Drie Academiespelers in hoofdtoernooi bij  NK-B in Nijmegen.

Drie Academiespelers in hoofdtoernooi bij  NK-B in Nijmegen.

Op 30 april in alle vroegte (7:45 uur) werd er al vertrokken naar het NK-B in Nijmegen. Bij aankomst was direct al te zien dat het een serieuze dag zou worden: het was al druk om 8:35 uur (zaal open om 8:30 uur).
Luuk mocht aantreden in een gewijzigde poule en hield als tegenstanders over Branco Lanza en Thomas Jansen. De eerste wedstrijd mocht Luuk aantreden tegen Branco Lanza: een noppenspeler die Luuk liever niet als eerste tegenstander wilde hebben. Maar vol vertrouwen ging Luuk de strijd aan. Met wisselend spel van beide kanten werd het een hele spannende wedstrijd waar het op een vijfde en beslissende game aankwam. Ook in deze laatste game ging de strijd gelijk op tot aan het laatste moment. Helaas waren de laatste punten voor Branco en hij won dan ook de wedstrijd met 14 – 12. De tweede wedstrijd ging Luuk de strijd aan tegen Thomas Jansen, Luuk speelde een wisselende wedstrijd met hele goede actieve rally’s en soms wat afwachtende of ingehouden rally’s. Dit zorgde voor een zeer spannende wedstrijd welke ook pas in de vijfde game beslist zou gaan worden. De constantheid van Thomas gaf de doorslag en de wedstrijd ging met 11 – 8 verloren.
In de troostronde was Danny Bruins de tegenstander van Luuk. Deze wedstrijd werd gedomineerd door pechballen waarvan de meeste voor Danny waren. Luuk speelde goede aanvallende rally’s die dan eindigden met een netbal voor Danny. In sommige aanvallende rally’s durfde Luuk niet door te spelen en gaf hierdoor het initiatief in deze rally weg. De wedstrijd ging met 3 – 1  verloren.
Rikkert begon zijn wedstrijden om half tien in een aangepaste poule, er was 1 afmelding voor deze poule. Rikkert moest in alle wedstrijden alles geven om tot resultaat te kunnen komen. De poule was erg sterk met spelers als: Daan Spekman, Julian Flamman en Hans Hazelet. Rikkert won alleen zijn wedstrijd tegen Hans Hazelet met 3 – 1. Julian Flamman won al zijn wedstrijden met 3 – 0 en werd eerste, alle overige wedstrijden eindigden in 3 – 1. Dus aan het eind werd het punten tellen. Dit viel uit in Rikkerts voordeel en hij werd tweede, voldoende voor plaatsing in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale mocht Rikkert spelen tegen Mark Boerman, dit was een spannende wedstrijd welke ieders kant op kon. In de vierde game liet Rikkert een 7 – 0 voorsprong nog bijna glippen en stond ineens 7 – 8 achter. Na een time out kwam hij weer sterk terug en wist de game alsnog met 11 – 8 te winnen. In de vijfde game ging het lang gelijk op maar trok Rikkert met 11 – 7 aan het kortste eind. Toch een mooi resultaat voor Rikkert op zijn eerste B-licentie toernooi.
David mocht om tien voor tien beginnen aan zijn 4-kamp, waarin hij moest spelen tegen: Niek Bonnier, Tom de Ronde en Daniel Nugteren. In deze poule liet David zien dat hij de sterkste was en dat hij resultaat wilde halen vandaag. In de poule wist alleen Niek Bonnier 1 game te winnen van David. De andere wedstrijden waren duidelijke 3 – 0 overwinningen voor David. Door naar het hoofdtoernooi, waar David met een vrije ronde begon en zijn volgende wedstrijd een kwartfinale was tegen Jannes van Bragt. Deze zeer spannende wedstrijd werd een wedstrijd welke tot het uiterste gespeeld moest worden om een winnaar te krijgen. In de vijfde game ging David meer aanvallen maar deze goede slagen werden goed geblokt door Jannes en altijd scherp in de andere hoek dan waar David stond. David kwam 3 punten te kort voor zijn A-licentie en verloor met 11 – 8 in de vijfde game.
Layla begon haar vijfkamp om kwart voor twaalf tegen: Nina van Oost, Jade van Schaick, Maxime Hensing en Neha Gupta. Op papier een zware poule en gaande weg de wedstrijden bleek dit ook te kloppen. De inzet die Layla liet zien wat goed: ze vocht voor ieder punt dat gespeeld werd. Wat bleek is dat de tegenstanders een maatje te groot waren voor Layla. Alle strijd en vechtlust die ze liet zien resulteerde in 2 gewonnen games, niet voldoende voor het hoofdtoernooi. In de troostronde speelde Layla verder tegen Thirza Hazeveld en begon zeer sterk en deze gelijk opgaande strijd en wist zo de eerste game naar zich toe te trekken. De volgende games waren spannend met kansen over en weer, maar helaas werd de vechtlust niet beloond. Het resultaat was een 3 – 1 verlies.
Maartje speelde vanaf ongeveer 12 uur haar vierkamp tegen: Rosa Posselaar, Celina Ear, Emma Jacobs. De eerste wedstrijd was het niveau hoog maar kreeg Maartje het niet voor elkaar om een vuist te maken tegen Rosa en ging met 3 – 0 verlies van tafel af. In de tweede wedstrijd wist Maartje zich goed te herpakken en legde een degelijke wedstrijd op tafel neer waarvan het resultaat 3 – 0 in het voordeel van Maartje. In de laatste poule wedstrijd tegen Emma Jacobs moest Maartje winnen om kans te houden op het hoofdtoernooi. De laatste wedstrijd ging Maartje er dan ook vol tegenaan en vocht voor elk punt. Resultaat wederom 3 – 0 winst voor Maartje, een tweede plaats in de poule. In de kwartfinale een sterke tegenstander Mengjie Grijpink (tegenstandster van team 1 uit landelijk C Over ’t Net). Met het stabiele en blokkende spel van Maartje kwam Mengjie niet echt tot aanvallen en werd het een close wedstrijd. Welke helaas met 3 – 0 verloren ging.

Al met al een mooie dag met wisselende resultaten. Dat drie deelnemers van de Academie in het hoofdtoernooi speelden is zeker een mooi succes te noemen.
Na een lange dag gingen we om half vijf weer terug naar Amersfoort. Dank aan iedereen die gecoacht heeft: George Degener (zijn coachdebuut), René Bornhijm en de meegereisde supporters.