Layla wint tweede prijs bij afdelingskampioenschappen

Layla wint tweede prijs bij afdelingskampioenschappen

Vooraf hadden de trainers en coaches al gezien dat het voor de meeste Academie-spelers vooral een dag van veel leren zou worden op de afdelingskampioenschappen in Hilversum. Veel spelers speelden een ratingklasse hoger dan het afgelopen jaar, en dat betekent dus ook zwaardere tegenstanders. Toch kunnen we terugkijken op een goede dag: drie spelers in een halve finale en Layla die een knappe tweede prijs binnensleept.
Met 11 spelers en 5 coaches heeft Amersfoort zich laten zien in Hilversum.
Het begon al vroeg met alle dubbelwedstrijden: helaas wist geen enkele Amersfoortse combinatie zich te plaatsen voor de vervolgronde. Dus alle pijlen konden gericht worden op het enkelspel, waarin iedereen in twee klasses kon spelen: de leeftijdklasse en de ratingklasse.

Mart kwam in zijn ratingklasse niet door de poule, in zijn kadettenklasse bereikte hij knap de halve finale. Hierin moest hij het opnemen tegen Victor van de Most (Veenland). Het was een goede wedstrijd, maar helaas voor Mart waren zijn topspinballen niet altijd succesvol.  Mart verloor deze wedstrijd met 1-3, dus helaas geen finaleplaats voor hem.
Maartje zat bij de meisjesklasse in een zware poule en kon hierin niet tot winst komen. In de ratingklasse won ze 1 wedstrijd: niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.
Laurens speelde (volgens eigen zeggen) niet goed. In zijn beide klassen kwam hij in de poules 1 keer tot winst en verloor hij er ook 1: helaas voor hem dus uitgeschakeld.
Hanno had een zware dag: ook hij vond zijn Waterloo in de poulefase.
Niels had een zware indeling bij de kadetten 1: de landelijke spelers Patrick Nieuwendijk (kampioenspoule) en Tobias Kers waren een maatje te groot. In zijn ratingklasse had hij de pech dat er een tegenstander niet was: hierdoor kon hij maar één wedstrijd spelen en die verloor hij met 3-4. Het spel wat Niels liet zien was prima, dus op zich een prima opwarmertje voor de competitiestart.
Tessa moest het in de meisjes 1 klasse opnemen tegen twee gerenommeerde tegenstandsters: Heleen Hop (komend half jaar spelend in de eredivisie bij de dames van Hilversum) en Harriet Dubbink (komend jaar landelijk B bij SVE). Maar zoals we Tessa kennen liet ze zich niet van haar stuk brengen: Tessa speelde actief en onbevangen met wel degelijk winstkansen tegen Harriet. Uiteindelijk ging het dan in de laatste fases van de games net mis, maar verlies van 2-3 tegen Harriet en 1-3 tegen Heleen is beslist geen schande! In de ratingklasse ging het duidelijk wat minder, verlies in de poule was niet echt nodig geweest.
Layla zat in de meisjes 2 klasse in de poule bij de als nummer 1 geplaatste: Neha Gupta (Hilversum). In een super spannende partij wist Layla deze met 16-14 in de vijfde game te winnen: een prachtige prestatie! In de finale was Daphne Tollenaar (ZTTV) een maatje te groot voor Layla: een 0-3 nederlaag. Maar toch weer een prima prestatie van Layla, die na het succes van het behalen van haar B-licentie in Hoorn haar goede ontwikkeling doorzet met deze prijs.

20150117_182302   Layla met haar tweede prijs in de meisjes 2 klasse!
Ivo speelde in de junioren 2 klasse, won hier van Lars Smit (Gispen), maar verloor van de landelijk C speler Jasper Tax (Huizen). Ook in zijn andere klasse wist Ivo de poulefase niet te overleven.
Luuk, Rik en Rikkert speelden in de hoogste juniorenklasse en in de hoogste ratingklasse.
Rikkert speelde in beide poules alleen maar tegen landelijke spelers. Voor hem mooi om te ervaren hoe dicht hij hier al tegenaan zit: helaas kon hij geen wedstrijden winnen maar met zijn prima service en goede openingen kon hij menig puntje scoren.
Luuk werd in de ratingklasse uitgeschakeld door Patrik Roest (landelijk A bij Hilversum), bij de junioren won hij heel knap zijn poule. Hij won van zijn teamgenoot bij TTVN (Oscar Delissen) en van Youri Tax (Huizen). In de halve finale moest Luuk tegen……Patrik Roest! Het werd een mooie open wedstrijd, waarbij Luuk liet zien goed mee te kunnen met het landelijk A niveau van Patrik. Ondanks voorsprongen (5-0, 8-4) kon Luuk de beslissende game niet winnen en sneuvelde hij in de halve finale. Een mooi resultaat om op terug te kijken.
Rik overleefde de poulefase in de ratingklasse niet: Tim van der Leeden was in zijn poule de grote man.  Bij de junioren won Rik van Manuel Rincon (SVE) en van Jorrit van der Kooij (landelijk A bij VTV). Hij verloor van Mak Temmet (Huizen) maar door de knappe winst op Jorrit werd Rik eerste in zijn poule. Dus ook voor hem de halve finale, hier was Joeme Tepa (Almeerspin) de tegenstander. Rik was hier niet tegen opgewassen: een 0-3 nederlaag was het gevolg. Toch ook voor hem een mooi resultaat in zijn laatste juniorenjaar: bij de beste vier junioren van de afdeling midden!

De halve finales bij de junioren: Luuk en Rik in actie:

20150117_165024

Het was weer een lange dag, voor spelers, ouders en coaches. Mark, Rogier, René, Erwin en Henk bedankt voor het begeleiden van al deze spelers. Er is weer veel geleerd en de spelers zijn warmgedraaid voor een mooie competitiestart over twee weken.