Een weekend Tilburg…..

Een weekend Tilburg…..

De tafeltennisacademie Amersfoort verzorgt wekelijkse groepstrainingen en individuele training. Hierdoor trainen er veel enthousiaste spelers bij ons, en die doen dan ook mee aan de grote landelijke toernooien.
Zo ook in Tilburg waar maar liefst acht spelers die bij ons trainen aanwezig waren.
Op zaterdag waren dat Coen, Jonas en Tom. Alle drie eindigden ze op de derde plaats in hun meerkamp met twee verliespartijen en drie (Jonas zelfs vier) winstpartijen. Helaas was er dus voor geen van hen een vervolgronde.

Op zondag speelden David (net zijn B-licentie behaald), Amanda, Dominique, Marlieke en Janneke.
David won twee van zijn vier partijen, Amanda 1 van de vijf. Dominique behaalde de finale bij de meisjes onder 17: een geweldige prestatie! Helaas werd deze in vijf games verloren, maar natuurlijk een prachtig resultaat deze tweede plaats in de B-klasse!
Janneke en Marlieke speelden in de A-klasse en speelden ook in de leeftijdscategorie hoger mee. Een nieuw probeersel van de NTTB, waardoor ze ook direct kunnen kijken hoe ze wel of niet tegen dat niveau aanzitten.
De hogere categorie bleek voor beiden nog een brug te ver, waarbij Marlieke last had van een enkelblessure dus dit gaf geen heel goed en eerlijk beeld.
In hun eigen leeftijdscategorie (onder 15) behaalde Janneke de kwartfinale en moest toen tegen Marlieke. Dat werd een 3-0 overwinning voor Marlieke die daarna doorstoomde naar de finale. Hierin werd nipt verloren van Floortje Gerritsen. Dus ook voor Marlieke een prima tweede plaats op dit landelijke toernooi.
Al met al kunnen we terugkijken op een mooi weekend, we gaan weer hard trainen om de volgende toernooien nog beter voor de dag te komen.