Vier Academie-spelers met prijs naar huis

Vier Academie-spelers met prijs naar huis

Op de eerste dag van de afdelingskampioenschappen van de afdeling Midden heeft de jeugd uit Amersfoort het goed gedaan: maar liefst 4 spelers kwamen met een prijs terug in Amersfoort!
Bij de meisjes welpen / pupillen speelden Marit en Anouk.  Marit werd eerste in haar poule, en moest hierna aantreden tegen de als eerste geplaatste Lara Eleveld (SVE). Helaas wist ze deze wedstrijd niet te winnen. Voor Anouk was het eigenlijk een oneerlijke strijd: ze moest tegen veel oudere speelsters aantreden en dat was  geen makkelijke opgave. Anouk kwam niet door haar poule.
In de open klasse bereikte Marit de finale, maar moest hierin haar tegenstander Damian Smits (Bijmaat)  feliciteren. Een mooie tweede plaats dus voor Marit.
Joost kwam in zijn enkelspelklasse tot de halve finale. Joost kon deze dag niet helemaal laten zien wat hij in huis heeft: zijn forehand opening liep niet erg lekker en dat kostte hem veel punten. Wel weer veel geleerd vandaag natuurlijk.
Ewout speelde een goed toernooi: hij won zijn poule in de jeugdklasse. Hij won ook  de kwartfinale, maar helaas ging de halve finale tegen Giel  Hastenberg (ZTTV) verloren.

20150110_144938              20150110_160930
Olaf en Mees speelden in de pupillen 3 klasse, beiden werden tweede in hun poule. Ze moesten tegen elkaar in de kwartfinale. Olaf wint met 3-1 van Mees. Olaf wint ook de halve finale met 3-1 van Ronnie Pietersen (Shot). Hierna de finale en dat was een spannende wedstrijd:  hij wint de finale met 3-2 van Max Hendrickx (SVE) waar hij in de poule nog met 3-0 van verloor.
In de pupillen 4 klasse ging Bas door als 1e in de poule. Hij won een spannende wedstrijd met 3-1 tegen Sander van Doorn (WIK)  en ook de finale wordt met 3-2 tegen Vincent de Boer (Elan) door Bas gewonnen.
Daniel bereikte in het enkelspel de halve finale, in het dubbel deed hij het met Damian Smits (Bijmaat) nog beter: ze wonnen de dubbelspelklasse !
De andere dubbelcombinaties deden het wisselvallig,  Mees en Olaf eindigden gelijk met de andere combinaties maar gingen niet door. Hetzelfde deden Bas en Ewout: het bijzondere was wel dat Bas en Ewout wisten te winnen van de latere kampioenen!!

Alle ouders en coaches (Frank, Koen, René)  bedankt voor de begeleiding en de support deze dag.
Op naar de volgende toernooidag: zaterdag 17 januari is het de beurt aan de spelers met de hogere ratings.

Olaf, Marit, Bas en Daniel met hun prijs:

20150110_165055