Drie finaleplaatsen bij afdelingskampioenschappen!

Drie finaleplaatsen bij afdelingskampioenschappen!

In januari beginnen we na de oliebollen en het vuurwerk altijd met wat leuke toernooien om weer wat wedstrijdritme te krijgen. Op de afdelingskampioenschappen in Hilversum waren we met 6 spelers en ze hebben zich goed laten zien! Uiteindelijk waren er finaleplaatsen voor Thomas, Mees en Olaf: een mooie prestatie!

In de hoogste juniorenklasse speelde Jibbe: voor het eerst op een toernooi uitkomend voor Over ’t Net. In het dubbel samen met Jurre de Bree (TTVN) troffen ze de nummer 1 geplaatsen: het koningskoppel van Hilversum (Mick en Lars). Geen schande om daar van te verliezen, maar ook het tweede dubbelspel werd krap verloren en dat lag minder in de verwachtingen.
Het enkelspel in de juniorenklasse won Jibbe in zijn poule 2 wedstrijden, maar verloor hij van Sven van de Pol (Rega en oud clubgenoot van Jibbe). In de verzamelklasse won Jibbe ook twee wedstrijden (verloor van Nick van Dijk), waardoor hij helaas niet doorging naar de vervolgronden. Al met al wel lekker veel wedstijden gespeeld, om straks goed voorbereid de competitie in te gaan.

Maartje speelde het dubbel met Marit en dit was niet erg succesvol. Helaas werd er geen wedstrijd gewonnen, dus alle focus kon op het enkelspel (en het huiswerk!). In de juniorenklasse speelden zelfs twee eredivisiespeelsters mee: dus Maartje kon aan de bak! Na twee mooie winstpartijen moest ze de laatste wedstrijd tegen Sanne Briefjes (eredivisie bij Hilversum). Brutaal pikte Maartje een game, maar helaas ging de winst toch naar Sanne. Door haar tweede plek in de poule toch in de halve finale waar de volgende eredivisiespeelster haar opwachtte: Neha Gupta (Hilversum). Neha was een maatje te groot en hier strandde het succes van Maartje. In de verzamelklasse won Maartje 2 wedstrijden, maar verloor er ook 1: dus hier in de poule uitgeschakeld.

          

Marit speelde bij de meisjes kadetten en kwam er niet lekker in: 2x verlies tegen Niral Gupta en Anne Hoogeveen (Hilversum). Ook in de verzamelklasse waren de tegenstanders te sterk en kwam Marit niet tot winst.

Olaf dubbelde met Mees en zij werden ongeslagen eerste in hun poule. In de halve finale waren er zeker kansen, maar kwamen ze net te kort tegen het Hilversum-dubbel Niral/Thijmen.
In de kadettenklasse won Olaf in zijn poule 1 wedstrijd, maar verloor van de latere winnaar Martijn van Dijk (Veenland) met 1-3. In de verzamelklasse 2 won Olaf zijn poule en ook de vervolgronde tegen Daniel van de Heide (Bijmaat). Ook de halve finale werd een zege voor Olaf en in de finale stond daar Melle Scholten (Hilversum). Melle was in deze finale de sterkste en won met 3-0 van Olaf. Toch een mooi resultaat van Olaf in deze klasse!

      

Mees speelde ook bij de kadetten en won zijn poule met een prima overwinning op Kasper Marinus(SVE). Kasper gaat landelijk C spelen komend seizoen, Mees laat met deze overwinning zien dat hij er ook dicht tegenaan zit…. In de halve finale werd dat nog duidelijker want daar kwam hij een landelijk A-speler tegen: Jurre de Bree (TTVN/VTV). Na een 0-2 achterstand kwam Mees fantastisch terug en werd de wedstrijd met 2 punten verschil in de vijfde game gewonnen! In de finale was Martijn van Dijk in vijf games net te sterk. In de verzamelklasse (1!) was het voor Mees vooral leren, en dat heeft hij deze dag ook goed gedaan!

      

Onze jongste deelnemer was Thomas bij de welpen. Als je bedenkt dat hij in augustus nog een rating van 0 had is dit wel onze grootste groeibriljant! Bij de welpen waren er maar 3 deelnemers op deze eerste dag (de andere welpen hebben een lagere rating en komen volgende week in actie). Helaas ook nog een afmelding, dus een prijs was er zeker! Thomas speelde tegen Koen Houtgast (Soest) en deed zijn uiterste best. De wedstrijd was best of 7: Koen liet wel zien dat hij honderden ratingpunten hoger staat: het werd een duidelijke 4-0 voor Koen. In de verzamelklasse deed Thomas het prima, tegen de veel oudere spelers liet hij zien dat hij veel in zijn mars heeft.  Met 2x winst en 1 verliespartij bleef hij aan de positieve kant staan. Thomas dubbelde met  Thijs Fortuin (HTTC) en de mannen wonnen 2 wedstrijden. Net niet genoeg om door te gaan, maar wel mooie resultaten.

Al met al een hele lange dag, met prima resultaten voor de meesten van onze spelers. Volgende week zaterdag is deel 2: kijken of we het een goed vervolg kunnen geven!

Ouders en coaches (René en Juliet) bedankt!