Zeven deelnemers naar finale Middenmeerkampen!

Zeven deelnemers naar finale Middenmeerkampen!

Op drie locaties waren onze spelers actief in de halve finales van de Middenmeerkampen. Gelukkig waren er weer veel coaches en begeleiders bereid om onze spelers bij te staan. Hieronder de (korte) verslagen van al onze deelnemers:

Ratingklasse 1 in Hilversum:
David was na een vrije voorronde toe aan zijn eerste wedstrijden in de hoogste ratingsklasse. Dit niveau kan David nog niet helemaal aan maar hij zat er telkens wel goed bij. David verloor 3 wedstrijden in 5 games voornamelijk op conditie. De tegenstanders konden goed tegen het verdedigende spel van David spelen. David wist alleen van Rik van Es (Hoogland) te winnen. Al met al een leerzame dag maar niet voldoende voor de finale.
Rik had misschien iets te veel feestjes gehad vanwege zijn behaalde diploma: het werd niet echt zijn dag. Nog wel 2 wedstrijden met 2-3 verloren, maar aan het einde van de dag stond hij met lege handen. Voor Rik was dit nu echt het laatste jeugdtoernooi: we zien hem weer terug bij de senioren.

Ratingklasse 2 in Soest:
Tessa mocht in haar poule beginnen tegen Ivo. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen, een goed begin. Helaas moesten we tot de allerlaatste wedstrijd wachten voordat Tessa weer een wedstrijd wist te winnen. Dit werd een duidelijke 3-0 tegen Jesper Jansen van Rega. Plaats 6 was het eindresultaat.
Ivo verloor zijn eerste wedstrijd van Tessa maar wist in zijn derde wedstrijd in een spannende strijd met 3-2 te winnen van Bart den Boef van Almeerspin. Voor Ivo was alleen nog de laatste wedstrijd van de dag een overwinning. Dit werd een relatief eenvoudige 3-1 overwinning tegen Luuk Houtgast van Shot.
Jona speelde met het bat van zijn vader en wilde tijdens het toernooi ook de korte nop op zijn backhand testen. Dit spel was Jona nog niet meester en hij wisselde na 3 wedstrijden weer terug naar zijn eigen bat. Jona kwam de hele dag niet in zijn spel en had een echte off day. Jona wist wel enkele zwaar bevochten games te winnen maar kwam niet tot een gewonnen wedstrijd. Helaas niet voldoende voor de finale een 9de plaats.
Laurens werd donderdagochtend opgeroepen als reserve speler en wilde deze plaats graag invullen. Na een goede gewonnen openingswedstrijd tegen Jona en direct een overwinning op Jeroen Lugtenburg van Hilversum lagen er kansen voor Laurens om door te dringen naar de finale ronde. Na twee verliespartijen herpakte Laurens zich en won met 3-1 van Jurre de Bree. Dit maakte 3 gewonnen wedstrijden voor Laurens wat betekende dat, als hij nog een wedstrijd zou winnen, hij een plek in de finale zou kunnen bemachtigen. Na een sterk optreden van de uiteindelijke poule winnaar Jip Weijers, had Laurens nog 1 kans om zijn plek voor de finale te bemachtigen. En dat deed hij met stijl door zijn laatste wedstrijd te winnen met 3-1 van Gabriel Ikachamene. Een wel verdiende 4de plaats en een plek in de Finale!

Ratingklasse 3 in Hilversum:
Mees, Olaf en Rody speelden hier.
In deze ratingklasse viel vooral op dat het niveau van de spelers dicht bij elkaar lag. Er werden dan ook veel spannende wedstrijden gespeeld. En het bleef tot het einde toe spannend of ze zich zouden plaatsen voor de finale.
In elke poule mochten de nrs 1 tm 4 door naar de finale. Mees en Rody speelden in een poule van 8 en Olaf in een poule van 7.
In de laatste ronde konden zowel Mees als Rody zich nog plaatsen als 4e. Uiteindelijk werd Mees 4e en ging Rody er nipt uit. Ondanks een goede laatste partij van hem die hij verloor in 5 games van de nummer 1.
In de poule van Olaf eindigde Olaf met 2 andere spelers gelijk met 3 gewonnen wedstrijden. Twee van de 3 mochten door naar de finale. Op basis van onderling resultaat ging Olaf  door.
Een prima resultaat van onze drie deelnemers in deze ratingklasse: alle 3 door!

Ratingklasse 4 in Huizen:
Ook hier 3 deelnemers uit Amersfoort: Bas, Anouk en Daniël.
Anouk en Daniël zaten bij elkaar in de poule: de onderlinge wedstrijd werd met 2 punten verschil in de vijfde game door Anouk gewonnen! Uiteindelijk werd Anouk eerste in deze poule en Daniël eindigde op de tweede plaats.
In de andere poule deed Bas zeer goede zaken: na vijf gewonnen wedstrijden was duidelijk dat ook hij in de finale gaat spelen! Bas speelde goed en kon de tactische aanwijzingen van de coach goed opvolgen.
Op naar de finale voor deze drie kanjers!

Ratingklasse 5 in Huizen:
Niek was hier onze enige deelnemer: hij deed flink zijn best. Een keer mocht de tegenstander hem feliciteren (in zijn laatste wedstrijd!), de andere wedstrijden werden helaas verloren door Niek. Geen finaleplek voor hem, maar wel weer veel wedstrijdervaring opgedaan! Coach Eric was tevreden over hem: hij luisterde goed naar de aanwijzingen en bleef er voor knokken.

Ratingklasse 6 in Hilversum:
Louisa stond als eerste geplaatst in de poule en ging door met het goede spel wat Louisa in de voorronde liet zien. Slim serverend en goed plaatsend werd de ene wedstrijd makkelijk en de andere wedstrijd iets moeilijker binnen gesleept. De laatste wedstrijd tegen Tijn Gooskens van Shot werd een hele lastige wedstrijd. Na de eerste game kwam Louisa naar de kant en zei “hij is echt goed”. Inderdaad hij was echt goed en Louisa verloor dan ook in de vijfde game. 3 spelers met 4 gewonnen wedstrijden, na het tellen van punten eindigen Louisa op een nette tweede plaats. Door naar de finale in Nieuwegein.

Al met al dus zeven spelers naar de finale: een mooi resultaat.
Alle coaches bedankt voor de begeleiding van onze spelers, supporters bedankt voor jullie positieve aandacht!