Finale Middenmeerkampen: een zware dag voor Amersfoortse jeugdspelers

Finale Middenmeerkampen: een zware dag voor Amersfoortse jeugdspelers

Met 7 jeugdspelers was Amersfoort goed vertegenwoordigd bij de finales van de Middenmeerkampen in Nieuwegein.
De avond voor het toernooi startte was er een afmelding van Louisa die zou starten in  ratingklasse 5: haar dansvoorstelling was verplaatst en omdat Louisa de hoofdrol had kon zij niet ook in Nieuwegein verschijnen: dat was voor iedereen wel een teleurstelling.
In ratingklasse 4 speelden Bas, Anouk en Daniël. In de vorige rondes was dit drietal altijd bovenin de eindstanden te vinden, maar op deze finaledag verliep het helaas anders. De spelers waren allemaal erg aan elkaar gewaagd, en er zaten allerlei spelsystemen in deze poule. Vooral voor de jongere spelers heel veel leermomenten met niet altijd het gehoopte resultaat….
Anouk won van Bas in de eerste wedstrijd, maar liet daarna steekjes vallen tegen Tristan Olff (SHOT), tegen Daniël en Kasper Marinus (ZTTV). Ze eindigde hierdoor op de vierde plek, net achter de prijswinnaars.
Bas won één wedstrijd en eindigde helaas op de achtste plaats. Ook hij had kansen genoeg, maar soms was het gewoon net niet.
Daniël had een langzame start en won in zijn laatste wedstrijden van Bas, Anouk en Koen Gerhards (Huizen). Hierdoor eindigde hij uiteindelijk op de vijfde plaats.

In ratingklasse 3 speelden Olaf en Mees. De eerste wedstrijd was direct tussen de twee neefjes: Olaf won met 3-1 van Mees. Mees kwam hierna iets beter op gang en won uiteindelijk drie wedstrijden: een zesde plek was voor hem het eindresultaat. Olaf won ook nog een wedstrijd: hij werd hierdoor achtste in de negenkamp.
Maar ook in deze negenkamp waren de verschillen klein: er werden veel spannende wedstrijden gespeeld.
In ratingklasse 2 speelde Laurens, het bereiken van deze finaleplaats was voor hem al een heel mooi resultaat. Maar zoals we Laurens kennen ging hij er vol voor op deze finaledag.
Games won hij genoeg, maar helaas nooit drie in dezelfde wedstrijd: een achtste plek was het eindresultaat. Er had volgens Laurens echt wel meer ingezeten, maar helaas niet vandaag.

Al met al wel een leerzame dag, met helaas geen prijzen voor onze Academiespelers.
Coaches René, Frank, George en Juliet bedankt.
Ouders bedankt voor de support.
Voor de meeste spelers was dit het laatste toernooi van het seizoen, even een welverdiende pauze en in augustus pakken we het dan weer op.