Goede prestaties in Assen

Goede prestaties in Assen

Met drie spelers gingen we al vroeg op pad naar Assen. David (iets aan de late kant…), Marit en Maartje (eindelijk een toernooi op zaterdag!) hadden er zin in. René en Juliet voor de coaching en in de zaal waren ook nog Jeffrey en Jibbe aanwezig.
De opstelling in de grote zaal was ruim: met 24 tafels was er zelfs voor David genoeg ruimte naast en achter de tafels.
Bij de jongens junioren speelden David, Jeffrey en Jibbe.

Jeffrey werd gecoacht door SKF, maar uiteraard wel fanatiek aangemoedigd door ons. Hij won in zijn poule twee van de vijf wedstrijden, en dat was niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Na afloop was hij niet helemaal tevreden, er had meer ingezeten volgens hem.
Jibbe speelde in de juniorenpoule ernaast en deed dit netjes. Soms zonder coach, soms met René of Juliet als coach beet hij flink van zich af. Met parallelle openingen en regelmatig een flinke tik maakte hij het zijn tegenstanders lastig. Hij won drie wedstrijden, helaas net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.
David begon qua spel niet heel overtuigend (hij won ze wel gelukkig), maar werd gedurende de dag steeds beter. Na vier winstpartijen in zijn poule begon de wedstrijd tegen Ivo Wildschut om de eerste plaats. Het was een mooie wedstrijd, Ivo speelde tactisch goed en kon met dooie ballen het spel van David aardig ontregelen. Uiteindelijk 2-3 verlies, maar wel door naar de volgende ronde. Daar moest David eerst een tussenronde spelen tegen Luuk Hijenga die hij won met 3-1. Hierna tegen Nick van Dijk (SVE) een “oude bekende” vanuit de competitie. De jongens waren erg aan elkaar gewaagd, na een krap verlies in de eerste game won David er drie op rij en was de volgende ronde (de beste 8!) een feit. Ook hier een bekende uit de competitie: Jason Broos (Hotak). Het werd een prachtige wedstrijd met prima verdedigend spel en vechtlust van David. Zelfs een 0-6 achterstand werd omgebogen tot 6-6, maar de spinrally’s van Jason werden David toch te machtig. Met 1-3 moest hij zijn tegenstander feliciteren, maar dat kon met opgeheven hoofd!

Maartje speelde bij de junioren en trof een sterke poule. Met landelijk B-speelster Jessa Buijnink aan de kop van de poule zou dat een aardige kluif worden….Maar Maartje liet zich niet van de wijs brengen en won maar liefst drie wedstrijden waaronder van Jessa. Een topprestatie! Helaas eindigde Maartje in een driehoekje op de tweede plaats, en dat betekende uiteindelijk vierde, maar prima gedaan van deze topper.
Marit speelde bij de kadetten en startte met twee verliespartijen. Vooral de wedstrijd tegen Danielle Storteboom was een kopie van de vorige keer: 2-0 voor, 2-2 en dan verliezen in de vijfde game…. Maar Marit herpakte zich prima en won haar volgende twee wedstrijden waardoor ze op de tweede plaats eindigde. Dat betekende door naar de vervolgrondes en al bij de beste zes speelsters van het toernooi! Hier kwam ze een “oude” bekende tegen: Elve Haeck (BIT.NL). Dit werd een spannende strijd, maar Elve werd de winnares door Marit met 2-3 te verslaan. Maar Marit mag terugkijken op een goed toernooi: mooie rally’s, goede openingen en punten met de service gemaakt: knap!     

Het werd een lange dag, in het donker heen en in het donker terug….maar het was het waard: we mogen trots zijn op onze spelers (en coaches)!