Familie Yang pakt titels in Hilversum!

Familie Yang pakt titels in Hilversum!

Met drie spelers uit Amersfoort waren er niet veel deelnemers, maar zij lieten zich wel van hun goede kant zien bij de afdelingskampioenschappen in Hilversum! Bas, Daniel en Louisa maakten er een prima dag van.
Er werd begonnen met de dubbel, Daniel speelde een gelegenheidsdubbel met Tristan van Shot. Bas en Louisa speelde samen de dubbel. Het was blijkbaar nog te vroeg en waren beide teams nog niet goed op elkaar ingespeeld. Beide teams konden niet voor een verrassing zorgen wisten niets te winnen.
Na de dubbels werd de jeugdklasse gespeeld: Bas speelde net als Daniel in jeugdklasse 4.

     
Bas begon sterk tegen Tom Ouwerkerk van Bijmaat en wist met goed serveren en zijn harde forehand ballen deze wedstrijd met 3-1 te winnen. Later moest Bas zijn meerdere erkennen in Sam Vijfschaft en Jesper Visscher. Bas werd derde in zijn poule, niet genoeg om door te gaan.
Daniel zat sterk ingedeeld en moest hard werken voor zijn punten. Maar door rustig te blijven spelen en goede openingsballen te spelen wist Daniel naar een 8-4 achterstand op Noah Kuperus in de vijfde game toch te winnen met 11-8. De tweede poule wedstrijd was tegen de nummer 1 geplaatste Koen Gerhards van Hilversum. Dit was een wedstrijd die alle kanten op kon en lang gelijk op ging. De games werden om en om gewonnen, de beslissing moest dus in de vijfde game komen. Wederom bleef Daniel rustig aanvallen en maakte Koen wat onnodige fouten, je kon duidelijk zien dat Koen opgaf. Daniel won de wedstrijd en gaat door naar de kwartfinale.
In de kwartfinale was Daniel in 3 games te sterk voor Jochem Molenaar. Door naar de halve finale, Ruben van Dijk was de tegenstander. Ook deze speler werd aan de triomfwagen van Daniel geknoopt. In de finale was Melle Scholten de tegenstander. De eerste 2 games waren zeer spannend maar Daniel wist deze beide binnen te slepen. De derde game was Daniel los en raakte alle ballen op de goede plek en plaatste deze zeer goed.
Een 3-0 zege en de eerste prijs voor Daniel.

Louisa speelde haar wedstrijden in jeugdklasse 6 welke zeer sterk, met Benjamin (2 koppen groter dan Louisa) duidelijk te sterk was. Ook Mate van Hilversum was te sterk voor Louisa. Met 1 gewonnen wedstrijd tegen Damian was een derde plaats haar deel. Niet voldoende om door te gaan.
Bas en Daniel konden elkaar bij de kadetten 3 elkaar tegenkomen in de finale.
Bas zat in een poule van 3 waarvan er helaas voordat de poule begon 1 speler ziek naar huis was gegaan. Bas moest dus direct zijn wedstrijd winnen om door te gaan. Bas begon met overtuiging en wist met 11-3 de eerste game te winnen. Bas zakte hierna iets weg maar herpakte zich in het tweede deel van deze game en won met 11-9. Met 1 gewonnen wedstrijd door naar de kwartfinale. In deze spannende wedstrijd wist Bas zijn zenuwen goed in bedwang te houden en won in een zeer spannende laatste game met 11-9, door naar de halve finale. Hier was Kevin Bosselaar de tegenstander. Deze was duidelijk een maatje te groot voor Bas. Helaas was de halve finale het Waterloo voor Bas.
Daniel mocht in een poule van 4 de strijd aangaan met Matthijs Smid, Lucas Kamp en Matthijs Kalkhoven. Daniel verloor in zijn poule 2 games en ging met 3 gewonnen wedstrijden door naar de halve finale. Hier was Pepijn Ouwendijk de tegenstander. Pepijn wist niet voldoende tegenstand te bieden aan Daniel en verloor met 3-1, Daniel weer in een finale. Kevin Bosselaar van Hilversum was nu de tegenstander. Game 2 verloor Daniel met 11-8 en de overige games was Daniel duidelijk te sterk voor Kevin. Daniel voor de tweede keer eerste op deze dag!

Louisa speelde in een combinatie poule pupillen/welpen 2 in een 4-kamp. Met Bas als coach werden er 3 van de 4 wedstrijden met degelijk en goed aanvallend spel gewonnen. Louisa eindigde als tweede in de poule, een plaats die recht gaf op de halve finale. In deze strijd mocht Louisa aantreden tegen Nikki Plet. Louisa speelde een goede bekeken wedstrijd en verloor in de halve finale maar 1 game. De finale was gehaald tegen tegenstandster Juul Lamers. Dit was een zeer spannende wedstrijd, in de games werd gestreden tot de laatste punt. Met 11-9, 14-12 en 11-8 wist Louisa ook deze wedstrijd op haar naam te zetten. Ook onze jongste deelneemster was kampioen!

Dus al met al een prima dag voor onze spelers, René (en Bas) bedankt voor het coachen!