat zij door de vele trainingen een grote vooruitgang heeft geboekt. Anouk gefeliciteerd met deze topprestatie!