Luuk met drie dames naar afdelingsfinale N.J.M.

Luuk met drie dames naar afdelingsfinale N.J.M.

Op zondag 4 oktober werd in Hilversum de voorronde gespeeld van de nationale jeugdmeerkampen. Namens de Amersfoortse clubs kwamen 6 spelers in actie: Luuk van Amstel, Sem Mulder en Olaf Kooiman van Hoogland en Rikkert Menses, Ivo Heitlager en David Vrijhoeven van Over ’t Net.
De Amersfoortse meisjes (Anouk, Marit en Layla) kwamen nog niet in actie: voor hen wacht direct de afdelingsfinale.

De junioren speelden in een zevenkamp en een achtkamp. Het niveau was flink hoog: een groot aantal landelijke spelers dus er werd wel wat gevraagd van ze.
Rikkert zat in de meerkamp met twee landelijk A spelers. Uiteindelijk won hij van Thijs Beentjes (Rega) en Justin Seure (ATC Almere). Aan het einde van de dag was hij niet tevreden: volgens hemzelf had hij nog twee partijen meer kunnen winnen. Rikkert eindigde op de vijfde plaats: net niet genoeg voor de afdelingsfinale.
Ivo en Luuk zaten bij elkaar in een achtkamp. Ivo liet mooi spel zien, maar ook voor hem waren de landelijke spelers net een maatje te groot. Na vijf verliespartijen liet hij zien dat hij over een prima mentaliteit beschikt:  hij won in een prima wedstrijd van Eric de Boer (1e klasse speler van Hilversum) en ook zijn laatste wedstrijd werd een overwinning tegen Michiel van den Berg (Gispen). Ivo eindigde op de zesde plaats.
Luuk begon met vier winstpartijen, zijn vijfde wedstrijd tegen Manuel Rincon (SVE) was een lastige. Luuk verloor met 1-3, maar herstelde zich gelukkig direct daarna met een winstpartij op Gino Kader (TTVN). In zijn laatste wedstrijd tegen Willen Bakers (VTV) was het een duidelijke 0-3 voor Willem. Hierdoor eindigde Luuk op de derde plaats en voor hem dus wel een plekje in de afdelingsfinale op 25 oktober.
Bij de kadetten speelden Sem en David en zij zaten ook nog bij elkaar in de poule. Voor Sem was het een dag van genieten en leren en dat heeft hij zeker gedaan. Hij moest al zijn tegenstanders feliciteren, maar hij heeft geknokt voor wat hij waard was en mooie dingen laten zien.
David begon veelbelovend met vijf winstpartijen. Zijn spel was nog niet optimaal, maar gelukkig wel voldoende om de wedstrijden er uit te slepen. Na de winstpartijen  volgde een verrassende nederlaag tegen Chris Beentjes met 0-3. Daarna een goed herstel tegen Ivo de Hoop (WIK), en een logische nederlaag tegen Lars de Visser (landelijk A bij Hilversum). David eindigde gelijk met Chris en Ivo op de tweede plaats en door het tellen van de games werd dat voor hem de vierde plaats: een reserveplek voor de finaleronde.
Olaf speelde bij de pupillen en deed dat knap. Hij speelde een prachtige wedstrijd tegen Jurre de Bree (2e klasse TTVN) die hij met 2 punten verschil in de vijfde game verloor.  Uiteindelijk won hij vijf wedstrijden en eindigde hij ook op die ondankbare vierde plaats: een reserveplek voor de landelijke ronde van 6 december!

Dus voor Amersfoort een finaleplek voor Luuk, die samen met Anouk, Layla en Marit de academie en de Amersfoortse clubs zal vertegenwoordigen in de afdelingsfinale.

Coaches, chauffeurs en supporters bedankt!