Drie B licenties in Aalsmeer: wat een topdag!

Drie B licenties in Aalsmeer: wat een topdag!

Met zeven spelers en vier coaches reisden we af naar Aalsmeer, de dag begon vroeg maar het resultaat mocht er dan ook wel zijn! Al onze zeven deelnemers eindigden bovenin hun poule en mochten de vervolgrondes spelen, om de zo felbegeerde B licentie te verkrijgen.
Marit was de jongste deelnemeemster vanuit de Academie en eindigde in haar poule op een keurige tweede plaats. Ze liet volgens coach Tessa goed spel zien, maar de concentratie was wat wisselend (soms een game heel dik winnen, dan ineens de volgende game totaal de andere kant uit). In de halve finale was het heel spannend: Marit en ook coach Tessa hadden trillende handjes. Maar Marit deed het prima en met 11-1 won ze de vijfde game.  Ook de finale was spannend en kon alle kanten op. Met veel Amersfoortse supporters wist Marit met 3-1 te winnen: gefeliciteerd!
Bij de jongens junioren hadden we twee deelnemers: Rikkert en Jair.
Voor Jair was dit het eerste juniorentoernooi en hij deed het prima: in zijn poule eindigde hij op een keurige derde plaats. Jair is gewend om veel te glijden op onze gladde Amersfoortse vloeren, dat was nu natuurlijk wel even wennen.  Ook Jair dus door naar de vervolgronde, maar hier was zijn tegenstander net even te sterk. Het waren wel krappe games, maar Jair verloor met 3-0 dus einde toernooi voor hem.
Rikkert speelde erg goed; zijn openingen waren goed en hij speelde een actief spel met veel druk. In zijn poule won Rikkert al zijn wedstrijden: ook met 3-0 van angstgegner Hans Hazelzet. Rikkert stond in de halve finale, nog een winstpartij verwijderd van zijn B licentie. Zijn tegenstander won de eerste game op zijn service: hij kon erg gevarieerd serveren en bracht Rikkert in de problemen. Maar de tweede game had Rikkert het gevonden en was de winst voor hem. Helaas gingen game drie en vier naar de tegenstander, net even wat vaster en een mooie forehandaanval. Helaas voor Rikkert dus net niet: maar hij mag trots zijn op wat hij heeft laten zien, die B licentie komt er vast dit seizoen als hij zich zo blijft ontwikkelen!
Layla speelde bij de meisjes junioren, zij moest haar B licentie verdedigen. De eerste wedstrijden in haar poule gingen gemakkelijk, maar er kwamen ook lastige tegenstandsters aan. Twee wedstrijden werden net verloren, waardoor ze als derde eindigde in haar poule. De vervolgwedstrijd in het hoofdtoernooi werd duidelijk met 3-0 gewonnen. Toen de finale en dat werd een spannende strijd…..uiteindelijk net niet voor Layla: in vijf games net de mindere. Maar ook Layla heeft het voornemen om haar B zo snel mogelijk weer terug te krijgen: dus dat komt vast goed.
Jona en David speelden bij de kadetten. Jona begon met duidelijke zeges, de niveauverschillen in zijn poule waren erg groot. Er waren ook twee sterke spelers en hier speelde Jona de laatste rondes tegen. Hij moest helaas zijn tegenstanders feliciteren, 3-1 en 3-0 zorgde voor zijn derde plaats in de poule. In het vervolgtoernooi  kwam hij niet meer zo lekker in zijn spel: hij moest zijn tegenstander met 3-0 feliciteren.
Het spel van David is voor veel tegenstanders lastig te bespelen. Veel jonge spelers weten nog niet wat zij tegen verdedigers moeten doen, daarbij is David inmiddels een verdediger geworden die fantastisch veel ballen terug kan brengen. In zijn poule had hij helemaal geen problemen:  alle tegenstanders werden met 3-0 verslagen. Ook in het vervolgtoernooi was de eerste wedstrijd een 3-0 overwinning. Toen de finale: wat een spanning! 2-0 voor, 2-1…..gelukkig was de vierde game met 11-2 voor David. Dus een B licentie voor David: fantastisch en volkomen verdiend!
Bij de meisjes kadetten speelde Maartje haar wedstrijden: in haar poule won ze alles. Maartje speelde rustig en bekeken, coach Tessa liet haar vooral lekker in haar eigen spel spelen. In de finale was er veel spanning, maar met 3-1 won Maartje ook deze wedstrijd, dus ook voor haar een B licentie: een knappe prestatie.

Om 17.00 uur was het toernooi ten einde en konden we de balans opmaken: drie B licenties is toch een prachtig resultaat voor onze afvaardiging. Het was een leuke, hechte groep met veel aandacht voor elkaar en tussendoor nog even lekker een balletje slaan met elkaar: bedankt allemaal.
20150613_170139   De meest succesvolle coach van de dag: Tessa!

Alle coaches (Erwin, René, Tessa, Juliet) en de supporters en chauffeurs bedankt voor deze dag.