Zeven spelers actief in Hoorn.

Zeven spelers actief in Hoorn.

Op zaterdag 17 oktober was het al vroeg dag voor Rikkert, Ivo, Jona en Layla: het ranglijsttoernooi in Hoorn startte voor hen al om 10.00 uur. Samen met supporter Rina en coaches René en Juliet dus al vroeg op pad.
Rikkert en Ivo speelden bij de junioren.
Ivo startte met drie verliespartijen waarvan er twee heel ongelukkig met twee punten verschil in de vijfde verloren werden. Ivo speelde goed: lekker fel en direct met een prima inzet. In de vierde wedstrijd leidde dat tot zijn eerste winstpartij en ook zijn laatste wedstrijd won hij knap met 3-0. De twee winstpartijen waren niet genoeg voor de vervolgronde, maar we hebben wel echt goed spel gezien van Ivo!
Rikkert begon zijn eerste wedstrijd lekker scherp en won die dan ook. Uiteindelijk won hij vier wedstrijden en verloor hij er een: dat betekende een tweede plek in de poule en een plaats in de vervolgronde. Hier moest hij het opnemen tegen Cas Beckers en ook die won hij knap met 3-1. Bij de beste 16 was zijn tegenstander Victor een maatje te groot. Op zich kan dat natuurlijk gebeuren, maar het gedrag van deze jongen was een veel groter probleem. Roepend, gebarend en respectloze grimassen trekkend won hij met 3-0 van Rikkert die zich gelukkig niet uit de tent liet lokken. Uiteindelijk een mooi toernooi voor Rikkert, hij mag trots zijn op zijn vertoonde spel.
Layla speelde bij de meisjes junioren een wisselend toernooi. Matige games wisselde ze af met prima games, ze kon zichzelf erg goed oppeppen en het goede spel weer oppakken. Op karakter won ze haar eerste wedstrijd (na een 0-2 achterstand!) en met heel goed spel ook haar laatste wedstrijd met 3-1. Helaas waren deze twee winstpartijen niet genoeg voor de vervolgronde, maar ook Layla mag trots zijn op haar vertoonde spel.
Jona speelde zijn eerste twee wedstrijden nog niet zijn beste spel, maar won die wel afgetekend. In zijn derde wedstrijd begon hij lekker fel met een goede FH tik. Ook deze wedstrijd won hij, en uiteindelijk eindigde hij met vier winstpartijen op de tweede plaats in zijn poule. In de vervolgronde speelde Jona tegen Jarmo Lanza (Taverzo) en deze linkshandige aanvaller was een maatje te groot voor Jona. Uiteindelijk won Jarmo ook het toernooi, dus was het ook geen schande om deze wedstrijd te verliezen.

Op zondag speelden Luuk, Marit en David.
Luuk zat niet lekker in het toernooi en verloor zijn eerste wedstrijd met 0-3 van Damian Bakker (HBC). Gelukkig herstelde hij zich in zijn tweede wedstrijd die hij won. De laatste wedstrijd tegen de tot dan toe ongeslagen Rutger Carelse (de Toekomst) speelde Luuk prima tot 5-0 voor in de vijfde game. Het stokte bij Luuk en met twee punten verschil moest hij Rutger feliciteren. Luuk eindigde met de andere twee jongens op een gedeelde tweede plek, en door een slechter gamegemiddelde eindigde hij op de vierde plek in zijn poule. In het troosttoernooi won hij na een bye met 3-1 zijn wedstrijd. Bij de laatste acht moest hij tegen Thijs Beentjes (Rega) en dit werd en wedstrijd van geduld en karakter. Na een 0-2 achterstand kwam Luuk terug tot 2-2. In de vijfde game eerst een achterstand die goed werd weggewerkt met tactisch goed spel. Helaas kon Luuk het niet de hele game volhouden en verloor hij met twee punten verschil in de vijfde game.
Voor Marit was dit haar eerste B-toernooi dus het was vooral ervaring opdoen. In de poule waren haar tegenstandsters echt wel een maatje te groot: het spel gaat sneller en Marit kon niet lekker in haar spel komen. In het troosttoernooi had ze bijna haar eerste wedstrijd gewonnen, maar het ging in de vijfde game net mis. Jammer, maar wel weer veel geleerd deze dag.
Ook voor David was dit het eerste B-toernooi. Hij startte met een verlieswedstrijd in zijn poule, maar daarna pakte hij het goed op. Hij won zijn tweede en derde wedstrijd en kwam in het hoofdtoernooi! Daar moest hij tegen de als eerste geplaatste Jadde van Voorthuijsen (landelijk A bij TOGB). David speelde een prima wedstrijd, en won met 3-1. In de volgende ronde moest hij tegen Kevin Pan (Litac) en hier was de tegenstander een maatje te groot. David dus bij de beste 16 spelers van dit toernooi: een prima prestatie voor zijn eerste B- toernooi!

Al met al twee lange dagen, en weer veel geleerd. Rina, René en Juliet bedankt voor de support en het coachen.