JRLT Soest: Dominique wint een B-licentie!

JRLT Soest: Dominique wint een B-licentie!

Dit weekend is er ook weer een start gemaakt met de reguliere jeugdtoernooien en het eerste grote toernooi was lekker dichtbij in Soest.
Er waren veel spelers actief die bij de tafeltennisacademie trainen.

Op zaterdag speelden daar Timon en Tom (Over ’t Net), Thom en Kelvin (Hoogland), Dominique (Almere United) en David (Huizen/Over ’t Net) mee.
De zaal was mooi opgebouwd en met 29 tafels zag het er strak uit. De spelers waren al vroeg aanwezig, en hadden er zin in.

Tom en Felix speelden een tienkamp in de klasse O11. Best een uitdaging om zo lang geconcentreerd te blijven, maar dat lukte best goed. Enkele spelers waren duidelijk (nog) een maatje te groot voor onze jongens maar er werd goed tegenstand geboden. Uiteindelijk werd Tom 8ste en Felix 7e. Na de negen wedstrijden stonden de jongens gewoon nog tegen elkaar te spelen: wat een conditie voor deze heren!

Kelvin speelde O13 in een zeskamp, hij kwam in een driehoekje terecht maar had gelukkig het beste gamegemiddelde waardoor hij eerste werd. In het vervolgtoernooi eerst een bye, en daarna een prachtige winstpartij in de halve finale. In de finale was Greg Jansen in vijf games net te sterk, maar toch een prachtig resultaat behaald vandaag!

David speelde O15 in een zevenkamp en wist al zijn wedstrijden winnend af te sluiten (met maar 2 verloren games!). In de halve finale verloor David in vier games van de latere winnaar.

Thom en Timon zaten bij elkaar in de poule bij O17. Het was een zevenkamp en Timon wist twee wedstrijden te winnen. Thom wist vijf wedstrijden te winnen, maar verloor van Koen van den Berg. Hierdoor eindigde Thom op de tweede plaats, maar mocht hij gelukkig wel door naar het vervolgtoernooi. Daarin won hij van Daniël van der Heide (Bijmaat), maar verloor in de halve finale van de latere winnaar Jasper van Doorn (SHOT Soest).

Dominique speelde O15 in een zeskamp en kwam ook in een driehoekje terecht. Ook voor haar pakte dat goed uit en werd ze eerste in de zeskamp. In het vervolgtoernooi won ze de halve finale en de finale dus een prachtige eerste plaats en een B-licentie! Klasse gedaan!

Op zondag werd het B-toernooi gespeeld en hier kwam Thomas in actie O15.
Hij zat in een zeskamp en begon sterk met een 3-0 winst op Vincent Hoogland (Hilversum). Hierna volgden twee ongelukkige wedstrijden, er waren best winstkansen voor Thomas maar hij kon net niet doordrukken in de beslissende fases van de games. Uiteindelijk nog 1 winstpartij, maar het totaal was niet genoeg om door te gaan naar het vervolgtoernooi.

Al met al was het een leerzaam weekend, het allerbelangrijkste was natuurlijk dat onze spelers weer lekker veel wedstrijden konden spelen.
Dank aan alle coaches en ouders, het is fijn om de betrokkenheid van iedereen weer te voelen!