Finale Middenmeerkampen: 3e plaats voor Joost!

Finale Middenmeerkampen: 3e plaats voor Joost!

Met zeven spelers en twee coaches hadden we een mooi aandeel in het deelnemersveld in Nieuwegein. In alle ratingklasse was er een vertegenwoordiger uit Amersfoort, dus we hadden het mooi verdeeld.
Maartje en Rody speelden in ratingklasse 1 en hadden een zware dag.
In de zeskamp won Rody van Maartje, en hier bleef het bij qua winstpartijen. Dapper gestreden, maar de tegenstanders waren vaak toch wel een maatje te groot. De wedstrijden tegen Denis Dimitrov (SVE) leverde nog de meeste winstkansen op: zowel Maartje als Rody verloren met 2-3.

Joost speelde in ratingklasse 2 en moest het vooral opnemen tegen de jeugd uit Hilversum. Hij begon met drie verliespartijen, maar daarna herpakte hij zich prima. Met drie winstpartijen hierna eindigde hij op de derde plaats: een mooie resultaat!

Bas van den Boom speelde in ratingklasse 3 en ook in deze poule bleef het tot het laatste moment spannend.  Bas speelde deze dag wat wisselvallig en de krachtverschillen in deze poule waren klein. Uiteindelijk won hij drie wedstrijden net als Liam Mohlman (Hilversum). Op onderling resultaat werd Bas zesde. Wel wist hij bijvoorbeeld van de nummer twee te winnen, dus dat bewijst dat het een spannende poule was.

Thom speelde in ratingklasse 4 en voor hem werd het de dag van “net niet”. Met twee wedstrijden krap in vijf games verloren en vier winstpartijen (waaronder winst op de uiteindelijke winnaar) eindigde hij op de gedeelde derde plaats. Omdat hij van Niels Brinkman (Hilversum) had verloren eindigde Niels op de derde plek en werd Thom vierde. Helaas dus net buiten de prijzen…..

Hanno en Bas Luiten speelden in ratingklasse 5 en deden dit vol overgave. Bas won van Sai-Kee-LI (Almere United) en liet in de andere wedstrijden mooie forehand aanvalsballen zien. Helaas niet genoeg om nog meer wedstrijden te winnen, maar zeker hard gewerkt deze dag!
Hanno won van Bas en van Sai-Kee-LI waarbij deze laatste wedstrijd superspannend was: met 8-10 achter in de vijfde game wist Hanno het tij te keren en de winst met 12-10 binnen te slepen. Een mooi resultaat en uiteindelijk was de zesde plaats in de achtkamp het eindstation voor hem.

Het was weer een leerzame dag voor iedereen, ouders en coaches (Gert Jan, Juliet) bedankt voor de begeleiding vandaag. Nu is er voor de meeste spelers even rust, nog enkele trainingen en dan straks genieten van de vakantie.

Op 1 september staat het volgende grote toernooi voor de deur: ons eigen Keistadtoernooi in sporthal de Bieshaar!