Successen bij middenmeerkampen in Hilversum

Successen bij middenmeerkampen in Hilversum

Zaterdag 30 mei was de tafeltennisacademie vertegenwoordigd met 13 spelers tijdens de middenmeerkampen, die werden gespeeld in Hilversum. Door de vele spelers en de twee zalen waarin werd gespeeld was het druk maar gezellig. Er werd op hoog niveau gespeeld.
In ratingklasse 5 speelden Daniel en Marit. Daniel verloor zijn eerste wedstrijd, maar door verder alles te winnen eindigde hij op een keurige eerste plaats. Marit kende een flitsende start en won de eerste wedstrijd met 3-0. Dit spel kon Marit niet doorzetten maar met doorzettingsvermogen werden de volgende 2 wedstrijden in 5 games in het voordeel van Marit beslist. In de 5de ronde werd een vreemde wedstrijd gespeeld welke alle kanten op kon, helaas moest Marit haar tegenstander feliciteren. Marit heeft in totaal 4 wedstrijden gewonnen en dit was voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.
In ratingklasse 4 speelden Hanno, Laurens en Ewout.
Ewout was zwaar ingedeeld en laatste geplaatst. Hij speelde lekker positief, en wist één wedstrijd te winnen. Dit was helaas niet genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Hanno begon sterk aan zijn toernooi en wist de eerste 2 wedstrijden in 4 games te winnen. De volgende 4 wedstrijden gingen helaas in 2 keer in 5 games verloren en 2 keer met 3-0 verloren. Hanno is hierdoor op de vijfde plaats geëindigd en gaat helaas niet verder in dit toernooi.
Laurens speelde voor het eerst op een toernooi met noppen. Natuurlijk is dit nog wennen, maar het gaat hem best goed af en hij wist de eerste 4 rondes met 3-0 te winnen. Hierna moest Laurens in zijn volgende wedstrijd 1 game afstaan, waarna hij de volgende wedstrijd weer met 3-0 wist te winnen. De laatste wedstrijd van de poule werd de strijd om de nummer 1 plaats in de poule. Het was een mooie, goede en zeker spannende wedstrijd waar door beide spelers slim en scherp gespeeld werd. Deze wedstrijd in helaas met 11- 9 in de vijfde game verloren. Laurens eindigde op een keurige tweede plaats in zijn poule, dus ook door naar de halve finale.
Ratingklasse 3 was goed bezet door onze spelers: Jona, Ivo, Tessa, Niels en Joep speelden hierin.
Jona speelde de eerste wedstrijd heel wisselend en de games gingen gelijk op. Uiteindelijk wist Jona de 5 de game met 11-7 naar zich toe te trekken. Later in het toernooi verloor Jona van Jelle Mulder en Neha Gupta beide spelers van Hilversum. De overige wedstrijden waaronder ook tegen Niels wist Jona allemaal te winnen. Op onderling resultaat is Jona tweede geworden in de poule, dus verder in het toernooi.
Tessa en Ivo zaten samen in poule B en moesten tegen elkaar beginnen. De 3-0 overwinning voor Tessa doet misschien anders vermoeden, maar het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor Tessa. Alle zeilen moesten bij gezet worden en uiterste concentratie was vereist om deze wedstrijd binnen te halen. Ivo kwam later op de dag pas echt in vorm. Ivo verloor na de wedstrijd tegen Tessa de volgende 3 wedstrijden ook. Hierna ging het beter en wist hij de volgende 2 wedstrijden te winnen. De laatste poule wedstrijd tegen Daphne Tollenaar van ZTTV was een alles of niets wedstrijd. Bij winst verder bij verlies uitgeschakeld. Ivo speelde sterk maar Daphne bracht een hoop terug en wist de bal goed scherp op tafel te plaatsen. Ivo verloor helaas met 3-0 en is uitgeschakeld.
Tessa kon duidelijk nog niet met de spanning omgaan van het als nummer 1 geplaatst zijn van de poule. Ondanks de winst op Ivo moest Tessa in de tweede wedstrijd de overwinning laten aan Daphne Tollenaar van ZTTV. Na deze wedstrijd volgde nog een winst partij tegen Iris de Bie van Hilversum, waarna er 3 verlies partijen achter elkaar volgde. De laatste van deze 3 tegen de latere nummer 1 van de poule wist Tessa weer iets van haar goede spel te laten zien. Deze wedstrijd ging dan ook pas na 5 games verloren. De laatste wedstrijd tegen Jasper Tax (Huizen) moest een revanche worden van de competitie. Het spel kende goede stukken welke afgewisseld werden met minder spel van beide kanten. Uiteindelijk werd door met vertrouwen te blijven spelen en Jasper in fouten te dwingen de wedstrijd in 5 games gewonnen door Tessa. Ook door naar de volgende ronde.
Joep speelde met zijn bekende enthousiasme, en vaak met succes. Ruim voldoende overwinningen om door te zijn, wel was hij de plaag voor Over ’t Net met overwinningen op Tessa en Ivo.
Niels begon met redelijk spel en bouwde dit gedurende de dag uit naar goed spel. De laatste wedstrijd ging om de 2e en 3e plek in de poule en werd na een mooie wedstrijd verloren van Jona. Op naar de volgende ronde voor Niels!
In ratingklasse 2 drie deelnemers: Rikkert, David en Nick.
Rikkert speelde in een zware poule. Hij wist sommige spelers tot het uiterste te drijven door een 2-0 achterstand in games om te buigen naar 2-2 in games. Helaas was dit niet genoeg en werden deze wedstrijden in de 5 de alsnog gewonnen door de tegenstander. Rikkert wist zelf goed aan te geven wat er beter moest maar kon dit helaas niet voor elkaar krijgen tijdens de wedstrijden. Helaas heeft Rikkert geen wedstrijd kunnen winnen deze dag, dus uitgeschakeld.
David is met zijn verdedigende spel een lastig te bespelen tegenstander voor veel spelers. Hij had tot aan de laatste ronde van deze dag maar 1 game verloren. Landelijk B speelster Sharon van Zelderen heeft zelfs maar 9 punten weten te behalen in 3 games. De laatste wedstrijd in de poule was misschien wel de mooiste om te zien voor het publiek. Dit was de wedstrijd tegen Nick. Deze wedstrijd op hoog niveau bevatte slim gespeelde rally’s, lange verdedigende rally’s van David op de harde aanvalsballen van Nick. Veel loop vermogen van beide spelers. Na een gelijkopgaande strijd moest de vijfde game de beslissing in deze wedstrijd brengen. Deze game eindigde met 11-9 in het voordeel van Nick.
Nick was goed bezig deze dag, hij won uiteindelijk zijn poule. Nick en David eindigde respectievelijk op de plaatsen 1 en 2. Volgens de toeschouwers de terechte nummer 1 en 2.

Het was voor iedereen een drukke en vermoeiende dag, waar veel goede wedstrijden te zien waren en spelers tot het uiterste van hun kunnen gedreven werden. Uiteindelijk 9 spelers van de 13 door naar de halve finale, een mooi resultaat.
Iedereen bedankt voor het rijden van en naar Hilversum, het coachen tijdens de wedstrijden en de gezellige dag. Tijdens deze dag trokken alle spelers met elkaar op en waren geïnteresseerd in elkaars resultaten.
Op naar de halve finale op 20 juni aanstaande.

Geschreven door René Bornhijm en Mark Staffhorst.