Afdelingskampioenschappen 2023 goed bezocht door onze spelers.

Afdelingskampioenschappen 2023 goed bezocht door onze spelers.

Januari is de toernooienmaand en het belangrijkste toernooi is wel de afdelingskampioenschappen in Hilversum. Op twee dagen worden daar de titels voor 2023 verdeeld en de eerste dag waren daar van ons Felix, Nick, Jonas en Tom aanwezig.
In het dubbel bereikten na een prima kwartfinalepartij Tom en Jonas de halve finale, de tegenstanders waren toen helaas net iets te sterk. Nick en Felix wonnen 1 dubbelpartij, dat was niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.
In het enkelspel speelden Nick en Jonas in ratingklasse 4. Nick won zijn poule en Jonas werd in zijn poule tweede. Hierna moesten ze in de eerste ronde van het vervolgtoernooi tegen elkaar. Jonas won die wedstrijd waardoor hij bij de beste 8 kwam, en Nick helaas werd uitgeschakeld.
Helaas werd Jonas in de volgende ronde uitgeschakeld, dus dit toernooi geen bekers voor deze heren.
Felix en Tom speelden in ratingklasse 5 en zaten zelfs bij elkaar in de poule. Tom won de poule met 3 gewonnen wedstrijden, Felix won 1 wedstrijd en werd derde. Hierdoor ging Tom door naar de bovenste plaatsen, Felix speelde het vervolg om de plaatsen 17 t/m 32.
Tom speelde een spannende wedstrijd maar verloor in vier games, dus ook hij eindigde bij de beste 8.
Felix speelde na een aantal vrije rondes nog 1 wedstrijd die hij in drie games verloor.

Al met al lekker veel gespeeld door de mannen, de coaching was prima geregeld met Bas van den Boom, René en Juliet. Iedereen bedankt voor de inzet en het enthousiasme!

Op de tweede dag speelden Anouk, Thom Bleeker, Thomas Marres, Coen, Dominique, Janneke, Marlieke, David en Bram mee. Qua coaching werden de spelers meestal door hun eigen clubcoaches begeleid dus voor ons viel het werk wel mee.
Thomas haalde het hoofdtoernooi en werd uitgeschakeld door Jurre de Bree, in het dubbel met Sam Groenewoud behaalden ze de beste 8. Ook Thom haalde knap het hoofdtoernooi, maar moest zijn tegenstander Rick Bakker daarna feliciteren. In het dubbel met Anouk behaalden ze de beste 8.
In de ratingklasse 2 speelden David, Dominique, Timon, Janneke en Coen in het troosttoernooi. Timon won van Janneke, Dominique van Coen, David van Dominique en uiteindelijk stonden David en Timon in de finale. David won deze in vier games.
Marlieke speelde in ratingklasse 1 en won knap van Jasper van Doorn. Daarna in het troosttoernooi verloren van Koen Houtgast. Uiteindelijk won zij wel de meisjesbeker van de afdeling.
Bram speelde in ratingklasse 3, haalde het hoofdtoernooi maar verloor daar zijn volgende wedstrijd.
Bram behaalde met Timon wel de eerste prijs in het dubbelspel in de rating 2 klasse.

           

Ook dit was een lange dag met veel wedstrijden voor onze spelers. Dank aan de coaches, toeschouwers en de organisatie.
Op naar de competitie en de volgende toernooien!

Alle prijswinnaars AK 2023