Jonas en David stranden in halve finale in Soest

Jonas en David stranden in halve finale in Soest

Bij het Jeugdranglijsttoernooi speelden maar liefst negen spelers van de Academie mee. Een flink aantal, dus genoeg werk aan de winkel voor de coaches Andries, Thomas, Bas en Juliet.
David (uitkomend voor zijn club Huizen) speelde een goed toernooi in de categorie O17. Hij won zijn meerkamp en drong door tot de halve finale. Hierin moest hij tegen SVOer Ruben Kroon waar hij ook in de competitie tegen speelt. Helaas was Ruben in drie games te sterk voor David.
Coen speelde ook O17 en speelde in een zeskamp. Na drie verloren wedstrijden wist hij de laatste twee met overmacht te winnen: hij was tevreden over zijn spel.
Bram speelde een goed toernooi, in zijn meerkamp won hij drie wedstrijden. Hij liet goed plaatsingsspel zien, coach Thomas was tevreden met het resultaat (en Bram ook!).
Nick en Jesper speelde in de categorie O15 en dat was een hele kluif. Beide jongens deden hun uiterste best, maar wisten helaas geen wedstrijd te winnen.
In O13 hadden we drie spelers: Furion, Tom en Jonas. Tom won in zijn meerkamp drie wedstrijden: een prima resultaat. Vooral de (verloren) wedstrijd tegen Taha Mansri was er een met prachtig spel: helaas verloor hij deze in vijf games.
Furion werd in zijn meerkamp tweede en mocht door naar het vervolgtoernooi. Hier stuitte hij op teamgenoot Jonas. Dit werd een wedstrijd zonder coach en het ging heel lang gelijk op. Uiteindelijk won Jonas, en was een plek bij de beste acht het eindstation voor Furion.
Jonas won zijn meerkamp en stuitte in het vervolgtoernooi dus op Furion. Na deze winstpartij stond hij in de halve finale. Helaas was Illion Zwart (Hilversum) een maatje te groot dus dit werd zijn eindstation.
Felix speelde O11. Na twee winstpartijen was de koek op voor hem, hij eindigde uiteindelijk op een derde plaats: net niet genoeg voor het vervolgtoernooi.

Al met al was het een mooie dag met goed spel en mooie leermomenten.

Het toernooi werd georganiseerd door SHOT Soest en het was weer prima geregeld. Lege tafels werden benut door wedstrijden te verplaatsen, daardoor konden veel wedstrijden eerder gespeeld worden. Fijn voor sporters, coaches en ouders!

Iedereen weer geweldig bedankt voor jullie inzet en support!