Olaf en Rikkert winnen B-licentie in Aalsmeer

Olaf en Rikkert winnen B-licentie in Aalsmeer

Het B-kwalificatietoernooi in Aalsmeer is al gericht op het volgende seizoen: de spelers en speelsters spelen in hun leeftijdscategorie waar ze volgend jaar ook in gaan spelen. 7 Academiespelers waren actief bij dit toernooi met uiteindelijk twee prachtige B-licenties voor Rikkert (junioren) en Olaf (kadetten).

We reisden af met 7 spelers en 3 coaches en iedereen begon in een meerkamp.
Marit speelde bij de meisjes kadetten in een zeskamp en startte prima: met rustig en bekeken spel wachtte ze haar kansjes af om te scoren en won ze 4 wedstrijden op rij. Hieronder zat ook een overwinning op Lara Eleveld (SVE): een knappe prestatie! De laatste wedstrijd tegen Aniek Jansen (Rega) werd een lastige: een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Marit werd wat onrustiger, en uiteindelijk verloor ze in de vijfde game. Hierdoor kwamen de dames samen op de eerste plaats en werd Marit tweede op onderling resultaat. Wel door naar de volgende ronde, en daar wachtte Eef Dekker (Stiphout). Marit verloor in 4 games, maar kan zeker terugkijken op een mooi toernooi.
Mees speelde bij de kadetten en won heel knap 3 wedstrijden waaronder ook van de latere nummer 1! Mees vond zelf dat hij minder goed speelde tegen de nummers laatst uit zijn zeskamp: “tegen betere spelers speel je gewoon lekker”. Uiteindelijk eindigde hij op de gedeelde derde plaats en je raadt het al: Mees werd vierde en dus uitgeschakeld voor het vervolgtoernooi.
Olaf won ook 3 wedstrijden, en hij eindigde daardoor op de derde plaats in zijn zeskamp en speelde wel het vervolgtoernooi. Daar won hij eerst met 3-1 van Xander de Rooij (TIOS) en daarna met 3-0 van Rijk Marttin (HBC). Een hele knappe prestatie van Olaf, die rustig en bekeken speelde en zich goed concentreerde tijdens de wedstrijden. Een prachtige beker en zijn B-licentie voor het volgende seizoen!
Jona speelde voor het eerst bij de junioren en dat was wel even wennen, maar dat ging hem prima af. Met 2 winstpartijen deed hij het goed. Ook in zijn verliespartijen pakte hij games dus voldoende mogelijkheden voor Jona in de juniorenklasse volgend jaar. Voor dit toernooi was het niet genoeg om in het vervolgtoernooi te komen, maar er volgen nog genoeg momenten om te laten zien wat hij waard is.
Ivo zat in een sterke juniorenmeerkamp en kwam 1x tot winst. Dit was niet genoeg voor de vervolgrondes, maar ook voor Ivo zijn er nog voldoende toernooien het volgende seizoen.
David speelde een prima zeskamp. Met 4 snelle overwinningen (waaronder 1 game met 11-0) was de laatste wedstrijd de strijd om plek 1: tegen Daan van der Heijden (TIOS). De eerste game was duidelijk voor Daan met prachtige backhand spinballen maakte hij het David lastig. Maar David pakte het goed op en uiteindelijk was de winst met 3-2 voor David. Eerste in zijn meerkamp en dus door naar de volgende ronde. Hierbij wel wat pech: hij moest tegen Victor Gallery des Granges zijn collega verdediger van Tanaka. Victor was in deze wedstrijd duidelijk de meerdere van David en won met 3-0. Hierbij was de plaatsing dus net even ongelukkig: bij het volgende toernooi pakt het vast beter uit voor David.
Rikkert had net zijn B-licentie veroverd en moest hem nu al weer verdedigen….. Maar daar ging hij voor: hij won 3 wedstrijden in zijn zeskamp en dat was net genoeg om derde te worden en in het vervolgtoernooi terecht te komen. Hier startte Rikkert tegen Robin Smits (Valkenswaard) en die werd met 3-1 gewonnen. Hierna de finale om de B-licentie tegen Middelburger Ewout van Dijken. Rikkert speelde goed bij tafel, gedreven en geconcentreerd: met 3-0 mocht hij zijn B voor het volgende seizoen behouden! Een knappe prestatie!

Olaf, Rikkert, Luuk en Anouk hebben dus bij de start van het nieuwe seizoen een B-licentie: een mooi begin om verder uit te bouwen……..

Al met al weer mooie resultaten van onze spelers, coaches Frank, René en Juliet bedankt, Rina bedankt voor het rijden en het supporteren!

5D053867 5D054000