Spelers laten zich positief zien in Soest

Spelers laten zich positief zien in Soest

Een ranglijsttoernooi in Soest: wat een heerlijkheid!
Onze spelers hadden er zin in op zaterdag: Sven, Mees, Laurens en Ivo haalden het beste bij zichzelf naar boven.
Sven speelde bij de jongens junioren en verloor hier zijn eerste wedstrijd met 0-3. Maar daarna werd zijn spel steeds beter: met mooie topspinballen en snelle blokballen maakte hij het zijn tegenstanders lastig. Een wedstrijd werd nog heel krap verloren in de vijfde game, maar daarna volgden drie knappe winstpartijen. Hij kan terugkijken op een prima toernooi met een gedeelde derde plaats in zijn poule.
Laurens speelde ook bij de junioren en startte voortvarend: met vier winstpartijen ging hij ongeslagen de laatste ronde in. Helaas was dat met zijn tegenstander Jeffry Scheres ook het geval. Jeffry speelde ook met noppen en kon hier ook nog razendsnel mee draaien en tikken. Laurens deed zijn uiterste best maar moest Jeffry feliciteren. Natuurlijk toch een prima tweede plek voor Laurens waar hij clubgenoot Ivo zou tegenkomen in het hoofdtoernooi…..
Ivo speelde prima in zijn poule: coach René sprak lovend over zijn spinrally’s en voetenwerk. Hij won zijn vier wedstrijden en eindigde dus op de eerste plaats. In het hoofdtoernooi de eerste ronde tegen Laurens: dat werd een spanende wedstrijd. Uiteindelijk won Ivo met 11-8 in de vijfde game van Laurens. In de kwartfinale was Benjamin Slijper zijn tegenstander, Ivo kreeg onvoldoende vat op zijn spel. Met 0-3 werd Ivo aan de kant gezet, einde van een goed toernooi voor Ivo.
Mees speelde bij de kadetten in een vijfkamp. Mees speelde sterk: mooie spinballen en hij maakte goed gebruik van zijn gevarieerde service. Uiteindelijk moest hij Jonne Poels (Gorcum) feliciteren: later bleek Jonne ook zijn B-licentie te halen door de finale te winnen. Met een mooie tweede plaats kwam ook Mees in het hoofdtoernooi en daar trof hij Matthieu Gallery des Granges (Tanaka). Na verlies in de eerste game herpakte Mees zich geweldig. De volgende drie games won Mees en dus ook de wedstrijd! Hierna tegen HBCer Rijk Marttin, in deze wedstrijd kwam Mees net iets te kort. De derde game werd nog wel gewonnen, maar Rijk won de wedstrijd. De finale bij de kadetten werd gespeeld tussen Jonne en Rijk: van beide tegenstanders had Mees krap verloren, dus hij zit er dicht tegenaan!

  

Al met al was het een mooie dag, van de vier spelers kwamen er drie in het hoofdtoernooi en Sven die er net buiten viel: coaches René en Juliet waren trots! Op naar dag twee!

Op zondag waren er vijf spelers aanwezig bij het B-toernooi.
Rikkert startte met een mindere wedstrijd, maar herpakte zich qua spel prima in de tweede wedstrijd. Helaas toch net geen winst. Zijn derde poulewedstrijd kreeg hij cadeau van Milo van Wierst (TTVN), die opgaf vanwege een blessure. In het troosttoernooi was er eerst een beye, daarna speelde Rikkert een mooie wedstrijd tegen Joost van der Weerd (SVE) die hij in de vijfde game knap won. De volgende SVEer was Nick van Dijk, die Rikkert in drie games versloeg. Later bleek dat Nick het troosttoernooi won!
David had last van de gladde vloer in Soest. Maar nadat hij zijn schoenen had uitgedaan en verder speelde op zijn blote voeten kon hij zich beter richten op zijn wedstrijden. In zijn poule verloor David van de zeer sterk spelende Rikke Schilstra (Spaarne), maar hij plaatste zich dus wel voor het hoofdtoernooi. Hier wachtte Maurice Storteboom (Argus). In een prachtige wedstrijd met lange rally’s en mooie reddingen van David moest hij zijn tegenstander toch feliciteren. Einde hoofdtoernooi voor David.
Olaf speelde bij de kadetten en dat was tegen allemaal landelijke spelers! Dus vooral veel leren vandaag en daar had Olaf met zijn nieuwe rubber wel zin in. Hij speelde lekker, maar de strijd was natuurlijk niet echt gelijkwaardig. In het troosttoernooi speelde Olaf een hele spannende wedstrijd tegen Joel Nabarro, maar helaas verloor hij de vierde game met 10-12.
Marit speelde bij de meisjes kadetten in een vijfkamp. Na drie verliespartijen won Marit van Carlijn Kusters: een keurige prestatie! In het troosttoernooi verloor Marit in vier games van Eef Dekker, dat betekende het einde van het toernooi.
Anouk speelde een vijfkamp bij de meisjes pupillen. Er waren een paar bekende tegenstandsters bij voor Anouk, dus ze wist dat ze volle bak moest gaan! Anouk speelde geconcentreerd, maar liet wel hele wisselende games zien. Uiteindelijk won ze knap drie wedstrijden en verloor ze nog in vijf games van Eline Smeets. Met een tweede plek naar het hoofdtoernooi waar Vera Kastelein  haar tegenstandster was. Met 3-0 zette Anouk Vera aan de kant en dat betekende een plek in de halve finale! Daar wachtte Kaera Yi, ook een bekende voor Anouk. De eerste game was voor Anouk, maar daarna drie games voor Kaera, dus helaas niet in de finale. Toch een mooi toernooi gespeeld, met een paar knappe overwinningen.

Al met al waren het twee mooie dagen, onze ‘buurtjes”  van SHOT Soest hebben dit toch maar even mooi voor ons georganiseerd!
Iedereen bedankt voor het halen/brengen/coachen/supporteren!